Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Záboj

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1886
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 192x
Působení: 189x, 190x, 192x, 193x, 194x
Pěvecký kroužek
1886 uv. Svatby reservníků (Šlechta).
1897 registrována Pěvecká OJ Záboj,
1907 Pěvecko-ochotnický spolek Záboj přijat za člena ÚMDOČ.
1920 Jan Výrava, v přírodě na dvoře statku
1921 Tažní ptáci (Želenský), Otec (Jirásek).
1921 Lucerna, v přírodě Na plácku.
1925 Když labuť zpívá (Karas))
Soubor byl činný i v letech 193x a 194x
Světlo jeho očí
Režisér Jaroslav Šimon
Činnost ukončil v roce 1945.
Bibliografie:
NOVÍ členové ÚMDOČ. Divadlo 1907, č. 15, s. 351.

Thalie 1896-7, č. 3, s. 45.

Jeviště 1921, č. 20, s . 320, č. 48, s. 728.

Československé divadlo 1925, č. 8, 2. str. ob.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ČM 1884-1900, i. č. 1707, sg 30/253/156, Pěvecká OJ Záboj 1897.
Poznámka:
2011 Dokumentaci divadelních aktivit v obci zpracovával Jiří Valenta, foto Markéta Tallerová.
Cenné informace o činnosti připraví Lidmila Slezáková, tel. 480 019 138
Po její zprávě fotoreprodukce zpracuje Markéta Tallerová.
O obsahu nepřístupného depozitáře dalších kulis a dokumentů podá zprávu starosta obce Ing. Radko Rys, který zprostředkuje i zprávu o činnosti souboru Hlavou dolů.
Obor činnosti:
činohra
opereta
Typ souboru:
spolek, občanská sdružení

Související Obrázky

Soběslavice, budova býv. hostince U Šimonů, stav 2011
Soběslavice, kulisa na síti, skupina bříz
Soběslavice, opona
Soběslavice, prospekt cesta krajinou
Soběslavice, prospekt cesta lesem
Soběslavice, prospekt náves
Soběslavice, prospekt zámecký park
Soběslavice, sloupoví zámecké balustrády
Soběslavice, sufita asi lesa
Soběslavice, sufita s třásněmi
Soběslavice, upevnění sítě na kulise skupina bříz
Soběslavice, Záboj, Jan Výrava, 1920, účinkující.
Soběslavice, Záboj, Jan Výrava, 1920, zápis v kronice
Soběslavice, Záboj, neznámá hra, účinkující


Mapa působení souboru - Záboj

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Soběslavice, budova býv. hostince U Šimonů, stav 2011
Soběslavice, opona
Soběslavice, Záboj, Jan Výrava, 1920, zápis v kronice
Soběslavice, Záboj, Jan Výrava, 1920, účinkující.