Osobnosti: HERZINOVÁ, Kristina

 
  Datum narození: 12.6.1956
Místo narození: Ústí nad Labem
 
  Dcera sportovního redaktora tehdejších novin Průboj.

1962-1971 ZŠ , 1971-1973 SOU v Teplicích.
1992 absolvovala tříleté studium Lid.konzervatoře v oboru herectví.
Aktivity: pěvecký sbor, recitace, divadelní kroužek, výtvarný kroužek, kytara, tanec, sport (Lokomotiva ÚL).

Divadlo chtěla hrát už v dětském věku.
1971 složila přijímací zkoušky na konzervatoř, ale pro
velký počet uchazečů nebyla přijata. Ve svých 15 letech
se zařekla, že už nikdy divadlo dělat nebude.

1975 se vdala, 1976 se jí narodila dcera Lucie a 1978
syn Vítek. Tím opustila i dráhu uměleckého tance a do 1981
se věnovala výhradně svým dětem. Po 5 letech se vrátila do práce, ale i ke sportu.
Po spartakiádě 1985 přijala nabídku angažmá
v mladém amatérském souboru, kam posléze přivedla nejen
manžela, ale i obě své děti.

Brzy se stala oporou souboru. Jako herečka, kostymérka, výtvarník, dramaturg a po několika zásadních úpravách textu
( R.U.R., Pinokio, Malá mořská víla, O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku, Divoké labutě ) i dramatizátor, který se nebál vlastní tvorby,
získala nejedno ocenění i na nejvrcholnějších přehlídkách.
S vedoucím souboru a režisérem Pavlem Trdlou se stali neoddělitelným tandemem a jejich práce přinášela zasloužené
ovoce.
Jejich zásluhou se soubor stal špičkou v oblasti divadla pro děti a mládež.

Do 2003 byla zaměstnána jako výtvarnice KD CORSO, kde měl její soubor, Mladá scéna, své působiště a
od 2004 se její volnou živností se stalo herectví.


Působil v souborech: MLADÁ SCÉNA Ústí nad Labem

Působil v organizacích: SČDO, ASSITEJ při Divadelním ústavu Praha

Účast na přehlídkách:
Krajská přehlídka Dospělí dětem ( Nový Bor 1986,1987,1988,1989,1990,1991,1992,1993,1994,1995,1996,1998,
2000,2004,2005)
Národní přehlídka Dospělí dětem ( Stráž pod Ralskem 1989)
POPELKA ( Rakovník 1991,1992,1993,1994,1995,1996,1998,2000)
JH (Hronov 1994,1995,1997)
FEMAD ( Libice nad Cidlinou 1994,1995,1996,1997)
BABÍ LÉTO ( Libice nad Cidlinou 2002, 2004)
Krajská přehlídka Malých divadelních forem( Litvínov 1990)
Krajská přehlídka jednoaktových her ( Česká Lípa 1995, Ústí n.L. 2000)
Národní přehlídka jednoaktových her ( Holice 2000)
Mezinárodní festivaly ( DNY MLADÉHO DIVADLA - Rakousko 1998,
KULTURNÍ LÉTO - Slovensko 2000, KULTURNÍ LÉTO - Chorvatsko 2000, DNY STUDENTSKÉHO DIVADLA - Německo 2001)
KRAKONOŠŮV DIVADELNÍ PODZIM ( Vysoké nad Jizerou 1995)
ZNOJEMSKÝ STROM POHÁDEK ( Znojmo 1996)
VYSOČINSKÁ BUCHTA ( Bystřice nad Perštejnem 1998,1999,2001)
DNY JAPONSKÉ KULTURY ( Slaný 2002, Uherský Brod 2003)
CHOTĚBOŘSKÉ DIVADLENÍ (Chotěboř 2003,2005,)
SVITAVY (1999,2004)
KOPŘIVNICKÁ BEDNA ( Kopřivnice 2004)
SOKOLOVSKÁ ČURDA ( Sokolov 2005)a další
(Kdyně 1986,1988,1990, Mašťov 1987,1988,1989, Radonice 1989,
Libochovice 1989,1990, Hrádek n.N. 1994.1995, Česká Lípa 1988,1996,1998, Havlíčkův Brod 1995,1996,1997, Kolín 1997)
 
  Bibliografie:
Autorské práce:
ALADINOVA KOUZELNÁ LAMPA (2006)
CESTA ZA BOHEM HOR (2001)
ČAROVNÉ TÓNY (1998)
DLOUHÝ, ŠIROKÝ A BYSTROZRAKÝ (2006)
HAVRANE S KAMENE (2005)
KOCOUR V BOTÁCH (2004)
MAUGLÍ (1996)
MOKRÁ ŘÍŠE (2000)
POPELKA (2006)
SNĚHOVÁ KRÁLOVNA (1999)
ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA (2002)
VÝZVA OSUDU (2000)
ZLATOVLÁSKA (2003)

AS 1996/1, s. 11-rozhovor
Obrázky odkazy: AMATÉRSKÁ SCÉNA ročník 52 (2/2006) „Kulaté narozeniny"
 
 

Související Texty

 
 

Související Soubory

 
 

Související Osobnosti

 
 

Související Organizace

 
 

Související www odkazy

 
 

Související Videa

 
 

Související Obrázky

Herzinová Kristina, 2006
Kristina Herzinová
Ústí nad Labem, Mladá scéna, Lux in tenebris aneb Světlo v temnotách, 1997
Ústí nad Labem, Mladá scéna, Mauglí, 1996


 
  Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
 
Ústí nad Labem, Mladá scéna, Lux in tenebris aneb Světlo v temnotách, 1997
Ústí nad Labem, Mladá scéna, Mauglí, 1996
Kristina Herzinová
Herzinová Kristina, 2006