Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Studio DAMÚZA

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 1999
Působení: 199x, 200x, 201x, 202x
Restaurace Damúza začala fungovat na jaře roku 1999 a již v srpnu téhož roku byly zahájeny také první divadelní aktivity ve sklepním prostoru. Občanské sdružení Studio Damúza tehdy zahájilo provoz na základě jednotící myšlenky: nabídnout pražskému publiku možnost vidět dnešní podobu kvalitní, mladé a nezávislé divadelní tvorby domácích i zahraničních umělců, kteří v jinak dravém pražském prostředí těžko nacházejí prostor a finanční prostředky pro prezentaci svých prací.

2000/2001 - Nanukovo, r. Adam Renč.
Spolupráce s jinýzmi, i zahraničními divadly.

2001/2002 - participovalo na inscenaci Katynka Zasyrova jedovatého divadla.
Agátománie Arnošta Goldflama v režii Marty Ljubkové.
Mahulena v režii Jiřího Adámka.
Spolupráce s jinýzmi, i zahraničními divadly. Podílí se na festivalech.

2002/2003 - Hry F.G.Lorcy v režii Jiřího Adámka.
Out at Sea (S. Mroźek) v režii Susan Lock (kanadské herečky a režisérky) hrálo se v angličtině.
Závěrem sezóny Studio Damúza hostilo desátý ročník festivalu vysokých uměleckých škol ZLOMVAZ a mezinárodní festival Prague Fringe Festival.

2003/2004 - příchod mladší generace v čele s první ženou studia DAMÚZA, poslední sezóna v Řetězové, první VyšeHrátky.
Jak přežít zimu v Praze - projekce dokumentu o pražských bezdomovcích a následná diskuse s bezdomovci.
Jako hosté vystoupili v Damúze Petr Nikl, Západočeské divadlo Cheb a mnoho začínajících i etablovaných folkařů.

2007 - Vetřelec, přelet nad loutkářským hnízdem.

2010 - Baron Prášil; VyšeHrátky aneb Šemíkův skok; Císařovy nové šaty; VyšeHrátky (dílna 2 - pečení chleba a rýžování zlata); VyšeHrátky aneb Zelenání; Dešťová víla. Účast na Divadle evropských regionů, Hradec Králové.

2011 - Spitfire Company & DAMÚZA, One Step Before the Fall (inspirováno životem boxera Muhammada Aliho) - hypnotická hlasová a zvuková vlna v podání zpěvačky Lenky Dusilové a silový tanec performerky Markéty Vacovské & Spitfire Company & DAMÚZA se v jediném momentu střetávají uprostřed boxerské arény. Účast na Divadle evropských regionů, Hradec Králové.

2013 - na motivy stejnojmenné knihy Ester Staré: A pak se to stalo!, r. Johana Vaňousová, Diana Čičmanová, Zuzana Vítková. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha.

2013 - 22.-24. listopadu proběhne v prostorách restaurace a music baru Kuře v hodinkách na pražském Žižkově kulturně-divadelní program, který připravilo Studio DAMÚZA v rámci oslavy svých čtrnáctých narozenin. Program viz Texty a Obrázky.

2013 - J. Vaňousová: Detektiv Lupa a tajemná věž, r. Tomsa Legierski. Účast na Mirotickém setkání loutek a hudby.

2014 - T. Legierski, J. Vaňousová: Trpasličí pohádka, r. Tomsa Legierski, Johana Vaňousová. Účast na CP Loutkářská Chrudim - inspirativní program. Účast na Mirotickém setkání loutek a hudby.

2014 - J. Vašíček: Z tajného deníku Smolíčka Pé, r. Jakub Vašíček; na motivy M. Macourka: Jó, náš Jonáš!, r. Diana Čičmanová, Johana Vaňousová, Zuzana Vítková, Barbora Voráčová; na motivy E. Staré: A pak se to stalo!, r. Johana Vaňousová, Diana Čičmanová, Zuzana Vítková; T. Legierski, J. Vaňousová: Detektiv Lupa a tajemná věž, r. Tomsa Legierski, Johana Vaňousová. Účast na CP Loutkářská Chrudim - doplňkový program - všechny inscenace.

2014 - J. Vašíček: Z tajného deníku Smolíčka Pé, r. Jakub Vašíček. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha. Účast na Divadlo na návsi, Sudoměřice u Bechyně 2015.

2014 - Studio DAMÚZA, podle knihy Petry Kubáčkové: Batosnění, r. Monika Kováčová. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha.

2014 - na motivy stejnojmenné knihy Ester Staré: A pak se to stalo! Účast na Za vodou, Kralupy nad Vltavou.

2014 - B. Voráčová: První dáma platí druhá leze z gatí. Účast na Deset Deka Festival, Náchod. Účast na Českolipský divadelní podzim.

2015 - DAMUZA,
Anne-Françoise Joseph a Adam Krátký: Deset-dvacet-Sova!, r. Anne-Françoise Joseph a Adam Krátký;
Monika Kováčová: Batosnění, r. Monika Kováčová;
omáš Podrazil, Johana Vaňousová: Dešťová víla, r. Tomáš Podrazil, Johana Vaňousová;
Tomáš Podrazil: Golem a alchymisté, r. Tomáš Podrazil;
Tomáš Jarkovský: Perníková chaloupka, r. kolektiv.
Účast na CP Loutkářská Chrudim v inspirativním programu - všechny inscenace.

2015 - účast na VyšeHrátky, Praha - všechny inscenace:
ukolébavka inspirovaná knihou Petry Kubáčkové O andělovi, noční můře, statečném medvídkovi, hodném slonovi, opici a divoké huse a nespícím Toníčkovi: Batosnění, r. Monika Kováčová;
DAMÚZA & Spielraum Kollektiv, Český rááááj, r. Linda Straub, Mathias Straub;
na motivy starých židovských pověstí: Golem, r. Tomáš Podrazil; Účast na Divadelním festivalu Kolotoč, Blansko.
Z tajného deníku Smolíčka Pé, r. Jakub Vašíček;
na motivy stejnojmenné knihy Ester Staré: A pak se to stalo, koncept, režie Diana Čičmanová, Johana Vaňousová a Zuzana Vítková;
Perníková chaloupka, koncept, režie Miroslava Bělohlávková a Kamil Bělohlávek.

2015 - Detektiv Lupa a tajemná věž, r. Tomsa Legierski a Johana Vaňousová.
Deset-dvacet-Sova!, r. Anne-Françoise Joseph, Adam Krátký.
Studio DAMÚZA / Divadlo jednoho Edy, Perníková chaloupka. Účast na Ejhle, loutka, Žamberk - všechny inscenace.

2015 - Tomáš Jarkovský: Perníková chaloupka, r. kolektiv; Theodor Storm: Dešťová víla, r. Tomáš Podrazil, Johana Vaňousová. Účast na Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha - obě inscenace.

2015 - na motivy starých židovských pověstí: Golem, r. Tomáš Podrazil. Účast na Divadelním festivalu Kolotoč, Blansko.

2016 - Katarína Vrbová: Medvědí princ, r. Katarína Vrbová; DAMÚZA a Festival VyšeHrátky - Putovní dětské hřiště – divadelní bojovka na téma Karel IV.; Justin Svoboda: Turnaj krále Karla, r. Justin Svoboda, Tomsa Legierski a Vítek Maštalíř; Tomáš Podrazil: Pohádky z lesa, r. Tomáš Podrazil; Zuzana Vítková: Sólo Matches, r. Zuzana Vítková a kol.; I. B. Singr, na motivy knihy Isaaca B. Singera Hlupáci z Chelmu Anna Klimešová: Hlavouni, r. Anna Klimešová. Účast na CP Loutkářská Chrudim - inspirativní program - všechny inscenace.

2016 - Tomáš Jarkovský: Perníková chaloupka, r. kolektiv. Účast na Divadlo na návsi, Sudoměřice u Bechyně.

2016 - Batosnění; Alois Mikulka: Houpací pohádky; Golem; Sólo matches. Účast na Ejhle, loutka, Žamberk - všechny inscenace.

2016 - účast na VyšeHrátky, Praha - všechny inscenace:
Detektiv Lupa a tajemná věž.
Batosnění.
Pštrosi.
Pohádky z lesa.
Hlavouni.
Houpací pohádky.
Z tajného deníku Smolíčka P.
Turnaj krále Karla.
Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

2016 - K. J. Erben: Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Účast na Divadelní podzim, Libice nad Cidlinou.

2016 - Detektiv Lupa a tajemná věž, r. T. Legierski, J. Vaňousová. Účast na Semilský paroháč.

2016 - autorské představení scénografky Zuzany Vítkové: Sólo Matches, r. Zuzana Vítková a kol.; Turnaj krále Karla, r. Justin Svoboda, Tomsa Legierski a Vítek Maštalíř.; Medvědí princ, r. Katarína Vrbová. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha - všechny inscenace.

2016 - Monika Kováčová na motivy komiksu Petry Kubáčkové: Batosnění, r. Monika Kováčová. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha. Účast na CP Loutkářská Chrudim 2018 v programu Loutky nejen v ulicích.

2017 - A. Mikulka: Houpací pohádky, r. Diana Čičmanová a Dominik Linka; Filip Jevič: Bajaja, r. Filip Jevič; Vendula Bělochová: Momotaró, r. Vendula Bělochová; Markéta Sýkorová: Jakoubkovo splněné přání, r. Markéta Sýkorová; Katarína Vrbová: Co chce Jepice, r. Katarína Vrbová. Účast na CP Loutkářská Chrudim v programu Fenomén loutka aneb Tradice, která se rozvíjí - všechny inscenace.

2017 - Bajaja, režie a dramatizace Filip Jevič - účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha - umístění na druhém místě; na motivy pohádky Bohuslava Březovského: Jakoubkovo splněné přání, r. Markéta Sýkorová; tradiční japonský příběh: Momotaró, r. Vendula Bělochová a kol. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha - všechny inscenace. Účast na CP Loutkářská Chrudim v programu Loutky nejen v ulicích 2018.

2018 - J. Vašíček: Z tajného deníku Smolíčka Pé, r. Jakub Vašíček. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy - host přehlídky. Účast na Mníšecký štrůdl. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha 2019.

2018 - Moment!, koncept a režie Richard Fiala, Pavol Smolárik, Marek Doubrava, František Antonín Skála a Jiří Ondra. Účast na CP Loutkářská Chrudim v programu Loutky nejen v ulicích. Účast na Přehlídce ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, Praha. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha.


2019 - Útěk, r. Katarína Vrbová. Účast v Open programu Loutkářské Chrudimi - / work - in - progress /

2019 - Honza Pták, r. Šimon Dohnálek a Daniel Horečný. Účast v Open programu Loutkářské Chrudimi. Účast na CP Jiráskův Hronov.

2019 - Bao Bao. Účast na CP Jiráskův Hronov.

2019 - Fekete Seretlek a Studio DAMÚZA, Kar, r. Matija Solce; Já, ty a to, r. Karolína Křížková. Účast v Open programu Loutkářské Chrudimi.

2019 - Já, ty a to, koncept, režie Karolína Křížková. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha.

2020 - Tomáš Podrazil & Studio Damúza: Golem, r. Tomáš Podrazil. Účast Theatrum Kuks.

2020 - Ptáček a lev. Účast Za vodou, Kralupy nad Vltavou.

2020 - Špílmachr (klasika zapsaná potomky Matěje Kopeckého: Faust. Don Šajn. Jenovéfa). Účast na CP Loutkářská Chrudim v Open programu.

2020 - Jiří Jelínek, Tomsa Legierski, Vítek Maštalíř: Superkluk, r. Jiří Jelínek; | Šimon Dohnálek, Daniel Horečný: Honza Pták. Účast na Divadlo evropských regionů, Hradec Králové - obě vystoupení.

2021 - Hodina modrých slonů, r. Anežka Berkmanová. Účast na Divadlo evropských regionů, Hradec Králové.

2021 - scénář Štěpán Gajdoš a kol.: Řeka, r. Štěpán Gajdoš. Premiéra: 5. 9. 2020. Účast na CP Loutkářská Chrudim v Open programu. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha. Účast na Divadlo evropských regionů, Hradec Králové. Účast Theatrum Kuks 2022.

2021 - Filip Jevič na motivy Astrid Lindgrenové: Ronja, dcera loupežníka, r. Filip Jevič. Účast na Divadlo evropských regionů, Hradec Králové. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha.

2021 - Otěstánek, koncept, režie Adam Krátký, Dorota Krátká, Lenka Huláková. Premiéra 20.5.2018.Účast na ScénaFest, Kralupy nad Vltavou.

2022 - Dominik Linka: O Jankovi a jeho výdělcích, r. Dominik Linka. Účast na Malá loutková inventura, Kuks.

2022 - Uši pro princeznu, r. Markéta Labusová a kol.. Účast na CP Loutkářská Chrudim, Open program. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha.

2022 - O Jankovi a jeho výdělcích, koncept, režie, scénář, hudba Dominik Linka. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha.

2022 - soubor: Špílmachr - Faust, r. Jan Jirků. Účast na CP Jiráskův Hronov 2022 - doprovodný program. Účast na KP PřeMostění, Most 2023.

2022 - Katarína Vrbová: Medvědí princ, r. Katarína Vrbová. Účast na ScénaFest, Kralupy nad Vltavou.

2023 - na motivy starých židovských pověstí: Golem, r. Tomáš Podrazil. Účast Za vodou, Kralupy nad Vltavou.

2023 - Tomáš Podrazil & DAMÚZA, na motivy knihy Jana Wericha, Tomáš Podrazil: Fimfárum, r. Tomáš Podrazil. Účast na CP Loutkářská Chrudim v Open programu.

2023 - Lovci lanýžů, r. Jiří Ondra. Účast na CP Přelet nad loutkářským hnízdem, Praha.
Bibliografie:
Praha, DAMÚZA v Kuřeti v hodinkách - program, plakát 2013 - viz Obrázky.

KALINOVÁ, Barbora: Divadlo a děti do hospody patří. AS 16.11.2013-Loutkové. (viz Texty)
http://www.amaterskascena.cz/cl-divadlo-a-deti-do-hospody-patri-131116013654?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign
=newsletter

MALÍKOVÁ, Nina: Přelet nad loutkářským hnízdem 2005-2009 aneb Dalších pět let s přeletem. Loutkář 2010, č. 5, s. 232 – 237, foto. M. Drtina a archiv festivalu.

Repertoár přeletu nad loutkářským hnízdem 2005-2009. Loutkář 2010, č. 5, s. 230 – 231

Přelet nad loutkářským hnízdem 2005-2009 výběrový seznam článkůz bibliografické databáze institut umění - Divadelního ústavu v Praze. Loutkář 2010, č. 5, s. 232 – 237.

OPEN AIR PROGRAM při XVI. ročníku mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů - http://www.pocoapoco.cz/download/open_program.pdf

www stránky divadla - http://www.divadlo.cz/vysehrad/damuza.html

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

Chrudim, dílny a semináře CP Loutkářská Chrudim 2015
Praha, DAMÚZA v Kuřeti v hodinkách - program - plakát 2013
Praha, DAMÚZA, A pak se to stalo! CP Loutkářská Chrudim 2014
Praha, DAMÚZA, Bao Bao, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, DAMÚZA, Bao Bao, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, DAMÚZA, Detektiv Lupa a tajemná věž, CP Loutkářská Chrudim 2014
Praha, DAMÚZA, Honza Pták, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, DAMÚZA, Honza Pták, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, DAMÚZA, Honza pták, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, DAMÚZA, Honza pták, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, DAMÚZA, Já, ty a to, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, DAMÚZA, Já, ty a to, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, DAMÚZA, Jo, náš Jonáš!, CP Loutkářská Chrudim 2014
Praha, DAMÚZA, Trpasličí pohádka, CP loutkářská Chrudim 2014
Praha, DAMÚZA, Uši pro princeznu, CP LCH 2022
Praha, DAMÚZA, Uši pro princeznu, CP LCH 2022
Praha, DAMÚZA, Z tajného deníku Smolíčka Pé, CP Loutkářská Chrudim 2014
Praha, Fekete Seretlek a DAMÚZA, Kar, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, Fekete Seretlek a DAMÚZA, Kar, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, Studio DAMÚZA, Bajaja, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Bajaja, CP Loutkářská Chrudim 2018
Praha, Studio DAMÚZA, Bajaja, CP Loutkářská Chrudim 2018
Praha, Studio DAMÚZA, Co chce Jepice, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Deset-dvacet-Sova!, CP Loutkářská Chrudim 2015
Praha, Studio DAMÚZA, Dešťová víla, CP Loutkářská Chrudim 2015
Praha, Studio DAMÚZA, Golem a alchymisté, CP Loutkářská Chrudim 2015
Praha, Studio DAMÚZA, Hodina modrých slonů, CP LCH  2020
Praha, Studio DAMÚZA, Hodina modrých slonů, CP LCH  2020
Praha, Studio DAMÚZA, Houpací pohádky, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Houpací pohádky, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Jakoubkovo splněné přání, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Momotaró, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Perníková chaloupka, CP Loutkářská Chrudim 2015
Praha, Studio DAMÚZA, Řeka, CP LCH 2021
Praha, Studio DAMÚZA, Řeka, CP LCH 2021


Mapa působení souboru - Studio DAMÚZA

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Praha, DAMÚZA, A pak se to stalo! CP Loutkářská Chrudim 2014
Praha, DAMÚZA, Detektiv Lupa a tajemná věž, CP Loutkářská Chrudim 2014
Praha, DAMÚZA, Jo, náš Jonáš!, CP Loutkářská Chrudim 2014
Praha, DAMÚZA, Trpasličí pohádka, CP loutkářská Chrudim 2014
Praha, DAMÚZA, Z tajného deníku Smolíčka Pé, CP Loutkářská Chrudim 2014
Praha, Studio DAMÚZA, Deset-dvacet-Sova!, CP Loutkářská Chrudim 2015
Praha, Studio DAMÚZA, Dešťová víla, CP Loutkářská Chrudim 2015
Praha, Studio DAMÚZA, Golem a alchymisté, CP Loutkářská Chrudim 2015
Praha, Studio DAMÚZA, Perníková chaloupka, CP Loutkářská Chrudim 2015
Chrudim, dílny a semináře CP Loutkářská Chrudim 2015
Praha, Studio DAMÚZA, Houpací pohádky, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Houpací pohádky, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Co chce Jepice, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Jakoubkovo splněné přání, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Momotaró, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Bajaja, CP Loutkářská Chrudim 2017
Praha, Studio DAMÚZA, Bajaja, CP Loutkářská Chrudim 2018
Praha, Studio DAMÚZA, Bajaja, CP Loutkářská Chrudim 2018
Praha, DAMÚZA, Honza Pták, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, DAMÚZA, Honza Pták, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, DAMÚZA, Honza pták, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, DAMÚZA, Honza pták, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, DAMÚZA, Bao Bao, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, DAMÚZA, Bao Bao, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, Fekete Seretlek a DAMÚZA, Kar, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, Fekete Seretlek a DAMÚZA, Kar, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, DAMÚZA, Já, ty a to, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, DAMÚZA, Já, ty a to, CP Loutkářská Chrudim 2019
Praha, Studio DAMÚZA, Hodina modrých slonů, CP LCH  2020
Praha, Studio DAMÚZA, Hodina modrých slonů, CP LCH  2020
Praha, Studio DAMÚZA, Řeka, CP LCH 2021
Praha, Studio DAMÚZA, Řeka, CP LCH 2021
Praha, DAMÚZA, Uši pro princeznu, CP LCH 2022
Praha, DAMÚZA, Uši pro princeznu, CP LCH 2022


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.