Databáze českého amatérského divadla

Geografické celky: Dolní Slivno

Úplný výčet souborů působících v této obci (o kterých víme) naleznete v odkazech níže pod textem.
Typ geografického celku: Obec
Okres: Mladá Boleslav
Nadřazený celek: Středočeský kraj
První zpráva: 188x
188x - V 80. letech 19. stol. hráli místní ochotníci a s nimi studenti.

1888 Hospodářsko-čtenářská jednota, hasičský sbor a učitelský sbor - akademie na počest 40 let panování Františka Josefa I.

Ve 20. letech 20. stol. hrál dramatický odbor Sokola, 1928 členem ÚMDOČ, činný i koncem 40. let.
1922 ak. malíř Karel Boháček navrhl výpravu Jiráskovy Lucerny (dle inf. pravnuka Martina Broučka).

1949 hrálo žactvo střední školy.

2004 hráli žáci základní školy.
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, I. díl. Praha, IPOS-ARTAMA 2001, s. 185.

PROGRAM - LV. Pojizerské hry 2004 – Přehlídka amatérských divadelních souborů.

Československé divadlo 1928, č. 7, s. 112.
Archivy:
Národní muzeum, divadelní odd.: sbírka plakátů:
C 13.127, Pl, 1886, Ochotníci a studentstvo;
C 13.167, Pl, 1888, Slavnostní večer na paměť 40. výročí panování F. J. I.

Státní oblastní archiv Praha:
Informace ONV pro KNV v Praze 1949. Inventář KNV Praha, referát IV. 1949-1954. kART.

Související Obrázky

Dolní Slivno, Hospodářsko čtenářská jednota, Montserat Museeée Tinta marresque, Alhambra Pekink - plakát, s. a.
Dolní Slivno, Studenti, Ochotníci, Pozvánka na divadelní představení, 1886
Dolní Slivno, učitelský sbor, Slavnostní večer k 40. výročí panování FJI - plakát, 1888


Mapa - Dolní Slivno

Otevřít mapu do nového okna - prohledat okolí (testovací provoz)
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Dolní Slivno, Hospodářsko čtenářská jednota, Montserat Museeée Tinta marresque, Alhambra Pekink - plakát, s. a.