Databáze českého amatérského divadla

Geografické celky: Kouty

Úplný výčet souborů působících v této obci (o kterých víme) naleznete v odkazech níže pod textem.
Typ geografického celku: Obec
Okres: Nymburk
Nadřazený celek: Středočeský kraj
První zpráva: 1911
1911 Divadelní a čtenářská jednota Vlastimil. Další činnost zaznamenána až 1943. Na konci 40. let bez činnosti.

1920–1939 činný Dramatický odbor Osvětového svazu.

1939–1949 Divadelní ochotnický spolek J. K. Tyl.

1949 hrál soubor Československého svazu mládeže.
Bibliografie:
MÍSTOPIS českého amatérského divadla, II. díl. Doplňky. Praha, IPOS-ARTAMA 2002, s. 768.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ZU Spolky 1911, i. č. 360/3840/1911, Div. a čtenářská jednota Vlastimil.
Fond ZU Spolky 1916-1920, i. č. 373/5018/1920, DrO Osvětového svazu.
Fond ZU Spolky 1930-1940, i. č. 413/6894/1939, DrO Osvětového svazu.
Fond ZU Spolky 1930-1940, i. č. 413/11970/1939, DRO Osvětového svazu.
Fond ZU Spolky 1930-1940, i. č. 413/11392/1939, Div. OS J. K. Tyl.

Státní oblastní archiv Praha:
Informace ONV Poděbrady pro KNV v Praze 1949. Inventář KNV Praha, referát IV. 1949-1954. kART.

Havlíčkův Brod, Státní okresní archiv:
Spolky, Světlá nad Sázavou, Jelenův okrsek ÚMDOČ, Statistické tabulky spolků a dramatických odborů, výkazy činnosti 1943–1950.

VALENTA, Jiří – JEDLIČKOVÁ, Juliana – ŽÁČKOVÁ, Eva: Soupis podání českých ochotnických divadelních spolků uložených ve Státním ústředním archivu v Praze 1856-1948. Bibliografická pomůcka pro Místopis českého amatérského divadla. Praha, IPOS-ARTAMA 2001-2002. Rkp. 223 s. kART, Národní archiv, DNM.
Poznámka:

Mapa - Kouty

Otevřít mapu do nového okna - prohledat okolí (testovací provoz)
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':