Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: OLDstars / Dětské studio OLDstars

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 1999
Působení: 199x, 200x, 201x, 202x
1999 Založen OLDstars.

2004 vlastní právní subjektivita.

Nezávislá studentská umělecká skupina. Umělecké sdružení členů a absolventů Dismanova rozhlasového dětského souboru při Českém Rozhlase. Vedoucí: Tomáš Staněk – absolvent Konzervatoře, posluchač DAMU, Daniela Ouhrabková – absolventka Konzervatoře, posluchačka JAMU.

Vlastní hudebni těleso: VE3VNOCI.

OLDstars patří již devátým rokem (v r. 2011) mezi nezávislé studentské divadelní spolky působící na české neprofesionální scéně. Svoje inscenace uvádí v komorním sklepním prostoru HarOLD, který třetím rokem provozují v pražských Vršovicích. Dramaturgie vychází ze specifik generačního divadla s přihlédnutím k hereckým příležitostem jednotlivých členů souboru. Kromě klasických titulů a dramatizací si vyzkoušeli i autorskou tvorbu. V posledních sezonách se často potkávájí s moderní dramatikou. Organizují scénická čtení, kabarety, divadelní festival na Petříně, organizuje divadelní festival na hradě Helfenburk a v Divadle v Celetné. Pořádala festival studentských kapel Ve3fest. Zkušenost mají s openairovými inscenacemi a site-specifik projekty.

Dětské studio OLDstars vzniklo z potřeby lektorů Hereckého studia OLDstars připravovat děti od útlého věku tak, aby se ve starším věku mohly bez problémů zapojovat do nejrůznějších projektů naší umělecké korporace (kromě pravidelného hraní v našem sklepním prostoru HarOLD máme za sebou několik kočovných projektů, hrajeme na soutěžních festivalech, festival pod širým nebem jsme organizovali na pražském Petříně, zašťiťujeme hudební těleso Ve3vnoci, pořádáme scénická čtení, nebo jsme site specifik divadlem oživili Vyšehradské kasematy nebo Branické ledárny). Chceme, aby si děti adekvátně věku vyzkoušely nejrůznější herecké postupy, techniky a žánry (pantomima, improvizace, pohybové etudy, práce s hlasem) tak, aby až dorostou, mohly vše využít dle potřeby. V HarOLDu se nejen zkouší, ale hlavně hraje, také píše, zpívá i kreslí a vymýšlí scénografie. Chceme, aby děti poznaly komplexní divadlo jako vzrušující zábavu neomezených možností. Soubory Dětského studia povede v divadelní sezoně 2012/2013 lektorka Zuzana Malá.

Repertoár:
1999 Pasáček Vepřů
2000 Griselda
2001 Gorilí plavky
Příliš velké srdce
2002 Nikola Šuhaj
2003 Poprask
2004 Anatol
Kde kukačka hnízdo má
Cirkus
2005 Sen noci

citace z www:
Rok 2005 se nesl ve znamení experimentů: Autorský multimediální počin Jakuba Štěpána „CirkuŠ“, autorský text Daniely Ouhrabkové „Před oponou…“ a šokující současný německý text Maria von Mayenburga „Tvář v Ohni“. Konec sezóny byl korunován klasikou: Shaespearovým „Snem noci Svatojánské“ v překladu Martina Hilského. Na Šrámkově Sobotce jsme odehráli "Gudrun".

2005 - Účast na ObP Karlínské jeviště.

2006 - M.von Mayenburg (překlad J.Balvín): Tvář v ohni, režie Tomáš Staněk, Stodůlecký píseček, na 2. místě navržen na ŠP. Účast na Náchodská Prima sezóna, CP studentského divadla - doporučení na CP JH na 2. místě.

2007 - Před oponou, za oponou… Účast KP Modrý kocour, Turnov, j. h. - nesoutěžní představení.

2007 - W.Shakespeare: Macbeth. Účast Stodůlecký píseček, Praha.

2007 - Účast na ObP Karlínské jeviště.

2007 - Georges Neveux: Dvouhra. Účast na Sokolovská čurda.

2008 - McDonagh: Pan Polštář. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - 2. doporučení na CP ŠP.

2009 - Oldstars, Přemysl Rut: Olga a ďábel. Účast na KP Modrý kocour, Turnov.

2010 - Joe Penhall: Slyšet hlasy. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - doporučení na CP Mladá scéna Ústí nad Orlici. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.

2010 - Joe Penhall: Láska a porozumění. Účast na KP Modrý kocour, Turnov.

2010 - letní putování - Romeo a Julie.

2010 - William Shakespeare: WILLIAM: SHAKESPEARE (scénická montáž). Účast na ObP Karlínské jeviště - ocenění souboru za inspirativní a přemýšlivý přístup ke klasice a Matěji Vejdělkovi za herecký výkon a Janu Battěkovi za citlivý výběr hudby.

2011 - William: Shakespeare. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - doporučení k účasti na Mladé scéně. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.

2011 - Neil LaBute/Marta Skarlandtová: Trůn milosrdenství, úprava a r. Tomáš Staněk; Astrid Lindgrenová: Bratři Lví srdce; Ingmar Bergman: Sedmá pečeť, úprava a r. Zuzana Malá; Daniel McIvor / Pavla Niklová: TO I ONO, r. a úprava: Tomáš Staněk. Účast na Festivalu studentských divadel, Praha.

2011 - Daniel McIvor: TO I ONO. Účast na ObP Karlínské jeviště.

2012 - Minach; Dva bratři; Daniel McIvor: To i ono. Účast na KP Modrý kocour, Turnov.

2012 - OLDstars, sdružující studenty a absolventy pražských uměleckých škol, oslaví na podzim desetileté působení na české divadelní scéně několika speciálními projekty.
Nejprve uspořádá již tradiční Říjnový zahajovací festival (1. –16. 10.) ve svém domovském sklepním prostoru HarOLD ve Vršovicích,
následně organizuje 2. ročník Festivalu studentských divadel v Divadle v Celetné (25. – 27. 10.) - viz text OLDstars slaví deset let své existence.

2012 - Anton Pavlovič Čechov / Leoš Suchařípa: TŘI SESTRY, r. Tomáš Staněk; Mark Ravenhill: BAZÉN, r. Zuzana Malá; Arthur Miller: ČARODĚJKY ZE SALEMU; Václav Borůvka Valtr: KDO UKRADL VDOLKY aneb MÁLO Z ALENKY; Albert Camus: CALIGULA - experiment. Účast na Festivalu studentských divadel, Praha - uvedeny všechny hry.

2012 - OLDstars, Václav Borůvka Valtr: Kdo ukradl vdolky aneb Málo z Alenky. Účast na ObP Karlínské jeviště - ocenění souboru za návrhy na realizaci kostýmů a za kvalitní vyrovnané herecké výkony.

2012 - Dětské studio OLDstars, RYBA - ekologický plastový happening. Účast na Festivalu studentských divadel, Praha.

2013 - OLDstars, Václav Borůvka Valtr: Kdo ukradl vdolky aneb Málo z Alenky, r. Václav Borůvka Valtr. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - doporučení na Mladou scénu v Ústí nad Orlicí. Účast na KP Setkání ve Strašecí.

2013 - OLDstars, Marius von Mayenburg: TVÁŘ V OHNI; Jean Genet: SLUŽKY; Michal Walczak: PÍSKOVIŠTĚ. Účast na Festivalu studentských divadel v divadle v Celetné, Praha - všechny inscenace.

2013 - Herecké studio OLDstars, ETTY - deník; BE WILDE!; Felix Mitterer: NÁVŠTĚVNÍ DOBA; VZPOURA MOZKŮ; Agatha Christie: VRAŽDY PODLE ABECEDY. Účast na Festivalu studentských divadel v divadle v Celetné, Praha - všechny inscenace.

2014 - Peter Weiss: PŘELÍČENÍ, r. Petr Smyczek (premiéra 24. února v 19:00 a 21:00 v klubovém uměleckém prostoru H2O, Koněvova 61, Praha 3). Dokumentární drama, které se zabývá justičním procesem rekonstruujícím genocidu v Osvětimi.
Tímto projektem umělecká skupina OLDstars ve spolupráci s festivalem proti totalitě Mene Tekel odstartuje svoji činnost ve sklepním uměleckém prostoru H2O za finanční podpory Nadace Život umělce a Nadačního fondu obětem holocaustu.

2014 - OLDstars, V. Havel: AUDIENCE, r. Oskar Bábek. Premiéra 3.1. Účast na KP Divadelní tříska, Praha - doporučení na NP Piknik, Volyně. Účast na KP Špíl-berg, Brno. Účast na CP Diva­delní Piknik Volyně. Účast na Na(ne)čisto, Liberec.

2014 - OLDstars, umělecká skupina, David Ives: To nemá chybu, r. Tomáš Staněk. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně.

2014 - OLDstars, Etty - deník (Etty Hillesum pomáhala vězněným Židům v táboře Westerbork, zemřela v Osvětimi, její deníky u nás vyšly pod názvem „Přervaný život“). Účast na KP Modrý kocour, Turnov.

2014 - OLDstars, Saturnin. Účast na divadelníBAF!, Brno.

2014 - OLDstars, Neil LaBut: V lese černém hlubokém. Účast na Festivalu studentských divadel v divadle v Celetné, Praha

2015 - OLDstars, Zuza Ferencová: Vyskočit z kůže, r. Tomáš Staněk. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - doporučení na 1. místě na CP Mladá scéna Ústí nad Orlicí. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí - cena za režijní interpretaci dramatického textu s přihlédnutím k hereckým výkonům - doporučení na CP Jiráskův Hronov. Účast na CP JH.

2015 - Kofi Kwahulé: Nestyda, r. Tomáš Staněk. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - doporučení na 2. místě na CP Šrámkův Písek. Účast na CP Šrámkův Písek - doporučení na CP Jiráskův Hronov.

2015 - Účast na Festivalu studentských divadel v divadle v Celetné, Praha.

2016 - Jan Horák: Jan a Jana, r. Jan Horák. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - zvláštní ocenění souboru za kolektivní herecký výkon, doporučení na CP Mladá scéna Ústí nad Orlicí. Účast na CP Mladá scéna Ústí nad Orlicí.

2016 - Dea Loher/Petr Štědroň: Poslední oheň, r. Tomáš Staněk. Účast na KP Modrý kocour, Turnov.

2016 - OLDstars, Richard Bach: Most přes navždy. Účast na ObP Březnový festival ochotnických divadel Dolní Chabry 2016.

2016 - Oskar Bábek: TORPÉDO PRO TEBE. Účast na KP Divadelní tříska, Praha - doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně 2016.

2016 - OLDstars uvádí novinky současné ruskojazyčné dramatiky v české premiéře (viz Texty):
Andrej Ivanov (přeložila Marcela Magdová): To všechno ona, r. Tomáš Staněk.
Pulinovič (přeložila Marcela Magdová): Natašin sen, r. Tomáš Staněk.

2016 koncem května se herecké studio představilo úpravou rozhlasové hry Miloslava Stehlíka Linka důvěry, zde uváděné pod názvem Noční „jste ty sebevraždy?". Dialogy po telefonu. 15 rozhovorů, 14 příběhů, 1 noční služba.

2016 - ##GOOGLE GENERACE je autorskou koláží několika příběhů a charakterů, které vám budou patrně někoho připomínat, tedy pokud se v některém z nich přímo nenajdete. Je všude kolem, prostupuje nás a naší každodennost ať chceme nebo ne. Ano, je to internet. Po Norway.today, napínavém milostném příběhu dvou mladých lidí, kteří jsou přesvědčeni, že už je v životě nemůže potkat nic opravdovějšího než jejich vlastní smrt, je to během krátké doby již druhý režijní počin Daniely von Vorst v rámci OLDstars. Účast na KP Modrý kocour 2017

2016 - NEZBYL ANI JEDEN, režie Tomáš Staněk; adaptace nejprodávanějšího románu Agathy Christie Deset malých černoušků. Na počátku jich bylo deset a každý z nich za sebou táhne své vlastní břemeno minulosti, vinu, po které následuje trest.
Dále hrají satirickou komedii N. V. Gogola Revizor. Dalším známým titulem je dramatická prvotina Milana Kundery Majitelé klíčů.

Psychologické drama pak najde zastoupení v Strindbergově Pelikánovi. Také žijete v životní lži, z níž nechcete být probuzeni? Proč se všichni tak moc bojíme podívat pravdě do očí? A co když je skutečnost tak děsivá, že je lepší ji nechat spát? K odstranění slepoty je třeba otevřít oči.

Vrcholí také přípravy na letní benefiční divadelní festival OLDstars on the Roud v Roudnici nad Labem. U příležitosti čtyřsetletého výročí úmrtí alžbětinského velikána letošní ročník festivalu vyvrcholí unikátním jediným uvedením openair inscenace Shakespearovy hry MACBETH.

OLDstars z.s. je nezávislá umělecká skupina, tvořena studenty pražských středních a vysokých uměleckých škol. Již více než deset let ve svých klubových sklepních prostorech HarOLD a H2O inscenuje nejrůznější texty české i světové dramatiky, pořádá scénická čtení, divadelní happeningy a koncerty, organizuje divadelní festival v Divadle v Celetné. Na Vltavě v roce 2014 provozovala kulturní plavidlo BarOnLoď.
Nicol Hrabovská

2016 - JALOVEC; JANA A JAN; JMÉNO; MENORA; MOST PŘES NAVŽDY; NATAŠIN SEN; NEVYSLOVENÉ; autorská inscenace: NOČNÍ – JSTE TY SEBEVRAŽDY?; NORWAY.TODAY; Maciej Wojtyszek v úpravě Richarda Juana Rozkovce: OPRAŠOVAČKA, r. Kryštof Lepšík; OSIŘELÝ ZÁPAD; August Strindberg: PELIKÁN; Dea Loher: POSLEDNÍ OHEŇ; POVĚSÍME JENOM FARÁŘE (scénické čtení z deníků kněze); A. P. Gogol: REVIZOR; podle W. Shakespeara: SEN NOCI; Slawomir Mrožek: STRIPTÝZ NA ŠIRÉM MOŘI (tři absurdní aktovky: Striptýz, Kouzelná noc, Na širém moři); VRAŽDA V KLÁŠTĚRNÍ ULICI. Účast na Festivalu studentských divadel v divadle v Celetné, Praha - všechny inscenace.

2017 - Jon Fosse / Karolína Stehlíková: JMÉNO, drama současného norského dramatika Jona Fosse o rodinných vztazích. Režie: Tomáš Staněk
Hrají: Josef Roch, Terezie Jelínková/Barbora Waschingerová, Jakub Vaverka, Stephanie Van Vleet, Karolína Vaňková a Jan Battěk. Účast na KP Modrý kocour 2017. Doporučení na CP Mladá scéna Ústí nad Orlicí 2017. Speciální cena za kolektivní hereckou souhru v inscenaci „Jméno“.

2017 - Romeo a Julie, r. Tomáš Staněk. Letní divadelní turné ROADMEO aneb Mor na ty vaše rody na Lodi tajemství na řece Vltavě začíná 31.7.2017 v Praze a do 10. 8.2017 navštíví celkem 10 míst.

2017 - Mattias Brunn/Miroslav Pošta: Po Fredroikovi (švédské gay monodrama), r. Tomáš Staněk. Premiera 3.9.2017 ve sklepním divadelním prostoru HarOLD.

2017 - Wolfgang Herrndorf/Robert Koall: TSCHICK, r. Tomáš Staněk; William Shakespeare: KUPEC BENÁTSKÝ, r. Martin Satoranský;
Juan Mayorga/Lenka Sovová: NOČNÍ ŽIVOČICHOVÉ, r. Zuzana Horáková; Neil LaBute/Marta Skarlandtová: NA MILOST, r. Tomáš Staněk;
Marius von Mayenburg/Kateřina Bohadlová: MUČEDNÍK, r. Tomáš Staněk; Axel Hellstenius/Jaroslava Vrbová: ELLING A KJELL, r. Zuzana Horáková; William Shakespeare/Kamil Bednář: LUKRÉCIE, r. Martin Satoranský; Martin McDonagh: OSIŘELÝ ZÁPAD, r. Zuzana Horáková;
Patrick Marber/Jitka Sloupová: NA DOTEK, r. Zuzana Horáková; Andrej Ivanov, Marcela Magdová: TO VŠECHNO ONA, r. Tomáš Staněk;
Frank Wedekind: PROBUZENÍ JARA, r. Jan Horák; PODIVNÝ PŘÍPAD, r. Zuzana Malá, Kateřina Šteklová; Jean Anouilh: MÉDEIA, r. Zuzana Horáková, Tomáš Staněk. Účast na Festivalu studentských divadel v divadle v Celetné, Praha - všechny inscenace.

2018 - BEZ VODY / drama o balancování mezi přátelstvím a rivalitou. Kontroverzní text Marka Ravenhilla o přátelství skupiny umělců a jejich odolnosti vůči závisti a zášti. Autoři inscenace: Mark Ravenhill, Dana Hábová. Autor úpravy: Tomáš Staněk. Výtvarník: Marie Luisa Purkrábková. Hrají: Karolína Vaňková, Julie Ondračková, Jan Battěk, Jan Šolc. Účast na KP Modrý kocour, Turnov 2018. Doporučení na CP Mladá scéna Ústí nad Orlicí 2018.

2018 - Robert Koall: TSCHICK, r. Tomáš Staněk. Účast na KP Divadelní tříska, Praha - doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně.

2018 - Václav Havel: VERNISÁŽ, r. Ondřej Kulhavý. Účast na KP Divadelní tříska, Praha. Účast na Činoherní klub uvádí, 10.6.2018.

2018 - Yasmina Reza: ART. Účast na Divadelní podzim..., Říčany.

2018 - Axel Hellstenius, Jaroslava Vrbová: ELLING A KJELL - Chvála bláznovství, r. Zuzana Horáková. Účast na Divadelním benefičním festivalu, Litoměřice.

2018 - Václav Havel: VERNISÁŽ; Guy de Maupassant, François Villon: SLEČNA FIFI; Dea Loher/ Petr Štědroň: KLÁŘINY VZTAHY; David Mamet/ Ondřej Sokol: SEXUÁLNÍ PERVERZE V CHICAGU; Mark Haddon: PODIVNÝ PŘÍPAD SE PSEM; THE BEST OF SHAKESPEARE; Gabriela Zapolska: ŽABIČKA; TMA; Duncan Macmillan/ Magdaléna Zelenková: VŠECHNY BÁJEČNÉ VĚCI; MEDIEVALSTARS: PRVNÍ ÚDER; Patrick Hamilton/ Alfred Hitchcock: PROVAZ; Anna Reynolds, Moira Buffini/ Janusz Klimsza: JORDAN. Účast na Festivalu studentských divadel v divadle v Celetné, Praha - všechny inscenace.

2019 - soubor OLDstars: TO I ONO. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - doporučení na CP Mladá scéna v Ústí nad Orlicí.

2019 - Martin Crimp / Julek Neumann: Mimořádné události, r. Tomáš Staněk. Účast na Březnový festival ochotnických divadel Dolní Chabry.

2019 - Ivan Vyrypajev: ILUZE, r. Ondřej Kulhavý. Účast na KP Divadelní tříska, Praha - doporučení na CP PIKNIK Volyně. Účast na CP Divadelní Piknik, Volyně - cena souboru za herectví a Ondřeji Kulhavému za režii - nominace do programu Jiráskova Hronova 2019. Účast na CP Jiráskův Hronov.

2019, 1. srpna - soubor zahájí divadelní kočování s komedií Molière: Don Juan, r. Ondřej Kulhavý, na hradě Točník a dále na zámku Valeč u Karlových Varů, středověké hradby v Nymburku, hrad Lipnice nad Sázavou, zámek Osečany, Kouřim, Havlíčkův Brod nebo Oleško.
http://www.amaterskascena.cz/clanek/svudnik-don-juan-putuje-po-hradech-a-zamcich-66wfe.html

2019 - ŠTIKA K OBĚDU; Reto Finger, Jana Slouková: KALTES LAND, r. Zuzana Horáková; STOJÍM V ŘADĚ; Medievalstars: MEDIEVALSTARS: ŠERMUJÍCÍ SHAKESPEARE, r. Václav Podlešák; Gabriel Pintilei, Elisabeth Kučerová: ELEVÁTOR, r. Tomáš Staněk; Eugene O Neill: CESTA DLOUHÝM DNEM DO NOCI, r. Lucie Flemrová (derniéra); Zoltán Egressy, Taťána Dimitrová: PORTUGÁLIE, r. Zuzana Horáková; Stefano Massini, Irena Novotná: VĚŘÍM A NENÁVIDÍM, r. Ondřej Kulhavý (premiéra 20. 9. 2019); Paolo Genovese: NAPROSTÍ CIZNCI, r. Jan Horák (premiéra 12. 6. 2019); Ivan Vyrypajev: ILUZE, r. Ondřej Kulhavý (premiéra 26. 2. 2019). Účast na Festivalu studentských divadel v divadle v Celetné, Praha - všechny inscenace.

2019 - scénické čtení - text Jaroslava Rudiše: Český ráj, r. Tomáš Staněk. Účast na Šrámkova Sobotka.

2020 - předloha Ascanio Celestini, úprava Tereza Sieglová: STOJÍM V ŘADĚ, r. Tomáš Staněk; předloha Torsten Buchsteiner, úprava Tomáš Staněk: NORDOST; předloha Gabriel Pintilei/Elisabeta Kučerová, úprava Tomáš Staněk: ELEVÁTOR. Účast na KP Modrý kocour, Turnov - všechny inscenace.

2020 - podle textu Kaltes Land Reto Fingera přeložila Jana Slouková: Ledový hrot. Účast na KP PřeMostění, Most.

2020 - Příprava na divadelní festival OLDstars on the Roud v Roudnici nad Labem bude probíhat ve dnech 10. - 12. 7. 2020. (informace na adrese
http://www.amaterskascena.cz/clanek/divadlo-v-klastere-po-sedme-oldstars-vezou-divadlo-lun68.html)

9. - 11. 7. 2021 proběhne tradiční benefiční divadelní festival OLDstars on the ROUD v prostorách bývalého Augustiniánského kláštera v Roudnici nad Labem a jeho blízkém okolí. Letošní, osmý, ročník se ponese v duchu "Věřte nevěřte".
Informace viz Texty: VAŇKÁTOVÁ, Klára: OLDstars po osmé vezou divadlo do kláštera!. AS 1.7.2021.

2021 - Účast na Festivalu studentských divadel v divadle v Celetné, Praha - všechny inscenace:
Neil LaBute / David Košťák: Jednu vyber, r. Tomáš Staněk. Premiéra 9.7.2021.
Zuza Ferenczová, Karel Král: Problém, r. Tomáš Staněk, Karolína Vaňková. Premiéra 11.7.2020.
Zoltán Egressy, Táňa Dimitrová-Notinová: Rozhodčí, r. Zuzana Horáková. Premiéra 9.7.2021.
Matjaž Župančić, Petr Mainuš: Vladimír, r. Zuzana Horáková. Premiéra 9.7.2021.
Eugene Ionesco / Jiří Konůpek: Plešatá zpěvačka, r. Tereza Střihavková a Kryštof Lepšík. Premiéra 10.7.2021.
Paloma Pedrero / Šárka Valverde: Anna 11. března, r. Prokop Košař. Premiéra 10.7.2021.
Lukáš Sahula: Vzteklí psi, r. Jan Šípal. Premiéra 10.7.2021.
David Gieselmann, Barbora Schnelle: Holubi, r. Zuzana Horáková.
Peter Handke / Jitka Bodláková: Spílání publiku, r. Zuzana Horáková.
Gabriel García Márquez, Eduard Hodoušek: Kronika ohlášené smrti, r. Jan Horák.
Caryl Churchillová / Jakub Škorpil: Láska a informace, r. Prokop Košař.
Claire Dowie / Barbora Havlová: Mrtvé dítě, r. Tomáš Staněk.

2021 - OLDstars, Lot Vekemans: JIDÁŠ, r. Matyáš Řezníček. Účast na Divadlo evropských regionů, Hradec Králové.

2022 - Claire Dowie: MRTVÉ DÍTĚ, r. Tomáš Staněk. Účast KP Modrý kocour, Turnov.
2022 - Jean Genet: BALKÓN, r. Prokop Košař. Účast KP Modrý kocour, Turnov.

2022 - Duncan Macmillan: Všechny báječné věci, r. Tomáš Staněk. Premiéra 2018. Účast na CP Šrámkova Sobotka 2022. Účast na Činoherní klub uvádí, 7.11.2023.

2023 - předloha William Shakespeare, OLDstars: MACBETH, r. Tomáš Staněk. Účast KP Modrý kocour, Turnov - cena Dorotě Tučkové za ženský herecký výkon v roli Lady Macbeth - doporučení na Divadelní Piknik Volyně. Účast na CP Divadelní Piknik Volyně - čestné uznání Tomáši Staňkovi za koncepci, cena Prokopu Košařovi za herecký výkon v roli Macbetha.

2023 - Matjaž Župančić: VLADIMÍR, r. Zuzana Horáková. Účast na KP Divadelní tříska, Praha.

2024 - Albert Camus: CALIGULA (Moje hranice končí tam, kde začínají hranice toho druhého.). Účast na Žlutomodrý kocour, Turnov.

2024 - Mark Ravenhill: BAZÉN, r. Zuzana Malá. Účast na KP Divadelní tříska Praha.
Bibliografie:
Praha-Vinohrady: Oldstars - www stránky - viz www odkazy.

Praha, Dětské studio OLDstars - viz www odkazy.

BRÁTKA, Daniel: Umělecká skupina OLDstars míří v říjnu do Celetné. AS 2011 - Aktuality. (viz Texty)

DOLEŽALOVÁ, Kristýna: Soudní proces s vedoucími tábora v Osvětimi. AS 18.2.2014-Aktuality. (viz Texty)
http://www.amaterskascena.cz/cl-soudni-proces-s-vedoucimi-tabora-v-osvetimi-140220084651?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_
campaign=newsletter

Praha, OLDstars, Přelíčení - plakát, 2014 - viz Obrázky.

GALETKOVÁ, Hanka: Mladá scéna na Malé scéně nabitá, inspirující i provokující. Amatérská scéna 2010, č. 4, s. 10 - 14.

HRABOVSKÁ, Nicol: Za ruskou dramatikou do žižkovského H2O. AS 22.4.2016. (viz Texty)
http://www.amaterskascena.cz/clanek/za-ruskou-dramatikou-do-zizkovskeho-h2o-duws0.html

HRABOVSKÁ, Nicol: Romeo a Julie na cestách. AS 27.7.2017. (viz Texty)
http://www.amaterskascena.cz/clanek/romeo-a-julie-na-cestach-pgbaq.html

HRABOVSKÁ, Nicol: Švédské gay monodrama zahajuje patnáctou sezónu OLDstars. AS 29.8.2017. (viz Texty)
http://www.amaterskascena.cz/clanek/svedske-gay-monodrama-zahajuje-patnactou-sezonu-oldstars-ozj19.html

HULEC, Vladimír: Divadlo je svaté, svaté je divadlo - Modrý kocour. AS 2008, č. 2.

HULEC, Vladimír; STUCHLÍK, Jaroslav: Běsné dny Modrého kocoura. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 29 - 33.

JANOVSKÁ, Kristina: Bosé nohy v HarOLDu. AS 2011 - Aktuality. (viz Texty)

OLDstars: OLDstars slaví deset let své existence. AS 17.10.2012 (Ze života souborů). (viz Texty)

Praha, Činoherní klub uvádí, Redakce:Slyšet hlasy a Kapustnica. Scena.cz – 1. kulturní portál, 6. 9. 2010, rubrika - Amatéři, http://www.scena.cz/index.php?o=1&d=1&r=7&c=12577 (viz Texty)

SOPROVÁ, Jana: Festival studentských divadel v Divadle v Celetné – den první - Tři sestry; Bazén. AS 26.10.2012. (viz Texty)

SOPROVÁ, Jana: Festival studentských divadel v Divadle v Celetné – den druhý - Čarodějky ze Salemu. AS 27.10.2012. (viz Texty)

SOPROVÁ, Jana: Festival studentských divadel v Divadle v Celetné – den třetí - Caligula. AS 27.10.2012. (viz Texty)

TEJKL, Josef: Modrému kocourovi sršela srst. AS 2007, č. 2, s. 52-53.

TOMAS, Karel: Porcování kocoura. Amatérská scéna 2009, č. 2, s. 37 - 39.

Související Texty

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

Praha, OLDstars on the ROUD, plakát, 2020
Praha, OLDSTARS, Audience, CP Divadelní Piknik Volyně 2014
Praha, Oldstars, Dvouhra
Praha, Oldstars, Dvouhra
Praha, Oldstars, foto v civilu, 2004
Praha, OLDstars, Iluze, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Praha, OLDstars, Iluze, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Praha, OLDstars, Iluze, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Praha, OLDstars, Iluze, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, OLDstars, Iluze, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, OLDstars, Macbeth, CP Divadelní Piknik Volyně 2023
Praha, OLDstars, Macbeth, CP Divadelní Piknik Volyně 2023
Praha, OLDstars, Macbeth, CP Divadelní Piknik Volyně 2023
Praha, Oldstars, Nestyda, CP Šrámkův Písek 2015
Praha, Oldstars, Nestyda, CP Šrámkův Písek 2015
Praha, Oldstars, Nestyda, CP Šrámkův Písek 2015
Praha, Oldstars, Olga a ďábel, 2009
Praha, Oldstars, Olga a ďábel, 2009
Praha, OLDstars, Přelíčení - plakát, 2014
Praha, OLDstars, Slyšet hlasy, 2010
Praha, Oldstars, Tvář v ohni, 2006
Praha, OLDstars, Vladimír, KP Divadelní Tříska 2023
Praha, OLDstars, Vladimír, KP Divadelní Tříska 2023
Praha, OLDstars, Vladimír, KP Divadelní Tříska 2023
Praha, OLDstars, Vyskočit z kůže, CP Jiráskův Hronov 2015
Praha, OLDstars, Vyskočit z kůže, CP Jiráskův Hronov 2015
Praha, OLDstars, Vyskočit z kůže, CP Jiráskův Hronov 2015
Turnov, Modrý kocour 2007, Praha-Vinohrady, Oldstars, Před oponou, za oponou


Mapa působení souboru - OLDstars / Dětské studio OLDstars

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Praha, Oldstars, foto v civilu, 2004
Praha, Oldstars, Tvář v ohni, 2006
Turnov, Modrý kocour 2007, Praha-Vinohrady, Oldstars, Před oponou, za oponou
Praha, Oldstars, Olga a ďábel, 2009
Praha, Oldstars, Olga a ďábel, 2009
Praha, OLDstars, Slyšet hlasy, 2010
Praha, OLDSTARS, Audience, CP Divadelní Piknik Volyně 2014
Praha, Oldstars, Nestyda, CP Šrámkův Písek 2015
Praha, Oldstars, Nestyda, CP Šrámkův Písek 2015
Praha, Oldstars, Nestyda, CP Šrámkův Písek 2015
Praha, OLDstars, Vyskočit z kůže, CP Jiráskův Hronov 2015
Praha, OLDstars, Vyskočit z kůže, CP Jiráskův Hronov 2015
Praha, OLDstars, Vyskočit z kůže, CP Jiráskův Hronov 2015
Praha, OLDstars, Iluze, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Praha, OLDstars, Iluze, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Praha, OLDstars, Iluze, CP Divadelní Piknik Volyně 2019
Praha, OLDstars, Iluze, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, OLDstars, Iluze, CP Jiráskův Hronov 2019
Praha, OLDstars, Vladimír, KP Divadelní Tříska 2023
Praha, OLDstars, Vladimír, KP Divadelní Tříska 2023
Praha, OLDstars, Vladimír, KP Divadelní Tříska 2023
Praha, OLDstars, Macbeth, CP Divadelní Piknik Volyně 2023
Praha, OLDstars, Macbeth, CP Divadelní Piknik Volyně 2023
Praha, OLDstars, Macbeth, CP Divadelní Piknik Volyně 2023


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.