Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: ZŠ a MŠ Nedašovská, Divadlo pro Zličín / DIPAČÁPI / HAJADLA / HEVLIMESKA / HRÁBLOTI / JOLYMESKA / MAŠ MYŠ / MEDVĚD HEVLÍK / UŽVAK / VY-PRO-MI-PO / ZŠ Zličín I / ZŠ Zličín II

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 2004
Působení: 200x, 201x, 202x
Divadelní spolek Divadlo pro Zličín vznikl, aby umožnil všem zájemcům pokračování v činnosti i po ukončení pětileté docházky do zličínské základní školy a zaštiťuje ve Zličíně amatérské dětské a mládežnické divadlo a skupiny dramatické výchovy. Sdružuje děti a mládež od 10 do 21 let. Divadelní soubory využívají společenské prostory SDH Zličín nebo ZŠ Nedašovská. Všechny tyto party se daly dohromady původně jako volnočasová aktivita při místní ZŠ s vedoucími Danou Svobodovou a Karlem Tomasem.
DIPAČÁPI - Tento soubor funguje jako zájmový kroužek na ZŠ a MŠ Nedašovská, Praha 5, a tvoří jej žáci ve věku 9 – 11 let. Starší sourozenci čtyř dětí ze souboru (a spolu s nimi samozřejmě další) jsou zároveň členy „staršího“ souboru bývalých žáků téže školy VYPROMIPO (VYdržte PROsím MInutu POtichu), a týchž vedoucích.
JOLYMESKA - druháci a třeťáci, název je složen z počátečních písmen křestního jména dětí (Julie, Oskar, Laura, Yolanda…).
MAŠ MYŠ - dívčí soubor, 4. – 6. třída.
MEDVĚD HEVLÍK - kluci třeťáci – páťáci.

2005 - Medvědí pohádky. Účast Otvírání.

2006 - Splněný sen, (velmi!) volně podle Jana Wericha. Účast KP Otvírání. Doporučení do širšího výběru na CP Dětská scéna.

Zličín, VY–PRO–MI–PO, ZŠ, ved. Dana Svobodová.

2007 - Pan Pes a jeho přátelé Účast KP dět. divadlo - Otvírání.

2008 - podle Marka Twaina: Jak uplatili Hadleyburg, vedoucí Dana Svobodová, dramaturgie Vojtěch Svoboda. Účast KP Otvírání. Doporučeno do širšího výběru na Dětskou scénu 2008.

2009 - ZŠ a MŠ Nedašovská, Petr Nikl: O Rybitince, vedoucí Dana Svobodová. Účast na KP Otvírání, Praha.

2009 - DIPAČÁPI, podle Rudyarda Kiplinga: Kočka, která chodila sama, vedoucí Dana Svobodová. Účast na KP Otvírání, Praha - doporučení do širšího výběru na CP do Trutnova. Účast na Brnkání, Brno 2010.

2009 - VY PRO MI PO, podle Sue Townsendové: Trable Adriana M., vedoucí Dana Svobodová. Účast na KP Otvírání, Praha. Účast na Brnkání, Brno 2010.

2010 - ZŠ a MŠ Nedašovská, H. Doskočilová: Truhlářská pohádka o houpací židli, ved. Dana Svobodová. Účast na KP Otvírání, Praha.

2010 - VY PRO MI PO, podle knihy Pán Much W. Goldinga: Ostrov, ved. Dana Svobodová. Účast na KP Otvírání, Praha.

2010 - DIPAČÁPI, ZŠ a MŠ Nedašovská, M. Ende: Děvčátko Momo a ukradený čas, ved. Dana Svobodová a Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha - doporučení do širšího výběru na CP do Trutnova. Účast na Brnkání, Brno.

2011 - DIPAČÁPI, podle románu Terryho Pratchetta Kobercové: Lidé z koberce, vedoucí souboru Dana Svobodová a Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha - ocenění Za skupinové ztvárnění náročného textu. Účast na přehlídce Den divadla ve Zličíně 2015.

2012 - ZŠ a MŠ Nedašovská, Marie Kubátová – Dana Svobodová a Karel Tomas: O vozembouchu, ved. Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha.

2012 - DIPAČÁPI, Martina Drijverová – Dana Svobodová a Karel Tomas: Zajíc a sovy, ved. Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha - doporučení do širšího výběru pro účast na CP Dětská scéna.

2012 - DIPAČÁPI, Lidé z Koberce. Účast na Brnkání, Brno.

2013 - VY-PRO-MI-PO, Hana Doskočilová, D. Svobodová, K. Tomas: Kudy chodí malý lev, r. Dana Svobodová a Karel Tomas. Účast na KP Popelka na dlani, Mladá Boleslav - cena souboru za inscenaci - doporučení na celostátní přehlídku Popelka Rakovník. Účast na CP Popelka Rakovník. Účast na přehlídce Den divadla ve Zličíně 2015. Účast na 2. Den divadla ve Zličíně 2016.

2013 - ZŠ a MŠ Nedašovská, UŽVAK, František Hrubín – Dana Svobodová a Karel Tomas: Dobrodružství Sindibáda Námořníka, ved. Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha - cena za pedagogické vedení souboru.

2013 - DIPAČÁPI, z povídek Chrise Priestleye – Dana Svobodová a Karel Tomas: Moje teta Morsie, ved. Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha - doporučení do širšího výběru na celostátní přehlídku Dětská scéna 2013. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy. Účast na ObP Kopřivnická bedna 2014. Účast na přehlídce Den divadla ve Zličíně 2015. Účast na Den divadla ve Zličíně 2017.

2014 - o. s. Divadlo pro Zličín, UŽVAK, Vojtěch Steklač – Dana Svobodová a Karel Tomas: Případ Žlutý Robert, ved. Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha - cena za pokus o jevištní zpracování kriminálního příběhu. Účast na přehlídce Den divadla ve Zličíně 2015. Účast na Den divadla ve Zličíně 2017.

2014 - o. s. Divadlo pro Zličín, DIPAČÁPI, David Jan Novotný – Dana Svobodová a Karel Tomas: Člověk ementálský, ved. Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha.

2014 - DIPAČÁPI, z povídek Chrise Priestleye – Dana Svobodová a Karel Tomas: Moje teta Morsie, ved. Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na ObP Kopřivnická bedna. Účast na Den divadla ve Zličíně 2017. Účast na Den divadla ve Zličíně 2023.

2015 - DIPAČÁPI, Člověk ementálský. Účast na ObP Kopřivnická bedna.

2015 - Užvak, utorské představení souboru inspirované knihou spisovatelky Renée Holler „Druidovo tajemství“: Pod horou Atkorou. Účast na ObP Kopřivnická bedna. Účast na 2. Den divadla ve Zličíně 2016.

2015 - VY-PRO-MI-PO, vlastní dramatizace inspirovaná knihou W. Goldinga Pán Much: Ostrov. Účast na přehlídce Den divadla ve Zličíně 2015.

2016 - DIPAČÁPI, Veronika. Účast na KP Stodůlecký píseček, Praha - doporučení na CP Mladá Scéna. Účast na CP Mladá scéna v Ústí nad Orlicí - čestné uznání Adéla Koupilová, cena souboru za volbu tématu a práci s ním. Účast na 2. Den divadla ve Zličíně 2016.

2016 - UŽVAK, autorský příběh podle předlohy Franka Marii Reifenberga Jenom klídek: Pokračování příště, vedoucí Dana Svobodová a Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha - doporučení do širšího výběru na Dětskou scénu do Svitav. Účast na 2. Den divadla ve Zličíně 2016.

2017 - ZŠ Zličín I, JOLYMESKA, Divadlo pro Zličín, Neblbni a slez. Účast na KP Otvírání, Praha - ocenění za práci s předlohou. Účast na Den divadla ve Zličíně 2017.

2017 - MAŠ MYŠ, podle knihy Petry Braunové: Ema a kouzelná kniha, vedoucí Dana Svobodová a Karel Tomas. Účast na Den divadla ve Zličíně 2017. Účast na KP Otvírání, Praha 2018.

2017 - UŽVAK, inspirováno stejnojmenou knihou C. Funkeové: Pán zlodějů. Účast na KP Otvírání, Praha. Účast na Den divadla ve Zličíně 2017.

2017 - ZŠ Zličín II, MEDVĚD HEVLÍK, Divadlo pro Zličín, Celkem spokojený čert. Účast na KP Otvírání, Praha - ocenění za zvládnutí grotesky. Účast na Den divadla ve Zličíně 2017.

2017 - DIPAČÁPI, Turnaj galaktické rovnováhy. Účast na Den divadla ve Zličíně 2017.

2018 - DIPAČÁPI, předloha Petr Heteša - Absolutní rovnováha, dramatizace, úprava Dana Svobodová a soubor: Turnaj GR 320, r. Dana Svobodová a Karel Tomas. Účast na KP Stodůlecký píseček.

2018 - Užvak, Petr Heteš: Quag, vedoucí Dana Svobodová a Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha - ocenění za jevištní zpracování příběhu.

2019 - UŽVAK, Divadlo pro Zličín, Petr Hudský: Mravenci, vedoucí Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na KP Otvírání, Praha - čestné uznání. Účast na Den divadla ve Zličíně 2023.

2019 - MašMyš, Kamarádka, vedoucí Dana Svobodová. Účast na KP Otvírání, Praha - doporučení do širšího výběru na CP Dětská scéna, Svitavy. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2021 - Užvak, podle knihy Roalda Dahla: A DÁ(H)LE?!, ved. Dana Svobodová a Karel Tomas. Účast na Na(ne)čisto, Most. Účast na KP Setkání ve Strašecí 2022 - ocenění souboru za práci s tématem života R. Dahla.

2022 - Divadlo pro Zličín, z. s., Hajadla. Účast na KP Otvírání, Praha - čestné uznání za přirozenou existenci dětí na jevišti.

2022 - HEVLIMESKA, Divadlo pro Zličín, z. s., podle knihy Petry Braunové: Dům doktora Fišera. Účast na KP Otvírání, Praha - doporučení do širšího výběru DS, cena lektorského sboru. Účast na Den divadla ve Zličíně 2023.

2023 - UŽVAK, podle knih Roalda Dahla Kluk a Sólový let, Dana Svobodová, Karel Tomas: A DÁ(H)LE?!, r. Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na KP Radnický dráček - cena Dana Svobodová, Karel Tomas za režii, cena souboru za inscenaci - doporučení na CP Popelka, Rakovník. Účast na 4 × P aneb Punková Postupová Pražská Přehlídka, Praha. Účast na CP Popelka, Rakovník - čestné uznání souboru za dramaturgický záměr, Lukáši Bulínovi za herecký výkon. Účast na Den divadla ve Zličíně.

2023 - HRÁBLOTI, z. s., podle předlohy Martiny Drijverové: Robinové, vedoucí Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na současně probíhajících KP Dětská scéna Středočeský kraj a Otvírání, Praha - cena za skupinovou spolupráci na jevišti. Účast na Den divadla ve Zličíně.

2023 - HEVLIMESKA z. s., podle knihy Elfriede Wimmerové Pohodář a já: Vidíš ho?, vedoucí Dana Svobodová, Karel Tomas. Účast na současně probíhajících KP Dětská scéna Středočeský kraj a Otvírání, Praha - cena za práci s literární předlohou. Účast na Den divadla ve Zličíně.

2023 - DIPAČÁPI, autorská komedie: Jste tu správně. Premiéra 2.12.2023. Účast na Den divadla ve Zličíně.
Bibliografie:
Spolek "Divadlo pro Zličín" -
http://www.zlicin.info/divadlo-pro-zlicin-o-nas
http://www.zlicin.info/krouzky-kluby-centra/197-obcanske-sdruzeni-divadelni-spolek-divadlo-pro-zlicin

DOLEŽAL, Tom: Otvírání Praha 2010 - Karlínské Spektrum. Deník Dětské scény 11. - 17. 6. 2010.

HULÁK, Jakub: Dětské divadlo na Otvírání 2005. Internet (viz texty).

JIRSOVÁ, Zuzana: Divadelní přehlídka Otvírání. Deník Dětské scény Trutnov 2008, č. 0, s. 2. (viz Texty)

JIRSOVÁ, Zuzana: OTVÍRÁNÍ Praha 2012 - 31. března – 1. dubna - O vozembouchu. Deník Dětské scény, č. 0., str. 3, 8.6.2012. (viz Texty)

JIRSOVÁ, Zuzana: OTVÍRÁNÍ Praha 2012 - 31. března – 1. dubna - Zajíc a sovy. Deník Dětské scény, č. 0., str. 3 - 4, 8.6.2012. (viz Texty)

MAXA, Miloš: Otvírání Praha 28. - 29. 3. 2009. Deník Dětské scény Trutnov 2009, č. 0, s. 2, 3. (Internet http://www.drama.cz/ds/archiv/ds_2009_cislo_0_web.pdf).

NĚMEČKOVÁ, Elvíra: Divadelní přehlídka OTVÍRÁNÍ 31. 3. - 1. 4.2007. Deník dětské scény 2007, č. 0. Deník dětské scény 2007, č. 0.

OPLATEK, František: OTVÍRÁNÍ 26. – 27. BŘEZNA 2011 - Kobercové. Deník Dětské scény č. 0, 10. 6. 2011. (viz Texty)

ZÁMEČNÍKOVÁ, Petra: OTVÍRÁNÍ 2006 - Deník dětské scény Trutnov 2006/0 (Internet)
Facebook souboru: facebook.com/Dipacapi

Související Texty

Související Ročníky přehlídek

Související www odkazy

Související Obrázky

Mim Vojta Svoboda
Praha 5, Divadlo pro Zličín, MašMyš, Kamarádka, CP Dětská scéna Svitavy 2019
Praha 5, Divadlo pro Zličín, MašMyš, Kamarádka, CP Dětská scéna Svitavy 2019
Praha 5, Zličín, DIPAČÁPI, Moje teta Morsie, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Praha, UŽVAK, A DÁ(H)L?!, CP Popelka Rakovník 2023
Praha, UŽVAK, A DÁ(H)L?!, CP Popelka Rakovník 2023
Praha, UŽVAK, A DÁ(H)L?!, KP Radnický dráček, 2023
Praha, UŽVAK, A DÁ(H)L?!, KP Radnický dráček, 2023
Praha, VY-PRO-MI-PO, bourání po představení
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Moje teta Morsie, 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Ostrov, 2010
Praha, VY-PRO-MI-PO, výstava z činnosti souboru
Praha-Zličín, DIPAČÁPI, Děvčátko Momo a ukradený čas - program, 2011
Praha-Zličín, VY-RP-MI-PO, Azazel, 2011
Praha-Zličín, VY-RP-MI-PO, Azazel, 2011
Třebotov, Tři boty, pohostinské vystoupení Na Dni divadla Zličín v Praze, 2015
Vojta Svoboda, student Pantomimy na HAMU, 2015


Mapa působení souboru - ZŠ a MŠ Nedašovská, Divadlo pro Zličín / DIPAČÁPI / HAJADLA / HEVLIMESKA / HRÁBLOTI / JOLYMESKA / MAŠ MYŠ / MEDVĚD HEVLÍK / UŽVAK / VY-PRO-MI-PO / ZŠ Zličín I / ZŠ Zličín II

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Praha, VY-PRO-MI-PO, Ostrov, 2010
Praha-Zličín, VY-RP-MI-PO, Azazel, 2011
Praha-Zličín, VY-RP-MI-PO, Azazel, 2011
Praha-Zličín, DIPAČÁPI, Děvčátko Momo a ukradený čas - program, 2011
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Kudy chodí malý lev, CP Popelka Rakovník 2013
Praha, VY-PRO-MI-PO, Moje teta Morsie, 2013
Praha 5, Zličín, DIPAČÁPI, Moje teta Morsie, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Třebotov, Tři boty, pohostinské vystoupení Na Dni divadla Zličín v Praze, 2015
Praha, VY-PRO-MI-PO, výstava z činnosti souboru
Praha 5, Divadlo pro Zličín, MašMyš, Kamarádka, CP Dětská scéna Svitavy 2019
Praha 5, Divadlo pro Zličín, MašMyš, Kamarádka, CP Dětská scéna Svitavy 2019
Praha, UŽVAK, A DÁ(H)L?!, KP Radnický dráček, 2023
Praha, UŽVAK, A DÁ(H)L?!, KP Radnický dráček, 2023
Praha, UŽVAK, A DÁ(H)L?!, CP Popelka Rakovník 2023
Praha, UŽVAK, A DÁ(H)L?!, CP Popelka Rakovník 2023


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.