Databáze českého amatérského divadla

Geografické celky: Dolní Mokropsy

Úplný výčet souborů působících v této obci (o kterých víme) naleznete v odkazech níže pod textem.
Typ geografického celku: Místní část
Okres: Praha-západ
Nadřazený celek: Černošice
První zpráva: 1930
1930-1934 Kroužek divadelních ochotníků Budoucnost.

1942-1944 zaznamenána činnost SDO Naše scéna a Div. souboru Místní osvětové komise. Je možné, že SDO Naše scéna hrál pod hlavičkou MOK.

Na konci 40. let hrál Div. soubor 1. organizace KSČ.

1949 zaznamenána div. činnost Sokola.
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, I. díl, Praha, IPOS-ARTAMA 2001, s. 184.

Ochotnické divadlo 1932, č. 7, 3. str. ob., č. 8 (?), 3. str. ob., č. 9 (?), 3. str. ob.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ZU Spolky 1927-1930, i. č. 388/406/1930, KrDO Budoucnost (zal.).
Fond ZU Spolky 1931-1934, i. č. 394/7387/1934, KrDO Budoucnost (zánik).
Fond ZU Spolky 1941-1947, i. č. 427/143/1942, SDO Naše scéna.
Fond ZU Spolky 1941-1947, i. č. 427/1268/1943, SDO Naše scéna.

Národní muzeum, divadelní odd.: sbírka plakátů -
C 13.211-2, 2 Pl.

Státní oblastní archiv Praha:
Informace ONV Praha-jih pro KNV v Praze 1949. Inventář KNV Praha, referát IV. 1949-1954. kART.

Související Osobnosti

Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':