Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Texty: VARHANÍK, Jiří: Podklad pro heslo Vaněk Petr. Pro DČAD prosinec 2011

Osobnost: Vaněk Petr
Datum narození: 28.9. 1948
Místo narození: Praha

Osobnost ochotnického divadla v Polné na Jihlavsku, principál, režisér a herec tamního souboru Duha a organizátor podzimního divadelního festivalu Hrabalova ostře sledovaná Polná.

Narodil se v Praze. Rodiče: matka (* 1928, cenová úřednice Elektrosignál Praha, pocházela z Vysočiny), otec (* 1906, sedlář). Přestože byl otec dělnické profese, byl silně kulturně zaměřen a v tomto směru syna ovlivnil. Už ve třech letech např. navštívil P. Vaněk Národní divadlo apod.
Petr Vaněk se vyučil v oboru nástrojař (1966), poté absolvoval úplné střední vzdělání - gymnasium, společenskovědní větev (1979). V oboru nástrojař či jako řidič pracoval např. v podniku Elektrosignál Praha, posléze v nástrojárně podniku TOKOZ Polná.
Je ženatý od 30.12.1969 (manželka Marie, * 1948, pochází z Vysočiny, MOV a vychovatelka v SOU Polná, divadelnice). Do Polné P. Vaněk z Prahy přesídlil po svatbě. Děti: syn Radim * 1970 - ČVUT Stavební fakulta Praha, syn Petr * 1977 – HAMU Praha – obor klarinet. Vnuci Tadeáš * 1995, Matyáš * 2000, * Ondřej 2010.
Zájmy Petra Vaňka mimo divadlo: sportovní cyklistika, cestování, vaření, chovatelství, akvaristika, práce na zahradě, organizační činnost…
Největší zájem – divadlo. Motivace k divadlu: vojna - společně s kamarádem Robertem Halškou (ovlivněni Werichovými hrami) jezdili s divadlem na Armádní soutěže umělecké tvořivosti. Na vojně a dva roky po ní v Polné spolupracoval s Milošem Frýbou (pozdějším televizním hlasatelem). Začátek divadelní práce byl s polenským souborem Jiří Poděbradský, později soubor DS Duha Polná.
Statistika souboru Duha: za 40. let činnosti soubor odehrál 25 divadelních her, sehrál 315 představení, 5 x hrál na Celostátní přehlídce amatérského divadla Jiráskově Hronově. Souborem prošlo za 40 let trvání na 168 lidí, kteří spolupracovali jako režiséři, herci, výtvarníci, hudebníci nebo technika. Soubor organizoval výměnná divadelní představení s ostatními amatérskými i profesionálními divadelníky.

P. Vaněk: Cesta k divadlu
Soubor Duha Polná si v říjnu 2010 připomněl mj. výstavou v prostorách Polenského hradu čtyřicáté výročí činnosti. Při souběžném šestém ročníku divadelního hrabalovského festivalu přiřadil starosta města Jindřich Skočdopole tamní soubor Duha a práci Petra Vaňka k rodinnému stříbru polenské kultury.
Za čtyřicet let činnosti soubor nastudoval 25 inscenací, odehrál 315 představení a prošlo jím 168 herců a dalších členů. Pětkrát se soubor zúčastnil přehlídky Jiráskův Hronov. Zatím poslední prezentací DS Duha na tomto vrcholu české amatérské sezóny byla v režii Petra Vaňka hrabalovská inscenace Ostře sledované vlaky.
Soubor se pod názvem Duha představoval až od roku 1976, kdy uvedl hru Daň zrání. Jeho počátky se ale datují už do roku 1970, kdy byl 13. března založen Klub milovníků kultury. Ten pracoval pod Svazem klubů mládeže ČSR a cílem nadšených mladých členů bylo rozvíjet a zkvalitňovat kulturu v Polné především organizováním estrád, představení, soutěží a tanečních zábav.
Hned v prvních letech uvedl klub v Polné a okolí několik „Milovnických estrád“ (např. Jak vám dupou králíci: 3.4. 1970, Nazdar hodiny: 16.4. 1971, Babiččina krabička: 8.5. 1971…). Pořady moderovali Petr Vaněk a pozdější známý televizní hlasatel Miloš Frýba. Historickým milníkem souboru bylo např. 28.11. 1998 také uspořádání prvního divadelního plesu v Polné.
Vaněk se průběžně divadelně vzdělává, režíruje se souborem Duha i jako host s dalšími soubory. Od roku 2004 pořádá Vaněk v čele pořadatelského týmu DS Duha divadelní přehlídku v Polné, která připomíná fakt, že ve zdejším pivovaru jako dítě pobýval spisovatel Bohumil Hrabal. Přehlídka má záštitu města Polná, starosta J. Skočdopole ji „vypravuje“ z jeviště za pomoci nádražácké čepice a píšťalky.
Přehlídka má široké divácké zázemí nejen z Polné, ale z širokého regionu. V roce 2010 starosta vyzdvihl udělením pamětních listů a plaket i dva jednotlivce z řad souboru – Marii Vaňkovou a Jaroslava Jekla. Marie Vaňková je manželkou a divadelní kolegyní Petra Vaňka, Jaroslav Jekl zajišťuje představení souboru technicky. Oba se angažují i v získávání grantů pro soubor.
V poslední době byla výrazným úspěchem režiséra Petra Vaňka a souboru Duha jeho adaptace inscenace hry N. Richarda Nashe Obchodník s deštěm (Vaněk režie postava Otce), za niž získal veškeré udělené postupové nominace a doporučení poroty na padesátém ročníku březnové přehlídky Třešťské divadelní jaro 2011. Na druhém místě skončila tato inscenace u diváků přehlídky. Soubor obdržel i Cenu poroty za inscenaci a Petr Vaněk Cenu za režii.
„Byl jsem tady v Třešti s divadlem poprvé asi před pětatřiceti lety se souborem Jiří Poděbradský….,“ vzpomněl v reakci na udělené ceny Vaněk a vyzdvihl tři osobnosti spojené s historií souboru Duha: Jaroslava Klimeše, Antonína Zástěru a Bohuslava Žilku.

Další uvádění inscenace Obchodník s deštěm bylo přerušeno v létě 2011 závažným onemocněním, hospitalizací a operací principála a herce Petra Vaňka. Z tohoto důvodu se také v říjnu 2011 nekonala plánovaná přehlídka Hrabalova ostře sledovaná Polná. Po zotavení se P. Vaněk záhy vrátil na scénu a pokračuje v divadelní činnosti a přípravě dalšího festivalu na rok 2012.


Petr Vaněk pro děti
Opakovaně (třikrát) vedl Petr Vaněk kroužek dramatiky při Domě pionýrů v Polné (od sedmdesátých let), později při DDM Polná:
Dětské divadlo v Polné: Režie: Petr V a n ě k
Jaromír Sypal: Koráb „Racek“ Premiéra: 14. dubna 1975
Bubáci a Hastrmani, Ztracený klíč
L.Him a G.Urbán: Bleděmodrý Petr, premiéra: březen 2003
Soví princezny 28.10.2006
Ať žijí duchové - muzikál 1.11.2009


Významnou součástí práce souboru Duha je od poloviny devadesátých let 20. století vedle přípravy ochotnických inscenací spolupráce režiséra a herce Petra Vaňka s herečkou Jitkou Smejkalovou na profesionální bázi v přípravě inscenací pro děti. V tomto divadelnickém partnerství vzniklo pět inscenací DS Duha. Soubor hrál úspěšně pro děti po celé ČR, ale také v Madridu či ve Slovinsku:
Divadlo DUHA (profesionální) - repertoár :
Ferda Mravenec v cizích službách
- Petr Vaněk s Jitkou Smejkalovou sehráli s úspěchem v listopadu 2006 představení pohádky „Ferda Mravenec v cizích službách“ pro krajanské sdružení Klubu Čechů a Slováku v Madridu
- v roce 2009 sehráli s úspěchem pohádku „Ferda Mravenec v cizích službách „ ve Slovinsku
Povídání o Pejskovi a Kočičce
Čert a Káča
O perníkové chaloupce
O Červené Karkulce
--------------------------------------------------------------------
Petr Vaněk - vzdělávání:
Petr Vaněk se systematicky vzdělává v oboru divadla: Vzdělávání - semináře, divadelní dílny Jeclov, dílny Hronov, přehlídky dětské divadlo, KOPR. Účast v porotách a dvě funkční období člen rady Artamy pro divadlo.

P. Vaněk - absolvent Kurzu praktické režie 2003 – 2007
Na začátku bylo třicet účastníků, po čtyřech letech kurz absolvovalo dvacet čtyři z nich. Na první setkání 3. běhu Kurzu praktické režie do Vysokého nad Jizerou se sjížděli nic netušící, zvědaví, plní očekávání.
Vysoké nad Jizerou 10.-18.10.2003
Vedoucím lektorem byl režisér Milan Schejbal, pomáhala Kateřina Fixová a Pavlína Schejbalová (Morávková).Výuka byla zaměřena na úvod do dramaturgie a dramaturgický rozbor. Večer navštěvovali přehlídková představení, kde se učili těžit z viděného a formulovat své názory. U profesora Císaře absolvovali i několik přednášek o dějinách divadla. S Marií Poesovou se odreagovávali při dramatických hrách a cvičeních zaměřených na komunikaci a v noci našli čas na noční legendární Palermo.
Jiráskův Hronov 5.-14.8.2004
Původně mlhavá představa frekventantů o Kurzu praktické režie začínala dostávat konkrétní obrysy.
Vysoké nad Jizerou 8.-16.10.2004
Druhy, žánry, styly - zde vznikalo velmi cenné poznání a konkrétní představa
o režijním přístupu k danému textu a inscenaci.
Jiráskův Hronov 4.-13.8.2005
Na řadu přišla „praktická“režie, frekventanti si na předem připravených situacích
a sobě navzájem osvojovali pojmy jako dramatická situace, jevištní jednání, akcent, tempo a rytmus.
Sokolov 14.-22.10.2005
Seminaristy tentokrát čekala práce s hercem. K dispozici byli figuranti z řad profesionálních herců. (Lucie Pernetová, Denisa Nová, Martin Písařík, Miroslav Hrabě, Roman Štabrňák a další).
Jiráskův Hronov 10.-19.8.2006
Zde využili nabídky nahlédnout do tajů řeči lidského těla, mimiky a gest a devět dnů navštěvovali seminář nonverbální komunikace naší přední specialistky na tuto problematiku Daniely Fischerové.
Sokolov 14.-21.10.2006
Do Sokolova přijel každý se svou vlastní dramaturgicko-režijní koncepcí libovolného textu a předem vybranou situací, kterou nazkoušel opět s figuranty, profesionálními herci.
Jiráskův Hronov 2.-11.8.2007
Frekventanti se učili kritickému hodnocení předvedených divadel. Začaly přípravy a zkoušení inscenace U zeleného papouška.
Sokolov 9.-18.10.2007
Od rána do večera se pod režijní a pedagogickou taktovkou Milana Schejbala zkoušelo, zkoušelo a zase jen zkoušelo.
Popelka Rakovník 8.-11.11.2007
Absolventské představení U zeleného Papouška a slavnostní vyřazení absolventů Kurzu praktické režie. (Simona Bezoušková, Amatérská scéna č. 6/2007 )

-----------------------------------
Statistika akcí a inscenací – Petr Vaněk

Klub milovníků kultury Polná (Milovnické období )

„Milovníci“ pracovali pod Svazem mládeže ČSR v Polné – Cílem nadšených mladých MILOVNÍKŮ KULTURY, tak se mezi sebou nazývali, protože všechna jejich činnost byla činnost láskyplná, bylo rozvíjet a zkvalitňovat kulturu v Polné. Především pořádáním a organizováním divadelních představení, estrád, soutěží a tanečních zábav. Milovnice seznam: Miluše Vítková, Ludmila Klusáčková, Anna Stamílová, Rudolf Chlebeček, Jaroslava Pípová, Marie Pípová, Božena Matušková, Marta Handlová, Věra Fenclová, Jaroslava Vajcová, čestný člen: Petr Vaněk

JAK VÁM DUPOU KRÁLÍCI – společně s Milošem Frýbou
Milovnická estráda - Premiéra: 3. dubna 1970
Bylo odehráno jedno představení v Polné

KDYŽ SI NÁŠ DĚDEČEK BABIČKU BRAL – společně s Milošem Frýbou
Milovnické letní putování s žebřiňákem od 18. – 23.8. 1970
Premiéra: 18. srpna 1970
Bylo odehráno 6 představení (1 v Polné)

NAZDAR HODINY – společně s Milošem Frýbou
Milovnická estráda - Premiéra: 16. dubna 1971
Byla odehrána dvě představení (2 v Polné)

BABIČČINA KRABIČKA – společně s Milošem Frýbou
Milovnická estráda - Premiéra: 8. května 1971
Byla odehrána dvě představení (1 v Polné)
První pokus o divadelní představení při milovnické estrádě Babiččina krabička: „Mlynář a jeho Dítě“

Milovnická estráda připravená na další týdenní putování v maringotce
v červenci 1971.

Další milovnické akce: Členky a členové pořádali taneční zábavy s programem:

Soutěž o nejkrásnější mužské nohy
Vyhrál mladý muž z Prahy, který byl v Polné na prázdninách.

Polenský kolibřík – umístění:
1. místo Stamílová Ludmila
2. místo Sobotka Miroslav
3. místo Šitavanc Bohuslav

Volba polenské miss – umístění:
1. místo Vacková Jitka
2. místo Dobrovolná Milena
3. místo Marková Stanislava

Soutěž v pití piva

Večery s recitací ve spolupráci s knihovnou Polná:
Večer francouzská poezie – Francois Villon, básně recitoval herec Horáckého divadla – František Švihlík
Večer ruské poezie – Setkání s Vladimírem Majakovským – recitovali členové mládežnického divadelního souboru Stanislava Marková (Žilková), a Petr Vaněk.


Prázdninové putování s Milošem Frýbou:
KDYŽ SI NÁŠ DĚDEČEK BABIČKU BRAL
Milovnické letní putování s žebřiňákem od 18. – 23.8. 1970, Premiéra: 18. srpna 1970
BABIČČINA KRABIČKA
Milovnická estráda připravená na další putování v maringotce v červenci 1971. Premiéra: 8. května 1971





Dále pořádání večerů s profesionálními umělci: např.: Buřinky a Jana Petrů se svým orchestrem


Soutěž monologů:
Cyranův kord Ročník v roce 1978 - Lomnice nad Popelkou 2. místo v soutěži monologů - ON z Oprátky pro dva aneb Domácí šibenice –
z tragické frašky Ivana Bukovčana
Cyranův kord Ročník v roce 1986 – Lomnice nad Popelkou 1. místo – Konferenciér z Gorinovy hry Na věčnou shledanou mistře estrády a další monolog který tam Petr přednesl, byl Adam stvořitel bratří Čapků. Celkem se zúčastnil asi 4x.


Akce mimo
28.11.1998 1. Divadelní ples Divadla DUHY
20. 11. 1999 2. Divadelní ples Divadla DUHY



Výměnná představní
Divadelní představení DS „Na Štaci“ z Němčic n/Hanou – Hadrián z Římsů 15.11.1998
Divadelní představení Rádobydivadla Klapý „Ukrutný Lorco koridou voníš…“ 30.9.1995
Divadelní představení Rádobydivadla Klapý „Ježíšek už dávno“ bylo 23.10.1999
Divadlo ABC zahrálo 16.3 1996 představení „Jak jsem vyhrál válku“ – bývalý herec DUHY Otmar Brancuzský













Začátek s divadlem

Sdružení Divadlo DUHA Polná
Historie – přehled her premiéra režie_______ _ počet představení__

Věno slečny Laury 26. 2. 1972 Jaroslav Klimeš 5
Případ Adam a Eva 8. 5. 1973 Jaroslav Klimeš 6
Královnin prsten 15. 11. 1973 Jaroslav Klimeš 8
O brejlatý princezně 19. 12. 1974 Jaroslav Klimeš 5
Bumerang 23. 4. 1975 Jaroslav Klimeš 4
Daň zrání 9. 4. 1976 Jaroslav Klimeš 5
Jako pralidé 21. 4. 1977 Jaroslav Klimeš 4
Rodiče se zbláznili 3. 5. 1984 Jaroslav Klimeš 5
Případ bez jednacího čísla 10. 4. 1986 Petr Vaněk 4
Ženich pro čertici 11. 2. 1987 Petr Vaněk 7
Poprask na Laguně 22. 4.1988 a rok 1990 Michael Junášek, P. Vaněk 18
Svatba pro celou Evropu 19. 4.1989 Petr Vaněk 7
Smetí září 1989 Petr Vaněk 1
Naši Furianti 30. 4. 1992 Petr Vaněk 12
Povídání o Pejskovi a Kočičce 27. 4. 1994 Petr Vaněk 74
Kdo je tady slepice? 13. 4. 1997 Petr Vaněk 16
Rodiče se zbláznili 6. 5. 1998 Petr Vaněk 13
Ferda Mravenec v cizích službách 19. 2.1999 Petr Vaněk 77
Koňská opera aneb Limonádový Joe aneb Bonako 18. 11. 2000 Petr Vaněk 5
Výtečníci 20. 4. 2002 mladý kolektiv 2
Smetí 29. 4.2004 Petr Vaněk 4
Bohouš 29. 4. 2004 Petr Vaněk 4
Nejkrásnější válka 23. 4. 2005 Petr Vaněk 5
Sextánka 27. 10.2006 Petr Vaněk 1
Ostře sledované vlaky 2. 6. 2007 Petr Vaněk 14
Ať žijí duchové 30. 10. 2009 Petr Vaněk 9


Za 40 let Divadla DUHA nastudováno 25 divadelních her a sehráno 315 představení.

Obchodník s deštěm 14. 3. 2011 Petr Vaněk 2

---------------------------------------------------




Režie Petra Vaňka u jiných souborů

– Němčice nad Hanou (hry Hadrián z Římsů 1998, Medicínské historky)
- Stonařov (hry Dalskabáty hříšná ves, Lucerna, Každý něco pro vlast)

------------------------------------------------





Petr Vaněk – přehled ocenění
DAŇ ZRÁNÍ Cena mladého talentu – za roli Mirka
PŘÍPAD BEZ JEDNACÍHO ČÍSLA
Petr Vaněk Čestné uznání za organizační a režijní práci se
souborem
POPRASK NA LAGUNĚ – dvojrole Vyšetřující Poslíček
Petr Vaněk Cena za osobní přínos inscenaci
SVATBA PRO CELOU EVROPU – role Režisér
Cena pro Petra Vaňka za režijní úpravu hry
SMETÍ - rok 1989
3. místo v obsazení Jitka Smejkalová a Petr Vaněk
Doporučení na celostátní přehlídku Jiráskův Hronov
NAŠI FURIANTI
Cena za režii hry Naši furianti pro Petra Vaňka – Němčice n/H.
Petr Vaněk Cena za režii a postavu Buška – Vysoké n/J.
POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE – role Pesek
Petr Vaněk Cena za režii - Němčice n/H
Petr Vaněk Cena za režii - Vysoké n/J.
Cena v za scénografii Petr Vaněk a Jitka Smejkalová
Petr Vaněk Cena za autorskou interpretaci předlohy Josefa Čapka
Petr Vaněk Cena za režii - Znojmo
Petr Vaněk a Jitka Smejkalová Cena za scénografii
KDO JE TADY SLEPICE ?
Petr Vaněk Cena za režii – Nové Město n/M.
Petr Vaněk Cena za režii - Němčice n/H.
Petr Vaněk a Jitka Smejkalová Cena za dramatizaci a herecký výkon
Petr Vaněk Cena za režii a roli Boba - Třebíč
Petr Vaněk Cena za režii a roli Boba - Vysoké n/J.
RODIČE SE ZBLÁZNILI -1998
Petr Vaněk Cena za režii a roli Romana Málka
Petr Vaněk Cena za roli Romana Málka
FERDA MRAVENEC V CIZÍCH SLUŽBÁCH – role
Petr Vaněk Cena za režii
Petr Vaněk Cena za ztvárnění rolí ve hře
Petr Vaněk a Marie Vaňková Cena za scénografii hry
Cena Petru Vaňkovi a Jitce Smejkalové ze scénografii inscenace
Čestné uznání za role ve hře - Petr Vaněk a Jitka Smejkalová
Petr Vaněk za ztvárnění rolí ve hře
Cena Petru a Marii Vaňkovým a Jitce Smejkalové za výpravu ke hře
BOHOUŠ - (jednoaktovka)
Cena za nejlepší mužský herecký výkon Petr Vaněk
NEJKRÁSNĚJŠÍ VÁLKA
Petr Vaněk Cena za režii
OSTŘE SLEDOVANÉ VLAKY
Čestné uznání Petru Vaňkovi za roli Přednosty
Cena Petru Vaňkovi za roli Přednosty
OBCHODNÍK S DEŠTĚM
Petr Vaněk Cena za režii


Práce režiséra Petra Vaňka pro polenskou kulturu byla oficiálně oceněna na polenské radnici, když 19. března 2001 převzal v Obřadní síni ocenění od starosty Polné za dosavadní práci ve prospěch ochotnického divadla v Polné. V roce 2010 pak od starosty převzal pamětní list města jako upomínku na čtyřicáté výročí souboru Duha.



Divadelní kolektiv - přehled ocenění:

DAŇ ZRÁNÍ Cena za cílevědomou kolektivní práci na současné české hře
3. místo v celkovém hodnocení přehlídky
RODIČE SE ZBLÁZNILI – 1984
Cena za kolektivní a perspektivní divadelní práci
POPRASK NA LAGUNĚ
Diplom za tvůrčí komediální ztvárnění klasické hry
Cena diváků
Hlavní cena DS DUHA za inscenaci
Cena Antonína Vorla za scénografii
Postup na národní přehlídku do Vysokého nad Jizerou
Cena souboru za inscenaci
SVATBA PRO CELOU EVROPU
Cena diváků
Hlavní cena poroty
Postup na národní přehlídku do Vysokého nad Jizerou
SMETÍ - rok 1989 Doporučení na celostátní přehlídku Jiráskův Hronov

SMETÍ - rok 1993 Účast na celostátní přehlídce Jiráskův Hronov

NAŠI FURIANTI Postup na národní přehlídku

NAŠI FURIANTI Soubor za divadelní inscenaci
Nominace a postup na celostátní přehlídku do Jiráskova Hronova
POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE
Cena za nápaditou výpravu
Nominace na národní přehlídku ve Vysokém nad Jizerou
Nominace na národní přehlídku „Popelka Rakovník“
Divadelní soubor DUHA za inscenaci předlohy Josefa Čapka
Nominace a postup na celostátní přehlídku Jiráskův Hronov 1995
DS DUHA Polná cena za inscenaci
Diplom DS DUHA Polná za autorské zpracování známého literárního
titulu
Postup na 44. loutkářskou Chrudim 1995
KDO JE TADY SLEPICE ?
Doporučení na celostátní přehlídku Jiráskův Hronov
DS DUHA cena za inscenaci
Nominace a postup na celostátní přehlídku Jiráskův Hronov
RODIČE SE ZBLÁZNILI -1998
Postup na národní přehlídku do Vysokého nad Jizerou
DS DUHA cena diváků
DS DUHA cena diváků – Třešť
FERDA MRAVENEC V CIZÍCH SLUŽBÁCH
Nominace na národní přehlídku Krakonošův divadelní podzim ve
Vysokém nad Jizerou
Doporučení na 1. místě na národní přehlídku POPELKA Rakovník

KOŇSKÁ OPERA aneb LIMONÁDOVÝ JOE aneb BONAKO
Cena diváků
NEJKRÁSNĚJŠÍ VÁLKA
Postup na národní přehlídku vesnických souborů „Krakonošův divadelní podzim“ ve Vysokém nad Jizerou
OSTŘE SLEDOVANÉ VLAKY
Cena Za nejodvážnější a nejoriginálnější divadelní počin
hru B. Hrabala Ostře sledované vlaky
doporučení na národní přehlídku Divadelní Třebíč/Děčín
Postup na národní přehlídku amatérského divadla do Děčína
Doporučení k účasti na Jiráskově Hronově
Nominace a postup na Jiráskův Hronov 2008






Nejúspěšnější hry DS Polná:

POPRASK NA LAGUNĚ
Calro Goldoni
Premiéra 22. dubna 1988
Režie: Michael Junášek j.h. , Petr Vaněk

SMETÍ
Mikrokomedie
Dramatizace Petra Vaňka: španělská povídka Luise Fernanda Verissima Smetí
Režie: Petr Vaněk
Premiéra: září 1989

NAŠI FURIANTI
Ladislav Stroupežnický
Premiéra 30. dubna 1992
Režie: Petr Vaněk

POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE
Josef Čapek
Dramatizace pohádkové prózy
Premiéra 27. dubna 1994
Režie: Petr Vaněk


KDO JE TADY SLEPICE ?
Dramatizace Petra Vaňka a Jitky Smejkalové knihy Betty Mc Donaldové
„Vejce a Já“
Premiéra 13. dubna 1997

FERDA MRAVENEC V CIZÍCH SLUŽBÁCH
Dramatizace Petra Vaňka a Jitky Smejkalové – volně podle Ondřeje Sekory
Premiéra 19. února 1999
Režie: Petr Vaněk

OSTŘE SLEDOVANÉ VLAKY
Volně upraveno podle novely Bohumila Hrabala,
filmu Jiřího Menzela a inscenace Václava Nývlta
Premiéra v sobotu 2. června 2007
Režie: Petr Vaněk











Od roku 2004 organizuje P. Vaněk a DS Duha Polná pod záštitou města, kraje a ministerstva kultury divadelní festival Hrabalova ostře sledovaná Polná

Hrabalova ostře sledovaná Polná začínala nultým ročníkem v roce 2004. Zatím proběhlo 6 ročníků HOSP.


Souvisejí odkazy

Petr Vaněk
Adresa: 588 13 Polná, Palackého 966
Telefon: 02 605904179
E-mail: di.p.vanek@seznam.cz

www.hrabalovka.cz
www.divadlojppolna.cz
www.mesto-polna.cz


Související obrázky: viz foto
Popisky:
0099, 0095, 0065, 0055 Třešťské divadelní jaro 2011 - vyhlašování cen (Obchodník s deštěm)
0046 Zkouška Ostře sledované vlaky - Duha Polná
8946, 8939, 8934, 8932, 8924 Zkouška Obchodník s deštěm - Duha Polná

Související Osobnosti

Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.