Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Ječmínek, Čtenářsko-pěvecký spolek

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1865
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 190x
Působení: 186x, 187x, 188x, 189x, 190x
1865 -3. 9. - Ječmínek uspořádal hudebně-deklamátorskou besedu.

1868 - 16. 2. - hudebně deklamátorská beseda na připomínku 600 let zakládání lánů na Moravě.

1872 - Divadelní odbor spolku Ječmínek, 14 členů, hrál 4-6x ročně.

1884 - 28. 12. - Divadelní ochotníci - Salomon Hermann von Mosenthal: Svatojanský dvůr aneb Mocnost slova Božího.
1885 - 3. 5. - J. K. Tyl: České Amazonky aneb Ženská vojna.

1886 - 26. 4. - Jan E. Luncar: Dynamit, žert ve 2 dějstvích; J. N. Štěpánek, úprava G. Miškovský: Veselý švec aneb Proměněné ženy, veselohra o 3 jednáních - 41. představení ochotníků chropyňských hráno v místnostech Ed. Vašice.
Předsedou ochotnického spolku p. Kaukuš.

1889 - 22. 4. - Divadelní ochotníci - J. B. Podlevínský: Paní tchýně, veselohra o 4 jednáních hrána v sále Inocence Vašice.

1890 - 7. 4. - F. F. Šamberk: Karel Havlíček Borovský, národní hra.

Odbor divadelních ochotníků čtenářsko-pěveckého spolku Ječmínek
1900 8. července pořádal první výlet.
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, I. díl. Praha, IPOS-ARTAMA 2001, s. 297.

Moravská orlice 15. 9. 1865.
Moravská orlice 14. 2. 1868.
Moravská orlice 20. 11., 25. 12. 1884.
Moravská orlice 2. 5. 1885.
Moravská orlice 25. 4. 1886.
Moravská orlice 21. 4.1889.
Moravská orlice 5. 4. 1890.



Lidové noviny 4. 7. 1900.
Archivy:
Archiv St. Olbrichta - Slavkov, Brno, Lidové noviny 4. 7. 1900. Moravská orlice 1865, 1868, pro DČAD červen 2014. Moravská orlice 1886, 1889, 1890 pro DČAD srpen, září 2015. MO 1884, 1885, pro DČAD duben 2017.

Mapa působení souboru - Ječmínek, Čtenářsko-pěvecký spolek

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':