Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Sokol

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1919
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 1965
Působení: 191x, 192x, 193x, 194x, 195x, 196x
1919-1947 DS Sokol. Hrálo se v hostinci U Dohnalů a v sokolovně.
1919 Tyl: České Amazonky

1922 Jirásek: Lucerna, r. Jan Novotný, Štolba: Staré hříchy, otevření nové sokolovny, vlastní kulisy, zakoupena opona od Fy Fert z Újezda u Brna.
1923 Štolby: Na letním bytě, Šamberk: Palackého tř. 27..
1925 Štolba: Kulatý svět.

1932 B. Rajská-Smolíková: Zemský ráj to napohled, Miloš Veselý: Děda Štráchal jede k presidentovi, M. Vrána-Trocnovský: Pemzlík, postrach tetiček.
1934 Jirásek: Vojnarka, Preisová: Gazdina roba.
1936 Cimler podle Biliánové: Matka Kráčmerka
1937 Její pastorkyňa, Žena legionářova, Živá mrtvola.
1938 K poctě zbraň, Zavadilka vdává dceru.
1939 Bejvávalo, Nade mlýnem - pode mlýnem.

1940 Za vinu nespáchanou, Kocourkovští mudrlanti, Neříkej hochu, že máš mne rád.
1941 Viktorka.
1945 Vojnarka, Vítězství fořta Meruzalky.
1946 Uličnice, Velbloud uchem jehly, Krakonošova medicína, Stroupežnický: Václav Hrobčický z Hrobčic.
1947 Zlatá husa, Chytrák krajánek, Most nejkrásnější, Walter: Krev a půda, Vinice, Palackého třída 27..
1948 Sokol-Tůma: Staříček Holuša, Krev a půda, Slavný mistr Kopřiva.

Režie souboru Marie Obrdlíková.
1950 Šamberk: Podskalák
1952 zabrána sokolovna pro vepřín.
1957 Šamberk: Podskalák
1958 Jirásek: Kolébka.

1965 Molière: Scapinova šibalství.
1967 Šamberk: Podskalák.
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, I. díl. Praha, IPOS-ARTAMA 2001, s. 363.
Archivy:
Jihlava, Státní okresní archiv:
Okresní úřad Jihlava: Divadla 1929-1936, č. 91. SOUPIS povolení k představením, 1932, poř. č. 26, 37, 81.
Okresní úřad Jihlava, spisy 1937/6, č. 3271
Okresní úřad Jihlava, spisy 1945/6, č. 3319
Okresní úřad Jihlava, spisy 1938/6, č. 3276
Okresní úřad Jihlava, spisy 1939/6, č. 3284
Okresní úřad Jihlava, spisy 1940/6, č. 3290
Okresní úřad Jihlava, spisy 1941/6, č. 3297
Okresní úřad Jihlava, spisy 1948/8, č. 3330
Okresní úřad Jihlava, spisy 1949/8, č. 3334

Státní okresní archiv Třebíč:
Kněžice, Divadelní historie, knihovna inv. č. 10490

Související Organizace

Související Obrázky

Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1937
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1937
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1937
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1938
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1938
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1939
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1939
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1940
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1940
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1940
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1941
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1945
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1946
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1946
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1946
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1946
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1947
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1947
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1947
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1947
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1947
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1947
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1947
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1947
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1948
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1948
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1948
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 19
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 2
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 3
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 4
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 5
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 6
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 7
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 8
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 9


Mapa působení souboru - Sokol

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1937
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1937
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1937
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1938
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1938
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1939
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1945
Jihlava, Okresní úřad Jihlava, žádost o povolení divadelního představení, 1946
Kněžice, Divadelní historie Kněžic, s. 7