Databáze českého amatérského divadla

Organizace: ÚMDOČ, Valašské Meziříčí, Valašský okrsek

Rok založení: 1928
Rok ukončení činnosti: 1951
1928 potvrzena existence okrsku.

1932 vedení okrsku: předseda a jednatel prof. Karel Fišer, Valašské Meziříčí; místopředseda Jan Holčák, elektromontér, Krhová; pokladník prof. Ferd Kudrna, okrskový režisér Fr. Míšek, knihař, oba Valašské Meziříčí.
Malá aktivita jednot okrsku; uspořádán 16hodinový divadelní kurz v Novém Jičíně.

1934 uspořádání divadelního kurzu v Kunovicích, jedmotlivé jednoty se na činnosti okrsku podílely velmi málo, nejaktivnější Divadelní odbor Sokola ve Valašském Meziříčí.
1934 okrskovým režisérem Jan Herolt, řídící učitel v Poličné u Val. Meziříčí.
Bibliografie:
ZPRÁVA o činnosti ÚMDOČ, 1928.

ZPRÁVA o činnosti ÚMDOČ, 1932, s. 36-37.

ZPRÁVA o činnosti ÚMDOČ, 1934, s. 48.
Archivy:
SOkA Jihlava:
Jihlava, ka 41, 1930-1062, divadelní časopisy a literatura.

Související Obrázky

ÚMDOČ, Zpráva o činnosti, 1928
ÚMDOČ, Zpráva o činnosti, 1932, s. 36
ÚMDOČ, Zpráva o činnosti, 1932, s. 37
ÚMDOČ, Zpráva o činnosti, 1934, s. 48
ÚMDOČ, Zpráva o činnosti, 1936


Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
ÚMDOČ, Zpráva o činnosti, 1928
ÚMDOČ, Zpráva o činnosti, 1932, s. 36
ÚMDOČ, Zpráva o činnosti, 1932, s. 37
ÚMDOČ, Zpráva o činnosti, 1934, s. 48