Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Základní umělecká škola Trnka, Aleštolové / Buddeto! / Mrož v krabici / Katmon / Kastrol / Čtvrteční třída / Klub divných dětí / Páteční třída a další skupiny

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 2009
Působení: 200x, 201x, 202x
2008 vznikl soubor soukromé ZUŠ Trnka – B.U.D.D.E.T.O!
vedoucí Michal Ston.

Soubor vznikl ve školním roce 2008/2009 ve třídě nejstarších žáků Literárně-dramatického oboru SZUŠ Trnka v Plzni.
V prvním roce své existence měl šest členů (počáteční písmena jejich jmen dala souboru název, druhé písmeno je U – učitel).

2009 – vlastní dramatizace souboru podle knihy Klobouk s oblohou od Terryho Pratchetta: Zlojroj. Účast na KP Tartas, Dobřany. Přímý postup na Dětskou scénu Trutnov.

Od 2010 změna názvu na BUDDETO!

2010 – podle knihy Čarodějův učeň od Otfrieda Preusslera: Legenda o Krabatovi. Účast na KP Tartas, Dobřany.

Soubor se rozrostl na 14 členů.

2011 mladší žáci SZUŠ Trnka – na námět Nikity Kručenské: Obyčejný den, režie Michal Ston. Účast na KP Tartas, Dobřany.

2011 Buddeto! (starší žáci) – podle knihy H. H. Munro-Sakiho: Léčba neklidem (povídky Haraburďárna, Chvilka klidu, Schartz – Metterkulmova metoda, Sredni Vaštar, Vlčice), režie Michal Ston. Účast na KP Na hraně, Plasy. Účast na KP Tartas, Dobřany – čestné uznání Michalu Stonovi a souboru za dramaturgii a režii – nominace k přímému postupu na celostátní přehlídku. Účast na NP Dětská scéna, Svitavy.

2012 – František Ringo Čech: Dívčí válka, vedoucí Michal Ston. Účast na KP Dětská scéna, Dobřany.

V ZUŠ vznikaly vedle Buddeto i další skupiny.

2012 Druhá středeční třída LDO Trnka – Šalupa – Dobrodružství, vedoucí Michal Ston. Účast na KP Dětská scéna, Dobřany.

2012 skupina Buddeto staré! – Romeo a Julie. Účast na KP Na hraně, Plasy.

2013 Buddeto! – podle předlohy M. Hübschmannové upravili Michal Ston a soubor: O Jančuškovi a Marčušce, režie Michal Ston. Diplom za inscenaci. Účast na KP LDO ZUŠ, Kdyně – přímý postup do národního kola. Účast na KP Na hraně, Plasy – doporučení k postupu na Mladou scénu. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí. Účast na CP Popelka Rakovník – čestné uznání souboru za inscenaci a cena Michalu Stonovi za režii – nominace na CP Jiráskův Hronov 2014. Účast Na hrátky, Ostružno 2014. Účast na KP PřeMostění, Most 2016 – doprovodné představení.

2013 – podle předlohy Otfrieda Preusslera: Čarodějův učeň, vedoucí Michal Ston. Účast na KP Tartas, Dobřany. Účast na KP LDO ZUŠ, Kdyně – diplom za přenesení poetiky autora na jeviště. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2014 skupina Mrož v krabici – Pohádky, vedoucí Michal Ston. Účast na KP Tartas, Dobřany.

2014 Druhá čtvrteční třída LDO Trnka – podle předlohy Michala Čunderleho Jak byla vosa Marcelka ráda, že je: Marcelka (a spol.), vedoucí Michal Ston. Účast na KP Tartas, Dobřany.

2014 Buddeto! – Iva Procházková: Nazí, režie Michal Ston. Účast na KP Na hraně, Plasy. Účast na CP Šrámkův Písek – doporučení na mezidruhovou přehlídku Jiráskův Hronov 2014. Účast na CP Nahlížení, Bechyně.

2015 Buddeto! – Ondřej Štindl, Michal Ston: Průvodce, vedoucí Michal Ston. Účast na CP Nahlížení, Bechyně. Účast na KP Na hraně, Plasy.

2015 skupina Katmon – Legenda o tanečnících Býčího dvora, vedoucí Michal Ston. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany.

2015 skupina Mrož v krabici – Juraj Šebesta, Michal Ston: Čau, jsem… (Když se pes směje; Perný týden). Překlad Milan Žáček, dramatizace a režie Michal Ston, výprava Michal Ston a kol. souboru. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2016 - Buddeto!, Přemnohá dobrodružství, jakož i hrdinské skutky rytířů nízkého stolu – útržky eposu, režie Michal Ston. Účast na CP Nahlížení, Bechyně. Účast na KP Poezie na rynku, Klatovy – doporučení na CP Wolkrův Prostějov. Účast na KP Na hraně, Plzeň – doporučení k postupu na Šrámkův Písek. Účast na CP Šrámkův Písek. Účast na CP Wolkrův Prostějov – cena Jana Roubala souboru za osobní výpověď, cena Wolkrova Prostějova a nominace na Jiráskův Hronov. Účast na CP Jiráskův Hronov. Účast na Festivalu studentských divadel v Divadle v Celetné, Praha. Účast na festivalu Tygří výběr, Praha 2017. Účast Na hrátky, Ostružno 2018.

2016 skupina Mrož v krabici – Nesuď vraha podle vraždy. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany.

2017 – Western Kastról. Účast na KP Tartas, Dobřany.

2017 skupina Mrož v krabici – Strašlivá komedie. Účast na KP Na hraně, Plzeň.

2017 Buddeto! – Tracyho tygr. Účast na KP Na hraně, Plzeň. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.

2018 skupina Mrož v krabici – Proč? Prostě proto. Účast na KP Na hraně, Plzeň – doporučení k postupu na Mladou scénu. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.

2018 Buddeto! – A nejmladší znovu jako dřív (Sere mě to, ale musí být krásná). Účast na KP Na hraně, Plzeň – doporučení k postupu na Mladou scénu. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.

2018 skupina Kastrol – Králíci, vedoucí Michal Ston. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany – nominace na Dětskou scénu Svitavy. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2019 skupina Mrož v krabici – Podle předlohy Franz Kafka a jiné povídky v překladu Vladimíra Kafky: Du verstehst mich, nicht wahr? Účast na KP Na hraně, Plzeň – doporučení k postupu na Mladou Scénu, doporučení k postupu na Šrámkův Písek. Účast na KP Poezie na rynku, Klatovy – doporučení na CP Wolkrův Prostějov. Účast na CP Wolkrův Prostějov – cena poroty s nominací na Jiráskův Hronov. Účast na CP Šrámkův Písek. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí – cena souboru za odvážný a svébytný divadelní tvar a jeho herecké naplnění – nominace do programu Jiráskova Hronova. Účast na CP Jiráskův Hronov. Účast na festivalu Tygří výběr, Praha.

2019 Buddeto! – Demolition. Účast na KP Poezie na rynku, Klatovy – doporučení na CP Wolkrův Prostějov. Účast na CP Wolkrův Prostějov – cena Jana Roubala, cena poroty s doporučením na Jiráskův Hronov.

2019 skupina Kastrol – autorská inscenace: Nižší princip, režie Michal Ston. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany – nominace na Dětskou scénu. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2021 - Kastrol, Živá voda (koláž více textů), r. Štěpán Pácl, vedoucí Michal Ston. Účast na KP Na hraně, Plzeň - doporučení na Mladou scénu, Ústí nad Orlicí. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí - ocenění souboru za svébytně odhalenou křehkost v inscenaci.

2021 - Čtvrteční třída, Velký případ. Účast na KP Na hraně, Plzeň.

2021 - Mrož v krabici, Zpívám, r. vedoucí Michal Ston. Účast na KP Na hraně, Plzeň. Účast na KP Poezie na rynku, Klatovy - doporučení na CP WP. Účast na CP Wolkrův Prostějov.

2021 - Páteční třída, Klub divných dětí. Účast na KP Dětská scéna - Tartas, Dobřany - ocenění souboru za skicu k inscenaci.

2022 - Mrož v krabici, ze vzpomínek Franci Rabínkové Epsteinové: Francina válka, r. Michal Ston. Účast na KP Poezie na rynku, Planá. Účast na KP Na hraně, Plzeň - doporučení (naléhavé) na Mladou scénu, Ústí nad Orlicí.Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí - ocenění souboru za koncept inscenace.

2022 - Kastrol, Veronika Pánková, A. A. Milne a soubor: Les, r. Michal Ston. Účast na KP Poezie na rynku, Planá. Účast na KP Na hraně, Účast na CP Nahlížení, Bechyně.

2023 - Kastrol, Děti nového světa, r. Michal Ston. Účast na KP Na hraně, Plzeň. Účast na CP Nahlížení, Bechyně.

2023 - Aleštolové, Michal Ston a soubor: Pravda Aleš, r. Michal Ston. Účast na KP Na hraně, Plzeň - doporučení na Šrámkův Písek. Účast na CP Šrámkův Písek.

2023 - SZUŠ Trnka, Klub divných dětí, americké pohádky převyprávěné Pavlem Šrutem: The absolute wildest show ever. Účast na KP Tartas, Dobřany - ocenění za dramaturgický počin.
Bibliografie:
ICHOVÁ, Eva: Dětský divadelní Tartas Dobřany 3.–5. 4. 2009. Deník Dětské scény Trutnov 2009, č. 0, s. 7, 8. Internet http://www.drama.cz/ds/archiv/ds_2009_cislo_0_web.pdf

JIRSOVÁ, Zuzana: Dobřany – Dětský divadelní Tartas 15. – 17. dubna 2011 – Léčba neklidem. Deník Dětské scény č. 0, 10. 6. 2011. (viz Texty)

JIRSOVÁ, Zuzana: Dobřany – Dětský divadelní Tartas 15. – 17. dubna 2011 – Obyčejný den. Deník Dětské scény č. 0, 10. 6. 2011. (viz Texty)

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

Dobřany, Tartas – KP DDS, ZUŠ Trnka Plzeň, Chvilka klidu, 2011
Ostružno, NA HRÁTKY, plakát přehlídky, 2014
Ostružno, NA HRÁTKY, plakát přehlídky, 2018
Plzeň, B.U.D.D.E.T.O. ZUŠ Trnka, Zlojroj, 2009
Plzeň, Buddeto ZUŠ Trnka, Nazí, CP Jiráskův Hronov 2014
Plzeň, BUDDETO! O Jančuškovi a Marčušce, CP Popelka Rakovník 2013
Plzeň, BUDDETO! O Jančuškovi a Marčušce, CP Popelka Rakovník 2013
Plzeň, BUDDETO, Nazí, CP Šrámkův Písek 2014
Plzeň, BUDDETO, O Jančuškovi a Marčušce, CP Jiráskův Hronov 2014
Plzeň, BUDDETO, Přemnohá dobrodružství, CP Šrámkův Písek 2016
Plzeň, BUDDETO, Přemnohá dobrodružství, CP Šrámkův Písek 2016
Plzeň, Mrož v krabici, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Jiráskův Hronov 2019
Plzeň, Mrož v krabici, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Jiráskův Hronov 2019
Plzeň, Mrož v krabici, ZUŠ, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Šrámkův Písek 2019
Plzeň, Mrož v krabici, ZUŠ, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Šrámkův Písek 2019
Plzeň, Mrož v krabici, ZUŠ, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Šrámkův Písek 2019
Plzeň, Soukromá ZUŠ Trnka, Kastrol, Nižší princip, CP Dětská scéna Svitavy 2019
Plzeň, Soukromá ZUŠ Trnka, Kastrol, Nižší princip, CP Dětská scéna Svitavy 2019
Plzeň, Soukromá ZUŠ Trnka, Mrož v krabici, Čau, jsem, CP Dětská scéna Svitavy 2015
Plzeň, SZUŠ Trnka, Kastrol, Králíci, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Plzeň, SZUŠ Trnka, Kastrol, Králíci, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Plzeň, ZUŠ Trnka, Aleštolové, Pravda Aleš, CP Šrámkův Písek 2023
Plzeň, ZUŠ Trnka, Aleštolové, Pravda Aleš, CP Šrámkův Písek 2023
Plzeň, ZUŠ Trnka, Aleštolové, Pravda Aleš, CP Šrámkův Písek 2023
Plzeň, ZUŠ Trnka, Aleštolové, Pravda Aleš, CP Šrámkův Písek 2023
Plzeň, ZUŠ Trnka, BUDDETO!, Léčba neklidem, CP Dětská scéna Svitavy 2011
Plzeň, ZUŠ Trnka, Mrož v krabici, Čarodějův učeň, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Plzeň, ZUŠ Trnka, Mrož v krabici, Čarodějův učeň, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Plzeň, ZUŠ, Kastrol, Les, KP Na hraně Plzeň 2022
Plzeň, ZUŠ, Mrož v krabici, Francina válka, KP Na hraně Plzeň 2022


Mapa působení souboru - Základní umělecká škola Trnka, Aleštolové / Buddeto! / Mrož v krabici / Katmon / Kastrol / Čtvrteční třída / Klub divných dětí / Páteční třída a další skupiny

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Plzeň, B.U.D.D.E.T.O. ZUŠ Trnka, Zlojroj, 2009
Dobřany, Tartas – KP DDS, ZUŠ Trnka Plzeň, Chvilka klidu, 2011
Plzeň, ZUŠ Trnka, BUDDETO!, Léčba neklidem, CP Dětská scéna Svitavy 2011
Plzeň, ZUŠ Trnka, Mrož v krabici, Čarodějův učeň, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Plzeň, ZUŠ Trnka, Mrož v krabici, Čarodějův učeň, CP Dětská scéna Svitavy 2013
Plzeň, BUDDETO! O Jančuškovi a Marčušce, CP Popelka Rakovník 2013
Plzeň, BUDDETO! O Jančuškovi a Marčušce, CP Popelka Rakovník 2013
Plzeň, BUDDETO, O Jančuškovi a Marčušce, CP Jiráskův Hronov 2014
Plzeň, BUDDETO, Nazí, CP Šrámkův Písek 2014
Plzeň, Buddeto ZUŠ Trnka, Nazí, CP Jiráskův Hronov 2014
Plzeň, Soukromá ZUŠ Trnka, Mrož v krabici, Čau, jsem, CP Dětská scéna Svitavy 2015
Plzeň, BUDDETO, Přemnohá dobrodružství, CP Šrámkův Písek 2016
Plzeň, BUDDETO, Přemnohá dobrodružství, CP Šrámkův Písek 2016
Plzeň, Mrož v krabici, ZUŠ, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Šrámkův Písek 2019
Plzeň, Mrož v krabici, ZUŠ, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Šrámkův Písek 2019
Plzeň, Mrož v krabici, ZUŠ, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Šrámkův Písek 2019
Plzeň, Mrož v krabici, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Jiráskův Hronov 2019
Plzeň, Mrož v krabici, Du verstehst mich, nicht wahr?, CP Jiráskův Hronov 2019
Plzeň, SZUŠ Trnka, Kastrol, Králíci, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Plzeň, SZUŠ Trnka, Kastrol, Králíci, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Plzeň, Soukromá ZUŠ Trnka, Kastrol, Nižší princip, CP Dětská scéna Svitavy 2019
Plzeň, Soukromá ZUŠ Trnka, Kastrol, Nižší princip, CP Dětská scéna Svitavy 2019
Plzeň, ZUŠ, Kastrol, Les, KP Na hraně Plzeň 2022
Plzeň, ZUŠ, Mrož v krabici, Francina válka, KP Na hraně Plzeň 2022
Plzeň, ZUŠ Trnka, Aleštolové, Pravda Aleš, CP Šrámkův Písek 2023
Plzeň, ZUŠ Trnka, Aleštolové, Pravda Aleš, CP Šrámkův Písek 2023
Plzeň, ZUŠ Trnka, Aleštolové, Pravda Aleš, CP Šrámkův Písek 2023
Plzeň, ZUŠ Trnka, Aleštolové, Pravda Aleš, CP Šrámkův Písek 2023


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.