Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Texty: Sadská, Klicperovy divadelní dny 2017 - informace, program, výsledky. KIC Sadská.

Výsledky krajské přehlídky ochotnických souborů z malých měst :
Klicperovy divadelní dny Sadská 2017

HLAVNÍ CENY

Za inscenaci Brouk v hlavě Dobřichovická divadelní společnost, nominace na národní přehlídku Krakonošův divadelní podzim

Za režii Petr Říha Brouk v hlavě Dobřichovická divadelní společnost

Karel Král za dvojroli v inscenaci Brouk v hlavě (Dobřichovická DS)
Jiří Šafránek za roli Kamila Champsboisyho v inscenaci Brouk v hlavě (Dobřichovická DS)
Sylva Triantafillou za kostýmy k inscenaci Nápady blešáka Fešáka (DS Tesseris)
Kateřina Dudová za roli Agáty Tichonovny v inscenaci Ženitba (Blaník Načeradec)

Čestná uznání

Kateřina Čapková za trojroli Anděl, Ďábel a Regína v inscenaci Žena v trysku století (Jílovští ochot.)
Pavlína Staňková za roli Evy a Xenie v inscenaci Žena v trysku století (Jílovští ochot.)
Stanislav Vavřička za roli Blešáka Fešáka v inscenaci Nápady blešáka Fešáka (Tesseris)
Petr Bendl za roli doktora Finache v inscenaci Brouk v hlavě (Dobřichovická DS)
Petr Kohoutek a Lída Hájková za hudbu v inscenaci Soudné sestry (DS Matouš Rataje n.S.)
Věra Richterová za roli Magráty Česnekové v inscenaci Soudné sestry (DS Matouš Rataje n.S.)
Lenka Jedličková za roli Tekly Ivanovny v inscenaci Ženitba (Blaník Načeradec)


Divadelní víkend po devatenácté

Letošní divadelní festival, který vyhlašuje Svaz českých divadelních ochotníků a město Sadská skončil, a proto mi dovolte malé ohlédnutí a několik velkých poděkování.
Klicperových divadelních dnů se zúčastnilo šest ochotnických spolků. Všechny herečky, herci, režiséři, technici, kteří jsou ve skutečném životě třeba učitelé, starostové, zdravotní sestry, či právníci, ti všichni soutěžili nejen o přízeň poroty, ale především o pobavení vás, diváků. Některá představení se povedla, jiná méně. Pravdou však zůstává, že za každou divadelní hrou se skrývá mnoho hodin práce, nadšení a lásky, což jste dokázali ocenit. Za víkend prošlo kinem 508 diváků a ochotníci dostali výhru nejcenější - hřejivý potlesk z hlediště.

Divadelní soubor Klicpera se, jako vždy, výborně a s chutí zhostil všech úkolů. Péčí o soutěžící počínaje a úklidem konče. Je to skvělá parta lidí, kteří nezklamou, je na ně spoleh a se vším si poradí. Mimo jiné zkušení členové převzali záštitu nad „mláďaty“, aby jim předali své zkušenosti a přehlídka mohla omlazená vykročit do další dvacítky. Letos jim věnuji obzvlášť obr poděkování a také mojí kolegyni Milušce Karafiátové, která se ze dne na den ocitla v roli „zástupkyně ředitelky“.

Každá tradice, na které se podílí občané města, sponzoři, návštěvníci a vůbec, prostě spousta nadšených lidí, je smysluplná a stává se pomyslným „rodinným stříbrem“. Děkujeme, že město Sadská přehlídku vždy podporovalo, podporuje a aktivně se na průběhu přehlídky podílí. Starosta Milan Dokoupil a místostarosta Václav Frank byli soutěžícím hostům skvělými hostiteli. Děkujeme také za výzdobu města zaměstnancům MěÚ- údržby, restauraci Husarka, za výborné jídlo a trpělivost, díky patří i hotelu Modrá hvězda.

A na závěr veliké poděkování lidem, na které obvykle zbývají poslední řádky na plakátech, ale bez nichž by to nešlo. Pracují a pracují, musí se ohánět, aby uživili sebe i rodiny, případně zaměstnance a ještě jsou tak laskaví, že se nemračí a neodmítají, když je prosíme o finanční, či věcnou pomoc. Naopak leckdy s úsměvem a s pochopením ještě sami nabídnou. A to nejen na Klicperovy divadelní dny, ale také na ples, na akce pro děti a další. Upřímně vám děkujeme, vážení, nelze ani vyjádřit jak moc si vaší pomoci vážíme:
Reklamy pan Ivan Hubáček, Parker Haniffin, Vitaro Sadská, manželé Cecílie a Jan Pajkrtovi, pan Václav Frank, Keramika pan Luděk Škrabánek, Lesní ateliér Kuba v Kersku, Uhelné sklady pan Karel Holan, Řeznictví a lahůdky pan Petr Hnilo, Truhlářství Melinte Nymburk, pan Jan Pleskač, květinářství paní Heleny Husákové, TMT Sadská, Tipsport bar Sadská, Cukrárna paní Dany Jirouskové, Bowling-Squash Restaurant.
Akce vznikla za finanční podpory Středočeského kraje.
Na shledanou na jubilejním 20. ročníku přehlídky Klicperovy divadelní dny 12. – 15. 4. 2018


Klicperovy divadelní dny Sadská
19. ročník 7. – 9. 4. 2017
v divadelním kinosálu Tylova 266, Sadská

Vážení příznivci divadla. Rádi bychom Vás pozvali na krajskou soutěžní přehlídku amatérských divadelních souborů realizovánou za finanční podpory Středočeského kraje s postupem na NP Krakonošův divadelní podzim.

Vyhlašovatelé: Svaz českých divadelních ochotníků a Město Sadská

Račte dále, usaďte se a hoďte starosti za hlavu. Těší se na Vás Kulturní a informační centrum a Divadelní soubor Klicpera Sadská


Pátek 7. dubna

od 10,00 hod.
NÁPADY BLEŠÁKA FEŠÁKA Jiří Teper

Divadelní spolek Tesseris Sadská

Pohádka pro děti. Haló, haló ... Na naší louce to žuchlo a usadil se tu popletený pan Blešák, který si myslí, že je fešák. Všechno zná a všude byl, prý umí skákat, malovat a zpívat. No, uvidíme, však to pan Šváb a paní Kudlanka nábožná zjistí.

Režie: Sylva Triantafillou


od 19,00 hod.
SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ

BROUK V HLAVĚ Georges Feydeau

Dobřichovická divadelní společnost

"Lechtivá“ situační komedie, která srší nespoutaným humorem, ironií i osobitým šarmem. Co všechno může způsobit zprvu nevinný, ale vzápětí málem zkázonosný nápad prověřit manželskou věrnost? Stačí uvolnit malý kamínek nedůvěry a rozpoutá se lavina omylů, záměn osob, převleků a nedorozumění. Paní Marcela Champsboisy hodlá ověřit věrnost svého manžela ředitele pojišťovny pana Victora-Emmanuela Champsboisyho v hodinovém hotýlku „U galantní kočičky“. Situaci však výrazně zkomplikuje podobnost pana ředitele s hotelovým sluhou Boutonem.

Režie: Petr Říha
Sobota 8. 4

od 10,00 hod.
VÍLÍ POKLAD Naďa Namanová

Dipona Srbín

Pohádka pro děti. Příběh dvou děvčátek vypráví o hamižnosti jejich macechy, o dobrých lesních vílách, které pomocí pokladu změní chamtivost v lásku a díky opravdovému přání vrátí i tatínka z vojny. A poklad? Tím je přece šťastná a spokojená rodina!

Režie: Josef Pšenička

od 15,00 hod.
SOUDNÉ SESTRY Terry Pratchet

Divadelní spolek Matouš Rataje nad Sázavou

Fantasy komedie. Kdo stojí mezi královstvím a zkázou? Soudné sestry jsou vtipnou a svéráznou variací na Shakespearova Macbetha a Hamleta. Setkáte se tu s mnoha postavami. S vévodou a vévodkyní, kteří usilují o trůn. Také s celým vévodovým dvorem včetně šaška a ducha zavražděného krále, ale zejména se třemi čarodějkami, kterým se nakonec podaří vrátit královskou korunu na tu správnou hlavu.

Režie: Lucie Mrňáková a Ondřej Holý


od 19,30 hod.
ŽENITBA Nikolaj Vasiljevič Gogol

Ochotnický spolek Blaník Načeradec

Tragikomická satira plná nadsázky a nečekaných zvratů o dlouho chystaných námluvách.
Do domu vdavekchtivé staré panny Agáty pozve dohazovačka Tekla šestici nápadníků, kteří se nemotorně avšak bezostyšně sebevědomě snaží zaujmout svými “přednostmi“.

Režie: Václav Prokop


Neděle 9. 4.

Od 10,00 hod.
ŽENA V TRYSKU STOLETÍ Zdeněk Podskalský

Jílovští ochotníci

Úsměvná hra o ženách a nejen pro muže. Z historie známe kdo, kdy vládnul, kdo a s kým válčil, kdo koho zabil. Jenže proč tomu tak bylo? Chtěl král větší území nebo možná za vším stála žena! Žena v každé době na sebe bere různé podoby a je to právě žena, která se v dané době musí orientovat a přesto zůstává stále svá. Jak říká autor: „Žena naopak se nemění. Je ve všech časech stejně komplikovaná, nevyzpytatelně láskyplná, záhadně inteligentní, trvale měnlivá a konstantně nevypočitatelná.“

Režie: Barbora Čmelíková


Od 14,00 hod.
SLAVNOSTNÍ ZAKONČENÍ výsledky přehlídky, předání cen

Za kolektiv KIC DS Klicpera Zdenka Hamerová

Vstupné na večerní představení: 80,-Kč,
ranní a odpolední představení 60,-Kč, senioři, děti
a vstupné na pohádky 50,-Kč,
ochotníci účinkující na přehlídce 30,- Kč

Informace: kic.sadska@email.cz, Tel. 603 89 13 04, vstupenky Palackého nám. 257, Sadská


Klicperovy divadelní dny Sadská 2017

19. ročník POSTUPOVÉ přehlídky venkovských amatérských divadelních souborů za Středočeský kraj. (Přímý postup na národní přehlídku do Vysokého nad Jizerou - Krakonošův divadelní podzim.)

Termín: (5.) 6. 7. 8. 9. dubna 2017

Přihlášky přijímáme nejpozději do 30. ledna 2017
(Čím dříve se přihlásíte, tím lépe. Neváhejte!)

Přihlášky divadelních souborů z jiného kraje než Středočeského přijímáme pouze v případě nenaplněné kapacity přehlídky.

Pořadatelé: Kulturní a informační centrum města Sadská
Divadelní soubor Klicpera Sadská

místo konání: Kino Sadská, Tylova 266

Přehlídky se mohou soutěžně zúčastnit soubory z malých měst do 5000 obyvatel ze Středočeského kraje. Všechny inscenace jsou posuzovány zpravidla tříčlennou porotou ze seznamu tzv. "osob znalých pro výběr inscenací na přehlídky SČDO." Pro rok 2017 to budou Mgr. Lenka Lázňovská, paní Sylva Rubenová a pan František Zborník.

Vyhlášení výsledků KDD proběhne v neděli 9. 4. 2017. Vítězný soubor je nominován na Národní přehlídku Krakonošův divadelní podzim do Vysokého nad Jizerou.

K Vašemu přihlášení potřebujeme: Vyplněnou přihlášku (ke stažení ve formátu .doc nebo ve formátu .pdf) pár slov o souboru, anotaci vaší inscenace, obsazení, text inscenace, ALE POZOR, ve stavu v jakém s ním pracujete, tzn. včetně úprav a škrtů (žádné „přepisování na čisto“) a alespoň 5 fotografií.

Do přihlášky nezapomeňte uvést vaše technické požadavky a kolik vás přijede.

Těšíme se na vás! Pokud se chcete na něco zeptat, nebo se domluvit osobně, zavolejte na tel.č. 603 89 13 04. Materiály posílejte na kic.sadska@email.cz nebo poštou KIC, Palackého nám. 257, Sadská 289 12.

Váš soutěžní den bude vypadat takto:

Po příjezdu se vás ujme průvodce z řad domácího souboru Klicpera a bude vám ku pomoci. Přivítá vás paní starostka, nebo pan místostarosta, a to posezením při kávě s malým občerstvením, obdržíte drobné dárky. Pak se připravíte na divadelní představení.

Po odehrání vás pozveme na oběd, resp. večeři a po té vás čeká seminář s porotou, která vás po celou dobu sledovala odborným okem. Porota v žádném případě nekritizuje, nekárá, nevyčítá, ale nastaví zrcadlo vašim dovednostem kolem divadla i techniky, případně poradí, pomůže. Cestovné Vám bude proplaceno paušálně.

ZLOMTE VAZ!!!
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.