Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Čechoslovák

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1922
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 1939
Působení: 192x, 193x
1922 založen Dramatický a vzdělávací kroužek Čechoslovák
1925 Jan Beran: Pro kalich Páně, obraz z doby husitské a předn. o významnu památky Bílé hory; Zvony (Robl).
1937 v seznamu členských souborů ÚMDOČ.

1939 záznam o existenci v NA
Bibliografie:
1937 v seznamu členských souborů ÚMDOČ.
ZPRÁVA o činnosti ÚMDOČ za rok 1937. Seznam spolků a odborů sdružených v ÚMDOČ, s. 80.


Československé divadlo 1925, č. 15, s. 240, č. 17, s. 272.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ZU Spolky 1921-1923, i. č. 378/7629/1922, Dramatický a vzdělávací kroužek Čechoslovák (zal.).
Fond ZU Spolky 1924-1926, i. č. 384/3011/1924, Dramatický a vzdělávací kroužek Čechoslovak (změna).
Fond ZU Spolky 1927-1930, i. č. 390/772/1929, Dramatický a vzdělávací kroužek Čechoslovák
(změna).
Fond ZU Spolky 1938-1940, i. č. 416/529/1939, Dramaticko vzdělávací kroužek Čechoslovák.

Mapa působení souboru - Čechoslovák

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':