Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Divadlo bez zákulisí / Divadlo mladého herce

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 1998
Působení: 199x, 200x, 201x, 202x
1998 - V té době snila parta mladých o oživení kultury v Sokolově, s nimi se později zkontaktovala hrstka zbylých ochotníků (z někdejšího souboru klubu Přátelství v Citicích, poté Sokolovského hornického divadla) v čele s Bohumilem Gondíkem a především jeho zásluhou se mohla hrát 1. prosince 1998 vyprodaná premiéra hry Přišel na večeři. V té době se vedení souboru ujal Martin Volný, 30 členů, někdejší ochotníci i noví.

1999 Divadlo bez zákulisí. Část i loutkové divadlo. Podporován MDK, který hradil i vznik loutkové scény. Mobilní scéna identická se scénou v Březové, možnost vzájemného hostování. DS od něj získal místnost pro večery poezie, čtené literatury, též Přišel na večeři, Obraz, Dva na houpačce.

1998 – George Simon Kaufmann a Mosse Hart: Přišel na večeři, r. Bohumil Gondík. Premiéra 1. 12. 1998 v MDK Sokolov.

2001 - Divadlo bez zákulisí Městského domu kultury, Yasmina Reza: Obraz, r. Bohumil Gondík. Účast na DT. Účast na Perlení, Bechyně.

2002 - Divadlo bez zákulisí, Carlo Goldoni: Sluha dvou pánů, r. Rita Jasynská.

2003 - Benght Ahlfors: Popel a pálenka, r. Bohumil Gondík.

2003 - D´Artagnan. Poslední režie Bohumila Gondíka v Divadle bez zákulisí (přesídlil za synem do Prahy).

2004 - Eugène Ionesco: Plešatá zpěvačka, r. Martin Vokoun. Účast na ObP Horažďovice - ceny za her výkon Frant. Marek a Pavlína Šponiarová, cena za režii Martin Vokoun, cena za inscenaci, nominace na JH. Účast na JH.

Vedoucí souboru Eva Valentová.

2005 - F. G. Lorca: Krvavá svatba, r. Martin Vokoun. Účast na KP Horažďovice - cena za herecký výkon Dana Telínová, čúz za herecký výkon Zdenka Mlezivová, cena za dramaturgii Magda Frydrychová, cena za režii Martin Vokoun, hlavní cena přehlídky: Horažďovická perla. Nominace a účast na NP FEMAD Poděbrady / Divadelní Třebíč.

2006 - Jean Paul Sartre: S vyloučením veřejnosti, režie úprava Martin Volný. 2007 účast Bechyňské perlení, ObP Horažďovice.

2008 - B. Ahlfors: Divadelní komedie, r. Martin Volný. Účast na ObP Horažďovice, Bechyňské Perlení.

2009 - Miroslav Horníček: Dva muži všachu, r. Martin Volný, dramatizace Marie Skryjová - Martin Volný. Účast na Divadlo v trávě, Bechyně.

2009 - Lope de Vega: Zahradníkův pes, režie Boh. Gondík, hrají Pavlína Šponiarová, Lukáš Bjalončík, Petr Boor, Lucie Rozsypalová, Andrea Plachá, Dana Horáková, Milan Martinec, Jan Petričák, František Marek, Martin Volný, Petr Burian, František Faust, Iva Holubová, František Fadrný.

2009 - Jaroslav Koloděj: Ježibaby z Babína, režie Dana Telínová, hudební úprava Jiří Džudža, technická spolupráce Pavel Čermák hrají Jan Petričák, Lucie Rozsypalová, Veronika Vargončiková, Šárka Cimermanová, Hana Džudžová, Jaroslava Nikodémová, Tomáš Horváth, František Fadrný.

2010 - Josef Škvorecký: Legenda Emöke, režie František Faust, scénické čtení. Účast na ObP Plzeňská aktovka, Karlovy Vary, doporučení na NP v Holicích. Účast na NP jednoaktových her, Holice - Lucie Rozsypalová v roli Emöke a Josef Beran v roli Josefa ceny za herecký výkon.

2010 - Miroslav Horníček: Dva muži v šachu, r. Martin Volný. Účast na ObP, Horažďovice.

2010 - 1. ročník Zámeckého divadelního léta, konal se na zámeckém nádvoří, zorganizovalo Divadlo bez zákulisí. Program: Dva muži v šachu, Legenda Emöke, Ježibaby z Babína.

2011 - australský dramatik David Williamson: Urvi to!, režie Martin Volný.

2012 - David Williamson: URVI TO! (hra ze světa obchodu a umění), r. Martin Volný. Účast na Bechyňském perlení. Účast na ObP Horažďovice - cena za dramaturgii Marie Volná, cena za režii Martin Volný, cena za herecký výkon Pavlína Šponiarová za roli Loren a Lucie Rozsypalová, čestná uznání Patrik Ulman, František Marek a Milan Martinec - vítěz přehlídky, Horažďovická perla tradičně předávaná starostou města a doporučení na 1. Divadlení piknik ve Volyni. Účast na CP Divadelní piknik Volyně - čestné uznání souboru za inscenaci. Účast na CP FEMAD, Poděbrady. Účast na Klášterecké divadelní žně. Účast na Dostavníčko s divadlem, Přerov.

2012 - František Faust, Josef Beran: 200 let s Erbenem. Hudebně poetická koláž. Hrají: Andrea Plachá, Jaroslava Nikodémová, Jindřiška Vacková, Jana Šmejkalová, Jana Zapfová, Tomáš Tutter, František Faust a Josef Beran
2012 - Václav Havel: Vernisáž, r. Josef Beran. Scénické čtení. Hrají: Jindřiška Vacková, František Faust a Josef Beran.

2012 - podle bratří Justů: Dvě veselé kopy aneb 2x 60. Účast na CP Sokolovská čurda - představení „předskokan“.

2012 - Josef Beran: „AUT“, r. Josef Beran (tento příběh je věnován všem, kteří – ač vystaveni do autu – našli sílu a důvod proč se vrátit do hry, premiéra 3.12.2012).

2013 - Josef Beran: Schody do absolutna. Scénické čtení, účinkují František Faust, Josef Beran a Jindřiška Vacková.

2013 - Josef Beran: AUT, r. Josef Beran. Účast na ObP Horažďovice - Cena diváků.

2013 - Danuše Telínová: Káča a peklo, r. Dana Telínová. Účast na KP Radnický dráček - cena Pavlíně Šponiarové za herecký výkon v roli Káči a Lucii Kühnlové-Rozsypalové za herecký výkon v roli Čertice. 1. 12. 2013 v Měšťanské besedě, divadélko JoNáš, Plzeň, dále v Bochově. Účast na Budějcké Thálii.

2013 - Dodo Gombár, překlad Vladimír Fekar, Martin Volný: Třetí věk, r. Martin Volný. Účast na Divadelním benefičním festivalu, Litoměřice. 23. 11. 2013 od 19:00 se odehraje v MKS Kynšperk nad Ohří, 1. 12. 2013 v Měšťanské besedě, divadélko JoNáš, Plzeň, dále v Bochově. Účast na Dostavníčko s divadlem, Přerov. Účast na Budějcké Thálii. "V pondělí 13. ledna 2014 od 1900 uvedeme 15. reprízu hry; představení je provedeno jako benefiční pro pomoc Františkovi Zborníkovi. (začátek projektu Hrajeme o život)

2014 - Divadlo uspořádalo benefiční přehlídku na podporu fondu pro onkologicky nemocné Hrajeme o život. Ve dnech 19.-23. února 2014 na ní bylo uvedeno 5 inscenací domácího souboru a hostujících spřátelených souborů.

2014 - DVĚ VESELÉ KOPY (inteligentní humor v pásmu písní, dialogů a monologů, které předváděli bratří Justové). Účast na Hrajeme o život, Sokolov.

2014 - Dodo Gombár: TŘETÍ VĚK, r. Martin Volný. Účast na ObP Horažďovice. Účast na Festivalu amatérského divadla Kladno. účast na Bechyňském perlení. Účast na O Václava z Václavova.

2014 - Káča a peklo. Účast na O Václava z Václavova.

2014 - začátek projektu čtení Verše s vůní kávy a dva cukry navíc. Témata: - Láska a jiné nemoci v poezii českých a světových autorů - Už je tu zas - adventní čas - Už přeci za dob Adama... Hrají: Andrea Plachá, Petr Burian, Tomáš Tutter, Jan Zapf, Dana Nováková, Lucie Zemková, Michaela Bímová, Iveta Strýčková...

2014 - Daniela Fischerová: Náhlé neštěstí. Režie František Faust, účinkovali Faustovi. Premiéra 24. 11. 2014.

2015 - Marta Buchaca: NEŘÍKEJ MI LÁSKO, r. Martin Volný. Premiéra 20.3.2015 v MDK. Účast na Festivalu amatérského divadla Kladno. Účast na Dostavníčko s divadlem, Přerov. Účast na NP Divadlo jednoho herce, Kaznějov - inspirativní představení. Účast na O Václava z Václavova. Účast na CP Bechyňské Perlení 2016. Účast na KP Horažďovice 2016 - čestné uznání za herecký výkon Petr Boor za roli Jaumeho, Lucie Brožová Zemková za roli Majky a soubor za dramaturgické hledání.

2015 - Jan Kameníček: Kocourku milej, já pro tebe pláču. Účast na NP Divadlo jednoho herce, Kaznějov - Pavlína Šponiarová cena za herecký výkon. Účast na ObP Divadlo jednoho herce SČDO, Horšovský Týn. Účast na Festivalu U řeky v Třemošné.

2017 - Antonín Procházka: S TVOJÍ DCEROU NE!, r. Petr Boor. Účast na Budějcké Thálii. Účast na KP Horažďovice 2018 - čestné uznání za herecký výkon Michaele Bímové za roli Sandry a Haně Džudžové za roli Libuše a cena Petru Boorovi za režii a herecký výkon v roli Rudly.

2017 - Božena Šimková: Krakonošův klobouk. Účast na KP Dospělí dětem, Nový Bor - čestné uznání souboru za hereckou souhru a cena souboru za kostýmy.

2018 - Neil LaBute: TLUSTÝ PRASE, r. Martin Volný. Premiera 27. dubna 2018. (http://www.amaterskascena.cz/clanek/premiera-nove-hry-sokolovskych-ochotniku-se-vydarila-isig8.html). Účast na přehlídce Budějcká Thálie 2018. Účast na CP Bechyňské Perlení 2019. Účast na KP Horažďovice 2019 - čestné uznání Vítkovi Morávkovi za herecký výkon v roli Toma a Martinu Volnému za scénografii a cena Pavlíně Šponiarové za herecký výkon v roli Heleny. Účast na Festivalu Bez zbytečnejch řečí, Plzeň 2019. Účast na festivalu Pernštejn(l)ove, Pardubice 2020.

2020 - Dave Freeman: DOVOLENÁ S RIZIKEM. Účast na KP Horažďovice - akce zrušena na základě opatření Ministerstva zdravotnictví ČR a krizového štábu města Horažďovice.

2021 - Martin Volný: Pohádkování, r. Martin Volný. Účast na Sokolovská čurda. Účast na Festivalu Bez zbytečnejch řečí, Plzeň.

2022 - Divadlo bez zákulisí, Danuše Telínová: Káča a peklo, r. Danuše Telínová. Účast na přehlídce Budějcká Thálie. Účast na CP Sokolovská čurda 2023.

2023 - založeno iniciativou Martina Volného Divadlo mladého herce VIKI Projekt, "farma" Divadla bez zákulisí. První premiéra - podle Williama Shakespeara, úprava Martina Volného: ROMEO PLUS JULIE ANEB TANEC A ZPĚV, r. Martin Volný. Účast na CP Sokolovská čurda 2023. Účast na KP Horažďovice 2024 - čestné uznání Pavlu Hryszovi za herecký výkon v roli Romea, Káje Folaufové za herecký výkon v roli Benvoliové. Účast na CP Bechyňské Perlení 2024.

2024 - Michaela Doleželová, Roman Vencl: ANI ZA MILIÓN. Předpremiéra 15. 3. 2024 v Komunitním centru v Lomnici, premiéra 27. 4. 2024 v MD Sokolov.
Bibliografie:
Sokolov, Divadlo bez zákulisí - www stránky souboru - viz www odkazy.

Ad NEŘÍKEJ MI LÁSKO - info v AS 5.3.2015 - Kolik tváří a sil má láska ukážou sokolovští divadelníci - http://www.amaterskascena.cz/clanek/kolik-tvari-a-sil-ma-laska-ukazou-sokolovsti-divadelnici-5ei18.html a v AS 24.3.2015 - Premiéra hry Neříkej mi lásko byla vyprodaná - http://www.amaterskascena.cz/clanek/premiera-hry-nerikej-mi-lasko-byla-vyprodana-v500b.html).

BERAN, Josef: Divadlo bez zákulisí Sokolov uvádí divadelní drama „AUT“. AS 5.12.2012 (Aktuality). (viz Texty)

CALTOVÁ, Marie: Pětkrát z Horažďovic. Amatérská scéna, roč. 38 (Ochotnické divadlo 48), č. 2, 2001, s. 11. Recenze 18. ročníku západočeské oblastní přehlídky amatérského divadla, která se konala 9.-11.3.2001 v Horažďovicích. Vítězná inscenace Divadla bez zákulisí Sokolov byla nominována na Divadelní Třebíč.

CALTOVÁ, Marie: Jubilejní přehlídka v Horažďovicích. Amatérská scéna 2008, č. 2, s. 27.

EXNAROVÁ, Alena: Průvodce po představeních FEMADu Poděbrady a Divadelní Třebíče 2005. AS 2005, č. 3, s. 8-17. (viz texty)

FELZMANN, Rudolf: Západočeská oblastní přehlídka. Amatérská scéna 2004, č. 2, s. 16–17.
Plzeň, Na dotek.
Sokolov, Plešatá zpěvačka.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Horažďovice 2002 ve znamení smíchu. Amatérská scéna 2002, č. 2, s.11-12, 1 fot.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Dramaturgicky objevné Horažďovice. Amatérská scéna 2003, č. 2, s. 15–16.
Karlovy Vary, Mor.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Plzenští a ti ostatní. 20. západočeská přehlídka činoherního a hudebního divadla Horažďovice. Amatérská scéna 2005, č. 2, s. 14-15. Foto: Sokolov, Krvavá svatba.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Horažďovice počtyřiadvacáté. Amatérská scéna 2007, č. 2, s. 20-21. Foto:
Sokolov, S vyloučením veřejnosti
Plzeň, Kočár nejsvětější svátosti
Karlovy Vary, Hugo Karas

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Posvícení v Horažďovicích. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 23 - 24.

ONDRÁČEK, Vlastimil: Sokolovský David Williamson zvítězil v Horažďovicích. AS 16.3.2012 - Činoherní, Hudební. (viz Texty)

Sokolov, Divadlo bez zákulisí - AUT - plakát - viz Přílohy

STROTZER, Milan: Opěrný pilíř – Horažďovice. Amatérská scéna 2000, č. 2, s. 8–10. Foto:
Plzeň, Síla poezie aneb Jak si pořídit parohy.
Plzeň, Marie aneb Tys ho otrávila.

ZAJÍC, Vladimír: Prvé perlivé bechyňské Perlení v novém miléniu. AS 2001, č. 1, s. 12-14.

ZAJÍC, Vladimír: XIII. Bechyňské perlení. Amatérská scéna 2007, č.1, s.25-28.

ZAJÍC, Vladimír: Perlení v Bechyni 2008. AS 2008, č. 1, s. 29.
Archivy:
Videozáznam představení Obraz na DT 2001 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Plešatá zpěvačka na DT 2004 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Související Přehlídky

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

Přerov, Dostavník, Dostaveníčko s divadlem - plakát, 2012
Sokolov,  Divadlo bez zákulisí, Krvavá svatba, 2005
Sokolov, Bez zákulisí, Dva muži v šachu - program, 2009
Sokolov, Bez zákulisí, Dva muži v šachu - program, 2009
Sokolov, Bez zákulisí, Dva muži v šachu - program, 2010
Sokolov, Bez zákulisí, E. Ionesco: Plešatá zpěvačka, CP Jiráskův Hronov 2004
Sokolov, Bez zákulisí, Káča a peklo, KP Radnický dráček, 2013
Sokolov, Bez zákulisí, Káča a peklo, KP Radnický dráček, 2013
Sokolov, Bez zákulisí, Krakonošův klobouk, KP Dospělí dětem Nová Bor 2017
Sokolov, Bez zákulisí, Krakonošův klobouk, KP Dospělí dětem Nová Bor 2017
Sokolov, Bez zákulisí, Plešatá zpěvačka, CP Jiráskův Hronov 2004
Sokolov, Bez zákulisí, Třetí věk, KP Horažďovice 2014
Sokolov, Bez zákulisí, Třetí věk, KP Horažďovice 2014
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, čtená zkouška, 2007
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Divadelni komedie, 2008
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Dva muži v šachu, 2010
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Dva muži v šachu, 2010
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Krvavá svatba, 2005
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Kulhavý mezek, 2001
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Legenda Emöke, 2010
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Martin Vokoun - portrét
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Plešatá zpěvačka, CP Jiráskův Hronov 2004
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, S vyloučením veřejnosti - program, 2006
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, S vyloučením veřejnosti - program, 2006
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, S vyloučením veřejnosti, 2007
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, S vyloučením veřejnosti, 2007
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, účinkující ve hře B. Ahlforse Divadelní komedie, 2008
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Urvi to, CP Divadelní Piknik Volyně 2012
Sokolov, Rozbory představení, Sokolovská čurda  2020
Sokolov, Závěr přehlídky, Sokolovská čurda  2020
Sokolov,Bez zákulisí, E. Ionesco: Plešatá zpěvačka, CP Jiráskův Hronov 2004


Mapa působení souboru - Divadlo bez zákulisí / Divadlo mladého herce

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Sokolov, Bez zákulisí, E. Ionesco: Plešatá zpěvačka, CP Jiráskův Hronov 2004
Sokolov, Bez zákulisí, Plešatá zpěvačka, CP Jiráskův Hronov 2004
Sokolov,Bez zákulisí, E. Ionesco: Plešatá zpěvačka, CP Jiráskův Hronov 2004
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Plešatá zpěvačka, CP Jiráskův Hronov 2004
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Krvavá svatba, 2005
Sokolov,  Divadlo bez zákulisí, Krvavá svatba, 2005
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Martin Vokoun - portrét
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, S vyloučením veřejnosti, 2007
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, S vyloučením veřejnosti, 2007
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Divadelni komedie, 2008
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Dva muži v šachu, 2010
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Legenda Emöke, 2010
Sokolov, Divadlo bez zákulisí, Urvi to, CP Divadelní Piknik Volyně 2012
Sokolov, Bez zákulisí, Káča a peklo, KP Radnický dráček, 2013
Sokolov, Bez zákulisí, Káča a peklo, KP Radnický dráček, 2013
Sokolov, Bez zákulisí, Třetí věk, KP Horažďovice 2014
Sokolov, Bez zákulisí, Třetí věk, KP Horažďovice 2014
Sokolov, Bez zákulisí, Krakonošův klobouk, KP Dospělí dětem Nová Bor 2017
Sokolov, Bez zákulisí, Krakonošův klobouk, KP Dospělí dětem Nová Bor 2017


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.