Databáze českého amatérského divadla

Geografické celky: Horní Jiřetín

Nižší geografické ceky

Úplný výčet souborů působících v této obci (o kterých víme) naleznete v odkazech níže pod textem.
Typ geografického celku: Obec
Okres: Most
Nadřazený celek: Ústecký kraj
První zpráva: 1927
1913 Spolek čtenářsko ochotnický.

1927-1938(?) NJS.
1928 Čten.-och. spolek pro Jiřetín a okolí. Přijat do ÚMDOČ.

1938 Čtenářsko OS Hus.

1940 SDO Thalie.

1948 Loutkové divadlo Komise žen KSČ.
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, I. díl. Praha, IPOS-ARTAMA 2001, s. 241.

PRŮKOPNÍK našeho severu 1927, č. 25.

Zprávy Loutkářského soustředění 1948, č. 5.

Československé divadlo 1928, č. 7, s. 112.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ZU Spolky 1912-1915, i. č. 366/2823/1913, Spolek čtenářsko ochotnický.
Fond ZU Spolky 1930-1940, i. č. 425/6787/1940, SDO Thalie.
Fond ZU Spolky 1938-1940, i. č. 412/3835/1938, Čtenářsko OS Hus.

Mapa - Horní Jiřetín

Otevřít mapu do nového okna - prohledat okolí (testovací provoz)
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':