Databáze českého amatérského divadla

Geografické celky: Uhlířská Lhota

Nižší geografické ceky

Úplný výčet souborů působících v této obci (o kterých víme) naleznete v odkazech níže pod textem.
Typ geografického celku: Obec
Okres: Kolín
Nadřazený celek: Středočeský kraj
První zpráva: 1927
1927-1932 Spolek divadelních ochotníků Rozkvět.

Počátkem 40. let 20. stol. Spolek divadelních ochotníků Jirásek.

1974-1980 Divadelní soubor JZD.
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, II. díl. Praha, IPOS ARTAMA 2002, s. 589.

Amatérská scéna 1983, č. 11, s. 10. 

Československé divadlo XI, 1928, č. 3, s. 48.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ZU Spolky 1927-1930, i. č. 389/153/1927, SDO Rozkvět (zal.).
Fond ZU Spolky 1931-1934, i. č. 195/3674/1932, SDO Rozkvět (rozejití).
Fond ZU Spolky 1941-1947, i. č. 426/1232/1941, SDO Jirásek.

VALENTA, Jiří – JEDLIČKOVÁ, Juliana – ŽÁČKOVÁ, Eva: Soupis podání českých ochotnických divadelních spolků uložených ve Státním ústředním archivu v Praze 1856-1948. Bibliografická pomůcka pro Místopis českého amatérského divadla. Praha, IPOS-ARTAMA 2001-2002. Rkp. 223 s. kART, Národní archiv, DNM.

Mapa - Uhlířská Lhota

Otevřít mapu do nového okna - prohledat okolí (testovací provoz)
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':