Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Tyl

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 188x
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 194x
Působení: 189x, 190x, 191x, 192x, 193x, 194x
1891 založena ve Veliši Vzdělávací a divadelní jednota Tyl.

1937 v seznamu členských souborů ÚMDOČ.
1938 členem ÚMDOČ, 40 členů, 1 představení.
1940 Kolíne, Kolíne (Razov-Červený).
1941 Devátá louka (Jesenská).
Bibliografie:
ZPRÁVA o činnosti ÚMDOČ za rok 1937. Seznam spolků a odborů sdružených v ÚMDOČ, s. 81.

Divadelní listy 1883, č. 15, s. 133.

České divadlo 1940. č.9. s. 179.
České divadlo 1941, č. 4, s. 75.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ČM 1884-1900, i. č. 1709, sg 30/267/151, OJ Tyl 1891, 1892.

Fond ČM 1901-1910, i. č. 3306, sg 30/535/90/1907, Div. jednota Tyl.

Fond ZU Spolky 1938-1940, i. č. 416/10196/1939, Div. a vzdělávací jednota Tyl.

Související Organizace

Související Obrázky

Miletín, Muzeum 3/69, Veliš, Jan Žižka, v přírodě, 1924, jízda
Miletín, Muzeum 3/69, Veliš: Jan Žižka, v přírodě, 1924


Mapa působení souboru - Tyl

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Miletín, Muzeum 3/69, Veliš, Jan Žižka, v přírodě, 1924, jízda
Miletín, Muzeum 3/69, Veliš: Jan Žižka, v přírodě, 1924