Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Studenti

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1867
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 190x
Působení: 190x
Studenti

1867 - 23. 4. - uvedeny Klicperovy jednoaktovky: Libušin soud, Ptáčník. Zdařilé představení sehráli slavkovští studenti, čistý výnos věnován ve prospěch chudých žáků.

1869 - o velikonočním pondělí sehráli 3 jednoaktovky - Opička z besedy, veselohra, Chci mít eqipage, dramatický žert, Damoklův meč.

1872 - 15. 9. - Karel Šimůnek(K. Š.): Dědkův kalmuk, fraška ve 2 jednáních, Osudný deštník, jednoaktová fraška.
1875 - 1. 8. - Bál se trichia, dramatický žert; fraška V. M. Svůj k svému.
1876 - 31.12. - G. Pfleger Moravský: Ona mne miluje!, veselohra ve 2 jednáních, Jos. Štolba: Únos, jednoaktovka - výnos tohoto a následujících vystoupení na rozšíření a zvelebení jeviště.
1877 - 13. 8. - V. Lipovský: Marnotratný syn, studentům vypomohli ochotníci, čistý výnos věnován spolku Radhošť na podporu chudých moravsko-slovenských studentů studujících na pražské univerzitě. Hráno U černého orla.
1879 - R. Benedix: Svatojanská slavnost aneb Vyloučení studenti.
1884 - 31. 8. - G. Pfleger Moravský: Kapitola I, II, III a jednoaktová fraška A. Bittnera: Jen moudře.
1886 - 8- 8. - Rud. Kneisel: Chudý písničkář, hráno v místnostech U černého orla, ve prospěch spolku Radhošť, podporujícího chudé moravské studenty na vysokých školách v Praze.

1905 - A. Kotzebue: Zmatek nad zmatek.
1905 - 30. 7. - F. F. Šamberk: Rodinná vojna, režie Fr. Uhlíř.
1907 - 8. 9. - Jar. Kvapil: Oblaka, režisérem a rádcem sokolský režisér - účetní Uhlíř. Herecké výkony hodnoceny jako velmi dobré.
Bibliografie:
Lidové noviny 13. 9. 1907.

Moravská orlice 30. 4. 1867.
Moravská orlice 2. 4. 1869.
Moravská orlice 13. 8. 1875.
Moravská orlice 10. 1., 30. 8. 1877.
Moravská orlice 7. 8. 1879.
Moravská orlice 31. 8. 1884.
Moravská orlice 5. 8., 8. 8., 19. 8. 1886.
Archivy:
Archiv St. Olbrichta – Slavkov, Brno: exp. Lidové noviny 1907. Moravská orlice 1867, 1869, 1875, 1877, 1879, pro DČAD červenec 2014. Moravská orlice 1886, pro DČAD 2015. MO 1884 pro DČAD duben 2017.

Mapa působení souboru - Studenti

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':