Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Dramatická školička - DLS Klokánci / Jácíčci / Bez chlapa / Brambůrky / Málo / Modroočky / NAOPAK / Panca Lanca / Paramian / Po másle / Jamka Drumka / Nové divadlo ! YESSS!!! / Ťuík / Vločky

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 2010
Působení: 201x, 202x
2010 - Účast na KP Svitavský dýchánek -
Dramatická školička, V. Nezval: Anička Skřítek a Slaměný Hubert.
Dramatická školička, Jácíčci, Saint-Exupéry: Namaluj mi beránka.
Dramatická školička, Bez chlapa, autorský text: A tak jsem šla uklízet sem...

2010 - Bez chlapa, Michal Kadlec: Vražda v dámské šatně, r. Michal Kadlec. Účast na KP Svitavský Fanda.

2013 - Účast na KP Svitavský dýchánek:
Dramatická školička, Klokánci, Haló, Jácíčku. Cena za inscenaci s doporučením na Dětskou scénu a Loutkářskou Chrudim.
Dramatická školička, Brambůrky, Jeleňovití. Cena za jevištní zpracování poezie Petra Nikla.
Dramatická školička, NAOPAK, Chlebová Lhota. Cena za inspirativní stránku
Zvláštní cena za vkusné, jednoduché a tvořivé "UCHOPENÍ HRNÍČKU S ČAJEM" dětem Dramatické školičky ve Svitavách ( za uvádění Dýchánku).

2013 - Klokánci, D. Mrázková, J. Mandlová a Klokánci: HALÓ, JÁCÍČKU. Účast na CP Loutkářská Chrudim - cena souboru za vyjádření osobité poetiky.

2013 - Soubor Klokánci se přejmenoval na Málo.

2013 - Málo, Daisy Mrázková: Haló, Jácíčku!, vedoucí Jana Mandlová. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2014 - soubor NAOPAK, dle knihy A. A. Milnea Medvídek Pú: PFÚ. Účast na KP Svitavský dýchánek, Svitavy - cena za inscenaci - nominace na Dětskou scénu 2014. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy. Účast na Dětenické divadlování.

2014 - soubor MÁLO, text Daisy Mrázková: Haló Jácíčku 2, vedoucí a r. Jana Mandlová. Účast na KP Svitavský dýchánek, Svitavy - cena za inscenaci - doporučení do širšího výběru na Dětskou scénu 2014. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy - doplňkový program. Účast na Dětenické divadlování.

2015 - soubor Panca Lanca - Z PACHOLÍČKA AMOSEM. Soubor Panca Lanca vznikl v roce 2015 pro projekt PUTOVÁNÍ S JANEM AMOSEM. Tvoří ho Anna Stenzlová, Veronika Jasanská, Matěj Nárožný, Jindra Homolová, Barbora Samuelová, Gabriela Šimková pod pedagogickým vedením Jany Mandlové.
1. část PUTOVÁNÍ S JANEM AMOSEM. Divadelní přehlídka inspirovaná životem, dílem a dobou Jana Amose Komenského. Inspirátor a koordinátor projektu Hana Voříšková. Hrají: Hana Voříšková a Dana Kaňková, ZUŠ Choceň, Panca Lanca Dramatická školička Svitavy, JAKKdo ZUŠ F. A. Šporka Jaroměř, Mikrle z Brna u Jaroměře, Bažantova loutkářská družina DS J.J. Kolár při TJ Sokol Poniklá , Divadlo DNO z Hradce Králové a jeho blízkého i dalekého okolí , Divadlo jednoho Edy Jeřmanice, Pavla a Karel Šefrnovi, Svitavy. Program viz Texty - Voříšková, Hana: Putování s Janem Amosem, program, 2015. Účast na KP Audimafor 2016, Ceny za divadelní událost projektu PUTOVÁNÍ S JANEM AMOSEM a Pavle a Karlu Šefrnovým za hudbu v projektu PUTOVÁNÍ S JANEM AMOSEM.

2017 - Naopak - Jana Mandlová a soubor: VŠICHNI JSME SI…, dramatizace, úprava a režie Jana Mandlová a soubor. Účast na KP Svitavský FANDA 2017. CENA ZA INSCENACI s doporučením na divadelní přehlídku MLADÁ SCÉNA Ústí nad Orlicí 2017. Účast na KP Svitavský dýchánek - doporučení k širšímu výběru na Loutkářskou Chrudim. Účast na CP Loutkářská Chrudim - cena souboru za vnitřně přesvědčivé uchopení látky. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí - cena souboru za aktuální zpracování klasického textu. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy - doplňkový program.

2017 - Modroočky - na námět knihy Anny Kempové Psi nebaletí: PSI, NEZTRÁCEJTE NADĚJI. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2017 - Paramian - Oscar Wilde: ŠŤASTNÝ PRINC, dramatizace, úprava: Jana Mandlová a soubor, režie: Jana Mandlová. Účast na KP Svitavský dýchánek 2018 - Cena za inscenaci s nominací na Dětskou scénu 2018 a doporučením na Loutkářskou Chrudim 2018. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy 2018.

2018 - Naopak a Ťuík v rámci Dočasně pevného spolku Svitavy: S Jindrou (Věnováno vzpomínce na výtvarníka, divadelníka a muzikanta Jindřicha Pevného.) Účast na CP Šrámkův Písek 2019.

2018 - Naopak - Jean-Luc Fromental, Karel Šefrna a soubor: SILVESTR 2020, r. Karel Šefrna a soubor. Absurdní surrealistický melodram o vysokém množství. Dramatizace, úprava a režie Karel Šefrna a soubor. Účast na KP Svitavský Fanda 2018 - CENA ZA INSCENACI s doporučením na divadelní přehlídku MLADÁ SCÉNA Ústí nad Orlicí 2018. Účast na KP Svitavský dýchánek 2018 - Cena za elán v inscenaci. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí. Účast na CP Loutkářská Chrudim v programu Loutky nejen v ulicích.

2019 - Paramian, Ulrich Hub, Jorg Muhle, přel. Tomáš Havel: NA ARŠE V ŠEST, režie Jana Mandlová. Účast na KP Svitavský dýchánek, Svitavy - Cena za inscenaci s doporučením od širšího výběru na Dětskou scénu 2019. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2019 - Nové divadlo! YESSS!!! – RAŠÍN NA E4. Václav Havel: Zítra to spustíme, dramatizace, práva a režie soubor. Datum premiéry: 29. 12. 2018
Známe se všichni dlouho, ovšem v této sestavě jsme nikdy nehráli. Jsme divadelně vychováni Janou Mandlovou z Dramatické školičky a Karlem Šefrnou z Céčka. Poprvé jsme se odvážili vstoupit na jeviště a tvořit bez zkušeného pedagogického vedení. Účast na KP Svitavský Fanda 2019 - doporučení: Mladá Scéna Ústí nad Orlicí. Účast na KP Svitavský dýchánek 2019 - cena za autorskou interpretaci textu Václava Havla.
RAŠÍN NA E4 - účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí - cena souboru za invenční uchopení předlohy Václava Havla - doporučení do programu Jiráskova Hronova.

2019 - Jamka Drumka, S.d.ch. / Martin Mohr: NO TIME FOR LOSERS, r. Martin Mohr a soubor. První společný projekt, damaturgická úprava a režie Martin Mohr. Členové souboru Jamka-drumka jsou absolventi Jany Mandlové v Dramatické školičce ve Svitavách. Účast na KP Svitavský Fanda 2019 - doporučení: Šrámkův Písek. Účast na KP Svitavský dýchánek 2019 - cena za inscenaci s doporučením do širšího výběru na Loutkářskou Chrudim 2019. Účast na CP Šrámkův Písek - doporučení na CP Jiráskův Hronov. Účast na CP Loutkářská Chrudim - cena Anně Stenzlové za herecký výkon a cena souboru za nekompromisní jevištní gesto a za inscenaci - nominace na CP Jiráskův Hronov. Účast na CP Jiráskův Hronov. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha.

2019 - Naopak a Ťuík - A TOM, Umberto Eco - kniha Tři příběhy, povídka Generál a bomba, přel. Magdalena Žáčková. Dramatizace, úprava soubor, režie Jana Mandlová a soubor. Účast na KP Svitavský dýchánek 2019 - cena za autorské zpracování povídky Umberta Ecca - aTom.

2021 - Naopak a(ni) Ťu(í)k, Václav Havel: Vernisáž. Účast na Fandův Dýchánek, Svitavy.

2021 - Paramian, podle textu Tracyho tygra Williama Saroyana: Úáí, r. Jana Mandlová. (záznam) Účast na Fandův Dýchánek, Svitavy - doporučení na Mladou Scénu Ústí nad Orlicí. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.

2022 - Nové divadlo! YESSS!!!, předloha ZÁ RUBNI Terezy Ondryášové: ZÁ RUBNI, režie, scéna soubor. Účast na KP Svitavský Fanda, Fandův dýchánek - cena souboru za hledání cesty k divadlu. Účast na CP Šrámkův Písek - nominace na CP Jiráskův Hronov. Účast na CP Jiráskův Hronov.

2023 - Nové divadlo ! YESSS!!!: Kintsugi. Účast na Fandův Dýchánek, Svitavy - doporučení na Šrámkův Písek.

2023 - Nové divadlo ! YESSS!!!, Sága ledu a ohně. Účast na Fandův Dýchánek, Svitavy.

2023 - Po másle, podle pohádek Daniely Fischerové – Jak se Slunko strašně nudilo a Jak se Měsíc urazil: Duhové pohádky, vedoucí Jana Mandlová. Účast na Fandův Dýchánek, Svitavy - nominace na Dětská scéna Svitavy, doporučení na Loutkářská Chrudim. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2023 - Vločky, podle Ladových povídek Eskymo Welzla: Prondeš-prondeš, neprondeš-neprondeš. Účast na Fandův Dýchánek, Svitavy - doporučení na Dětská scéna Svitavy. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy. Účast na Den divadla ve Zličíně - host přehlídky.
Bibliografie:
http://www.svitavy.cz/aktuality06/?ad=zpravy/20101421300 / 16.7. 2010

JÍROVÁ, Kateřina: Jácíček, Budulínek a Lajka (Loutkářská Chrudim 30.6.2013). AS 1.7.2013-Loutkové. (viz Texty)

ŠEFRNOVÁ, Blanka: Krajská přehlídka recitace Pardubického kraje. Deník Dětské scény 11. - 17. 6. 2010.

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

Chrudim, Loutkářská Chrudim - program, 1999
Chrudim, Loutkářská Chrudim - program, 1999
Svitavy, Dočasně pevný spolek, S Jindrou, CP Šrámkův Písek 2019
Svitavy, Dramatická školička, Málo, Haló, Jácíčku, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Svitavy, Dramatická školička, Málo, Haló, Jácíčku, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Svitavy, Dramatická školička, Málo, Haló, Jácíčku, CP Loutkářská Chrudim 2013
Svitavy, Dramatická školička, Naopak, Všichni jsme si, CP Loutkářská Chrudim 2017
Svitavy, Dramatická školička, Naopak, Všichni jsme si, CP Loutkářská Chrudim 2017
Svitavy, Dramatická školička, Paramian, Na arše v šest, Dětská scéna Svitavy 2019
Svitavy, Dramatická školička, Paramian, Na arše v šest, Dětská scéna Svitavy 2019
Svitavy, Dramatická školička, Paramian, Šťastný princ, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Svitavy, Dramatická školička, Paramian, Šťastný princ, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Svitavy, JAMkA - drumka, No Time for Losers, CP Jiráskův Hronov 2019
Svitavy, JAMka - drumka, No Time for Losers, CP Šrámkův Písek 2019
Svitavy, JAMka - drumka, No Time for Losers, CP Šrámkův Písek 2019
Svitavy, JAMka - drumka, No Time for Losers, CP Šrámkův Písek 2019
Svitavy, JAMkA – drumka, No Time for Losers, CP Loutkářská Chrudim 2019
Svitavy, JAMkA – drumka, No Time for Losers, CP Loutkářská Chrudim 2019
Svitavy, Modroočky, Dramatická školička Svitavy, Psi, neztrácejte naději, CP Dětská scéna, Svitavy 2017
Svitavy, Modroočky, Dramatická školička Svitavy, Psi, neztrácejte naději, CP Dětská scéna, Svitavy 2017
Svitavy, Naopak, PFÚ, CP Dětská scéna Svitavy 2014
Svitavy, Naopak, PFÚ, CP Dětská scéna Svitavy 2014
Svitavy, Nové divadlo! YESSS!!!, Zá rubni, CP Jiráskův Hronov 2022
Svitavy, Nové divadlo! YESSS!!!, Zá rubni, CP Jiráskův Hronov 2022
Svitavy, Nové divadlo! Yesss!!!, Zá rubni, CP Šrámkův Písek 2022
Svitavy, Nové divadlo! Yesss!!!, Zá rubni, CP Šrámkův Písek 2022
Svitavy, Nové divadlo! Yesss!!!, Zá rubni, CP Šrámkův Písek 2022


Mapa působení souboru - Dramatická školička - DLS Klokánci / Jácíčci / Bez chlapa / Brambůrky / Málo / Modroočky / NAOPAK / Panca Lanca / Paramian / Po másle / Jamka Drumka / Nové divadlo ! YESSS!!! / Ťuík / Vločky

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Svitavy, Dramatická školička, Málo, Haló, Jácíčku, CP Loutkářská Chrudim 2013
Svitavy, Dramatická školička, Málo, Haló, Jácíčku, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Svitavy, Dramatická školička, Málo, Haló, Jácíčku, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Svitavy, Naopak, PFÚ, CP Dětská scéna Svitavy 2014
Svitavy, Naopak, PFÚ, CP Dětská scéna Svitavy 2014
Svitavy, Dramatická školička, Naopak, Všichni jsme si, CP Loutkářská Chrudim 2017
Svitavy, Dramatická školička, Naopak, Všichni jsme si, CP Loutkářská Chrudim 2017
Svitavy, Modroočky, Dramatická školička Svitavy, Psi, neztrácejte naději, CP Dětská scéna, Svitavy 2017
Svitavy, Modroočky, Dramatická školička Svitavy, Psi, neztrácejte naději, CP Dětská scéna, Svitavy 2017
Svitavy, Dramatická školička, Paramian, Šťastný princ, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Svitavy, Dramatická školička, Paramian, Šťastný princ, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Svitavy, JAMka - drumka, No Time for Losers, CP Šrámkův Písek 2019
Svitavy, JAMka - drumka, No Time for Losers, CP Šrámkův Písek 2019
Svitavy, JAMka - drumka, No Time for Losers, CP Šrámkův Písek 2019
Svitavy, JAMkA – drumka, No Time for Losers, CP Loutkářská Chrudim 2019
Svitavy, JAMkA – drumka, No Time for Losers, CP Loutkářská Chrudim 2019
Svitavy, JAMkA - drumka, No Time for Losers, CP Jiráskův Hronov 2019
Svitavy, Dočasně pevný spolek, S Jindrou, CP Šrámkův Písek 2019
Svitavy, Dramatická školička, Paramian, Na arše v šest, Dětská scéna Svitavy 2019
Svitavy, Dramatická školička, Paramian, Na arše v šest, Dětská scéna Svitavy 2019
Svitavy, Nové divadlo! Yesss!!!, Zá rubni, CP Šrámkův Písek 2022
Svitavy, Nové divadlo! Yesss!!!, Zá rubni, CP Šrámkův Písek 2022
Svitavy, Nové divadlo! Yesss!!!, Zá rubni, CP Šrámkův Písek 2022
Svitavy, Nové divadlo! YESSS!!!, Zá rubni, CP Jiráskův Hronov 2022
Svitavy, Nové divadlo! YESSS!!!, Zá rubni, CP Jiráskův Hronov 2022


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.