Databáze českého amatérského divadla

Geografické celky: Lounky

Úplný výčet souborů působících v této obci (o kterých víme) naleznete v odkazech níže pod textem.
Typ geografického celku: Místní část
Okres: Litoměřice
Nadřazený celek: Chodouny
První zpráva: 1883
1883 ochotníci z Lounek a Chodoun hráli ve Fričově hostinci v Chodounech.

1899-1928 Ochotnická jednota Tyl.

1940 Div. kroužek Lounky-Chodovany.
1940 TJ Sokol, div. soubor Jirásek.

1941 Divadlo mladých.
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, I. díl. Praha, IPOS-ARTAMA 2001, s. 459.


Divadelní listy 1883, č. 29, s. 346.

Za oponou 1940, č. 1, s. 7.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ČM 1884-1900, i. č. 1701, sg 30/210/266, oj Tyl v Lounkách 1899.
Fond ČM 1901-1910, i. č. 3294, sg 30/206/31/1902, OJ Tyl.
Fond ZU Spolky 1927-1930, i. č. 389/405/1928, OJ Tyl (výmaz).
Fond ZU Spolky 1930-1940, i. č. 413/107/1940, Div. kroužek Lounky-Chodovany.
Fond ZU Spolky 1941-1947, i. č. 426/4409/1941, Divadlo mladých.
Fond ZU Spolky 1941-1947, i. č. 426/513/1943, Divadlo mladých.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':