Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: SPgŠ, Červiven / Červiven Senior

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 200x
Působení: 200x, 201x, 202x
Krnov, soubor SPgŠ, Červiven. Vedoucí souboru Petra Severinová vyrábí loutky a Karel Vaněk vyrábí muziku.

2009 - dramatizace románu Evy Ibbotsnové Strašidlo po telefonu: Duch do domu. Účast na KP OPONA, Nový Jičín.

2010 - podle prózy Evy Ibbotsonové Petra Severinová: Ostrov tet, r. Petra Severinová. Účast na KP Dospělí dětem v Ostravě-Porubě - doporučení na NP Popelka Rakovník. Účast na KP Novojičínská OPONA - mimořádná Cena za bujnou výpravu. Účast na CP Náchodská prima sezóna. Účast na NP Popelka Rakovník.

2011 - dramatizace románu Ireny Douskové Oněgin byl rusák: Radosti mládí. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín, čestné uznání Karin Langové za herecký výkon, cena Karlu Vaňkovi za herecký výkon a souboru za kolektivní výpověď - doporučení na NP Mladá scéna Ústí nad Orlicí. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba - oceněn herecký výkon Karla Vaňka.

2011 - Červiven senior, Daisy Mrázková: Nádherné úterý, vedoucí Petra Severinová. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba - ocenění poroty.

2011 - soubor Červiven: Vepřo-knedlo-zlo (koláž veršů více básníků). Účast na Krajském kole WP, Karviná. Účast na CP WP - cena za scénář a metaforickou práci s rekvizitou.

2012 - Zloději času, r. Petra Severinová. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba - cena pana Miroslava Nováka, náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Petře Severinové za pedagogické vedení souboru a cena za výběr a dramatizaci předlohy a cena Karlu Vaňkovi za herecký výkon Agenta BLW 553/C, čestné uznání Kateřině Červinkové za herecký výkon v postavě Momo.

2012- Červiven senior SpgŠ a SZŠ, NÁDHERNÉ ÚTERÝ, vedoucí Petra Severinová. Účast na KP Opavská Rolnička - ocenění za tvořivé rozvíjení závažné látky vedoucí Petra Severinová.

2012 - Červiven senior a hosté, Petra Severinová (podle textů z pohádek Františka Nepila: Pohádka o snu, Franka Taschlina: Medvěd, který nebyl, Olgy Hejné: Černý domeček smutku a Aloise Mikulky: O fazolce): Škola snů, r. Petra Severinová. Účast na KP Opavská Rolnička - ocenění za tvořivost, herectví a výtvarnou složku vedoucí Petra Severinová - návrh do širšího výběru na Loutkářskou Chrudim. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba, cena za inscenaci a čestné uznání Karlu Vaňkovi za herecký výkon v postavě Snu - doporučení na NP Popelka Rakovník. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání souboru za výtvarné řešení inscenace. Účast na CP Loutkářská Chrudim. Účast na CP Popelka, Rakovník.

2012 - "Soubor Červiven působí při SPgŠ Krnov čtvrtou sezónu a má za sebou osm inscenací různých žánrů.
S každým školním rokem se složení členů mírně obměňuje, protože maturanti odcházejí a nováčci přicházejí. I název připomíná, že každý rok v červnu někteří (neradi) opouští jeho řady. Prvním představením byla dramatizace románu Evy Ibbotsonové Duch do domu, druhou byla dramatizace téže autorky Ostrov tet, do třetice se soubor rozhodl naprosto změnit poetiku svých her a nastudoval dramatizaci knihy Ireny Douskové Oněgin byl Rusák, kterou nazval Radosti mládí. Letos jsme podle knihy Michaela Endeho Děvčátko Momo a ukradený čas udělali inscenaci Zloději času, dále jsme pokračovali v práci na neexistujícím žánru divadla poezie a vznikla nám Cesta do neznáma (koláž z textů současných Českých básníků). A pokračovali jsme i v loutkářské práci a pokusili se uvést na jeviště Školu snů." (Základní údaje o představení a souboru na LCH 2012)

2012 - Cesta do neznáma (koláž z veršů současných a nedávných českých básníků). Účast na KP WP Karviná.

2012 - Michael Ende, Milada Misárková: Zloději času. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín.

2013 - Červiven odnož, Pohádky o zvířátkách. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba.
2013 - Červiven, Tajemství zapomenutého nástupiště. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba.
2013 - Červiven senior, Hra s Donem Quijotem. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba. Účast na KP WP, Karviná - umístění na 1. místě.

2014 - Červiven, Ištván Tasnádii, Petra Severinová: Cyber Cyrano, r. Petra Severinová. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání Tereze Plecháčové za herecký výkon - doporučení na CP Mladá scéna. Účast na NP Popelka, Rakovník - cena Petře Severinové za dramaturgi.

2014 - Červiven senior, Sarah Winman: Když byl Bůh králík. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání Petře Severinové a Kristýně Gavendové za dramaturgii a Michaele Skřivánkové za herecký výkon a cena Petře Severinové za dramaturgický počin. Účast na KP WP, Karviná.

2014 - ČERVIVEN senior II, Sofia Prokofjevová, Petra Severinová: Vasja a sedm maminek, r. Petra Severinová a Karel Vaněk. Účast na KP Opavská Rolnička - nominace na CP Loutkářská Chrudim. Účast na CP Loutkářská Chrudim. Účast na NP Popelka, Rakovník - čestné uznání Karlu Vaňkovi za herecký výkon a souboru za inscenaci.

2015 - Hra na Dona Quijota. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - cena Adamu Růžičkovi za herecký výkon v roli Dona Quijota.

2015 - Červiven senior, podle románu Michaela Cunninghama Domov na konci světa: Propadlý lístek, r. Petra Severinová. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání souboru za inscenaci a cena za dramaturgii - doporučení na CP Mladá scéna Ústí nad Orlicí. Účast na CP Wolkrův Prostějov. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí - cena za dramatizaci prózy a režijně-dramaturgický koncept s přihlédnutím k hereckým výkonům - nominace na CP Jiráskův Hronov. Účast na CP JH. Účast na ObP Kopřivnická bedna. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba. Účast na CP Popelka, Rakovník - cena souboru za inscenaci a Petře Severinové za režii.

2015 - z knihy Olgy Hejné Bubínek ze skla: VELIKÝ A STŘÍBRNÝ BYL SVĚT, vedoucí Petra Severinová. Účast na KP Opavská Rolnička - návrh do širšího výběru 64. Loutkářské Chrudimi. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín 2016 - čestné uznání Petra Severinová za objevnou dramaturgickou volbu literární předlohy.

2016 - Červiven senior, Karel Čapek, Petra Severinová: Bedřich a Judita, r. Petra Severinová. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání Hana Musilová za roli Judity a ostatních. Účast na KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou - čestné uznání Michalu Kučovi za role, souboru za kostýmy a cena Petře Severinové za scénář a režii - doporučení na NP Popelka Rakovník. Účast na CP Popelka, Rakovník.

2016 - Frederik Backman: Jde o princip, r. Petra Severinová. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba - cena Haně Musilově za postavu Kocoura a čestné uznání Jiřímu Cerhovi a Barboře Ježkové za hudební složku. Účast na divadelníBAF!, Brno.

2017 - Červiven Senior, Guus Kuijer (Všehokniha) / Petra Severinová: Jak Tomáš ke štěstí přišel, r. Petra Severinová a soubor. Účast na KP Setkání divadel - MJF, Valašské Meziříčí. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání soubor za inscenaci a Petra Severínová za režii a cena Petra Severínová za objevnou dramaturgii - doporučení na CP Popelka Rakovník. Účast na KP Opavská Rolnička - cena souboru za objevování nových žánrových možností loutkového divadla - návrh do širšího výběru na CP Loutkářská Chrudim. Účast na CP Popelka, Rakovník - čestné uznání souboru za dramaturgický objev zajímavé literární předlohy. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba - cena souboru za scénografii s přihlédnutím k loutkám.

2017 - Červiven, Iva Procházková (Uzly a pomeranče) / Petra Severinová: Uzly a pavouci, r. Petra Severinová. Účast na KP Setkání divadel - MJF, Valašské Meziříčí. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba - cena MARTĚ ČERNÉ za roli Emy.

2018 - Červiven Senior, Ingmar Villqist: Helverova noc, r. Petra Severinová. Účast na KP Setkání divadel - MJF, Valašské Meziříčí - ocenění poroty za práci se soubory získala Petra Severinová. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba.

2018 - Červiven, Eric Emmanuel Schmitt (literární předloha), Petra Severinová: Oskar a Škrtička z Languedocu, r. Petra Severinová. Účast na KP Setkání divadel - MJF, Valašské Meziříčí. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín. Účast na KP Dospělí dětem, Ostrava-Poruba. Účast na O Václava z Václavova - cena poroty pyramida Vác-Vác 2018 souboru za inscenaci.

2019 - Červiven, podle románu Evy Ibbotsonové Strašidlo po telefonu, překlad Richard Podaný: DUCH DO DOMU, dramatizace a režie Petra Severinová. Premiéra 28.2.2019. Účast na KP Orlická maska 2019. ČU Petře Severínové za dramatizaci a režii, DS ČERVIVEN, Krnov za kolektivní přístup k inscenaci Duch do domu. Účast na KP Setkání divadel - MJF, Valašské Meziříčí. Účast na Krajské kolo WP, Karviná.

2020 - Červiven, autor předlohy Fredroik Backman: Dysfunkční superhrdinové, r. Petra Severinová. Účast na CP Wolkrův Prostějov – cena poroty herečkám a hercům souboru za jejich práci v inscenaci. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - čestné uznání Petře Severinové za dramaturgii, Tere ze Midlochové za roli Britt-Marie a Alexandru Blahovi za roli Alfa a cena Elišce Markové za roli maminky.

2022 - Červiven, Petra Severinová: Přes překážky ke hvězdám. Účast na KP Špíl-berg, Brno. Účast na Hanácký divadelní máj, Němčice nad Hanou - čestné uznání Kateřině Jombíkové za roli Anny, cena Petře Severinové za scénář.

2022 - Červiven Senior, bratři Čapkové: Adam stvořitel. Účast na Hanácký divadelní máj, Němčice nad Hanou.

2023 - Červiven, Petra Severinová a soubor: Kéž by…, r. Petra Severinová. Účast na Setkání divadel - MJF, Valašské Meziříčí - doporučení na Mladou scénu. Účast na KP Hanácký divadelní máj, Němčice nad Hanou - cena souboru za autentickou výpověď - Doporučení do širšího výběru na CP Popelka Rakovník. Účast na KP dětská scéna - recitační část a KP Wolkrův Prostějov, Bohumín - doporučení na národní přehlídku WP. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí - ocenění souboru za upřímnou jevištní výpověď. Účast na CP Popelka, Rakovník - čestné uznání souboru za kolektivní souhru a za scénář, Petře Severinové za scénář.

2024 - bratří Čapkové: Adam Stvořitel. Účast na KP Setkání divadel - MJF, Valašské Meziříčí - doporučení na Mladou scénu.
Bibliografie:
CISOVSKÁ, Hana: Dospělí dětem v Ostravě (2011) - Nádherné úterý. AS 28.4.2011. (viz Texty)

CISOVSKÁ, Hana: Dospělí dětem v Ostravě (2011) - Radosti mládí. AS 28.4.2011. (viz Texty)

GALETKOVÁ, Hana a KARAFFA, Jan: Ve znamení změn - Opona ´09 v Novém Jičíně. Amatérská scéna 2009, č. 2, s. 71 - 73.

GALETKOVÁ, Hana: Rozmanitá Opona 2010 v Novém Jičíně. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 68 - 70.

SOPROVÁ, Jana: Od baroka k postmoderně (CP Loutkářská Chrudim 2012) - Škola snů. AS 4/2012, s. 26-32. (viz Texty)

VRCHOVSKÝ, Ladislav: Ostravská přehlídka pohádkových her. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 71.

Související Osobnosti

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

Bruntál, Červiven, Přes překážky ke hvězdám, KP HDM 2022
Bruntál, Červiven, Přes překážky ke hvězdám, KP HDM 2022
Bruntál, Červiven, Přes překážky ke hvězdám, KP HDM 2022
Krnov, Červiven senior II., SPgŠ, Vasja a sedm maminek, CP Popelka Rakovník 2014
Krnov, Červiven senior, Bedřich a Judita, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2016
Krnov, Červiven senior, Vasja a sedm maminek, CP Loutkářská Chrudim 2014
Krnov, Červiven, Bedřich a Judita, CP Popelka Rakovník 2016
Krnov, Červiven, Bedřich a Judita, CP Popelka Rakovník 2016
Krnov, Červiven, Kéž by ..., KP Hanácký divadelní máj, 2023
Krnov, Červiven, Kéž by ..., KP Hanácký divadelní máj, 2023
Krnov, Červiven, Kéž by..., CP Popelka Rakovník 2023
Krnov, Červiven, Kéž by..., CP Popelka Rakovník 2023
Krnov, Červiven, Ostrov tet, 2010
Krnov, Červiven, Ostrov tet, 2010
Krnov, Červiven, Ostrov tet, Popelka 2010
Krnov, Červiven, Propadlý lístek, CP Jiráskův Hronov 2015
Krnov, Červiven, Propadlý lístek, CP Jiráskův Hronov 2015
Krnov, Červiven, Propadlý lístek, CP Popelka Rakovník 2015
Krnov, Červiven, Radosti mládí, 2011
Krnov, Červiven, SPgŠ, Cyber Cyrano, CP Popelka Rakovník 2014
Krnov, SPgŠ a SZŠ, Červiven, Škola snů, CP Loutkářská Chrudim 2012
Krnov, SPgŠ, Červiven senior, Jak Tomáš ke štěstí přišel, CP Popelka Rakovník 2017
Krnov, SPgŠ, Červiven senior, Jak Tomáš ke štěstí přišel, CP Popelka Rakovník 2017
Krnov, SpGŠ, Červiven, Škola snů, CP Popelka Rakovník 2012
Krnov, SpGŠ, Červiven, Škola snů, CP Popelka Rakovník 2012
Krnov, SpGŠ, Červiven, Škola snů, CP Popelka Rakovník 2012
Rakovník, oficiální zakončení, CP Popelka Rakovník 2014
Rakovník, oficiální zakončení, CP Popelka Rakovník 2014
Rakovník, rozborové semináře, CP Popelka 2015


Mapa působení souboru - SPgŠ, Červiven / Červiven Senior

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Krnov, Červiven, Ostrov tet, 2010
Krnov, Červiven, Ostrov tet, 2010
Krnov, Červiven, Ostrov tet, Popelka 2010
Krnov, Červiven, Radosti mládí, 2011
Krnov, SPgŠ a SZŠ, Červiven, Škola snů, CP Loutkářská Chrudim 2012
Krnov, SpGŠ, Červiven, Škola snů, CP Popelka Rakovník 2012
Krnov, SpGŠ, Červiven, Škola snů, CP Popelka Rakovník 2012
Krnov, SpGŠ, Červiven, Škola snů, CP Popelka Rakovník 2012
Krnov, Červiven senior, Vasja a sedm maminek, CP Loutkářská Chrudim 2014
Krnov, Červiven senior II., SPgŠ, Vasja a sedm maminek, CP Popelka Rakovník 2014
Krnov, Červiven, SPgŠ, Cyber Cyrano, CP Popelka Rakovník 2014
Krnov, Červiven, Propadlý lístek, CP Popelka Rakovník 2015
Krnov, Červiven, Propadlý lístek, CP Jiráskův Hronov 2015
Krnov, Červiven, Propadlý lístek, CP Jiráskův Hronov 2015
Krnov, Červiven senior, Bedřich a Judita, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2016
Krnov, Červiven, Bedřich a Judita, CP Popelka Rakovník 2016
Krnov, Červiven, Bedřich a Judita, CP Popelka Rakovník 2016
Krnov, SPgŠ, Červiven senior, Jak Tomáš ke štěstí přišel, CP Popelka Rakovník 2017
Krnov, SPgŠ, Červiven senior, Jak Tomáš ke štěstí přišel, CP Popelka Rakovník 2017
Bruntál, Červiven, Přes překážky ke hvězdám, KP HDM 2022
Bruntál, Červiven, Přes překážky ke hvězdám, KP HDM 2022
Bruntál, Červiven, Přes překážky ke hvězdám, KP HDM 2022
Krnov, Červiven, Kéž by ..., KP Hanácký divadelní máj, 2023
Krnov, Červiven, Kéž by ..., KP Hanácký divadelní máj, 2023
Krnov, Červiven, Kéž by..., CP Popelka Rakovník 2023
Krnov, Červiven, Kéž by..., CP Popelka Rakovník 2023


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.