Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Studenti

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1878
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 188x
Působení: 187x, 188x
Studenti

1864 - 25. 9. - blíže neurčené divadelní představení.

1878 - 11. 8. - sehráli studenti Tatínkovy juchty a Pan Franc, slabá návštěva, dle recenzenta - kdyby se "aktivního divadla uchopila ruka schopná, ničím nedpředpojatá, kdyby se sestavila řada představení rozmanitého druhu a odrazil se dosavadní záhubný šlendrián, proč by si nemělo obecenstvo oblíbiti divadlo i zde, ..."

1881 - 7. 8. - G. Moser, přel. E. Pešková: Slavnost založení, veselohra ve 3 jednáních.

1886 - 8. 8. - A. H. Sokol: Starý vlastenec, hráli "v místnostech ochotnických".

1890 - 10. 8. - Maurice Desvalliéres: Půjč mi svou ženu, veselohra ve 2 jednáních a G. H. G. Puttlitz: Damoklův meč, jednoaktovka. Představení vyneslo 26 zlatých výtěžku, který byl věnován na jubilejní dar Ústřední matici školské.
Bibliografie:
Moravská orlice 12. 10. 1864.
Moravská orlice 22. 8. 1878.
Moravská orlice 2. 8. 1881.
Moravská orlice 7. 8. 1886.
Moravská orlice 8. 8. 1890.
Archivy:
Archiv St. Olbricht – Slavkov, Brno: excp. Moravská orlice 1878, 1881, 1886, 1890. Pro DČAD srpen 2014, srpen, prosinec 2015.

Mapa působení souboru - Studenti

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':