Databáze českého amatérského divadla

Osobnosti: POKORNÁ, Kateřina, Mladá Vožice,Tábor

Datum narození: 28.1.1967
Místo narození: Zlín
Kateřina Pokorná

28.1.1967 narozena ve Zlíně, jako dcera režiséra Karla Pokorného a herečky Libuše Štědré.

1971-1987 žila v Praze, kde v roce
1987 absolvovala šestileté studium hudebně dramatického oboru Pražské státní konzervatoře. V době studií hostovala v některých pražských divadlech, příležitostně se věnovala dabingu a televizi.
1987-2009 byla členkou činohry Západočeského divadla v Chebu, kde odehrála na 50 rolí.
Zde také pracovala v rádiu a uváděla mnoho akcí jako moderátorka.
2009 se přestěhovala do jižních Čech, kde
2011 založila v Mladé Vožici Amatérský divadelní soubor VOŽIVOT a
2013 pak v Táboře amatérský soubor Divadlo KAPOTA.
Pro oba soubory píše divadelní hry a také je režíruje.
Sama hraje s Divadlem Dokola loutkové divadlo pro děti.
Věnuje se také zpěvu, učí herectví, jevištní řeč, píše básně, divadelní hry, písňové texty, příležitostně hostuje v různých projektech jako režisér nebo herec. Se svými soubory se pravidelně účastní divadelních přehlídek V Třešti, Táboře nebo v Bechyni.
Se souborem Voživot je v Mladé Vožici spoluzakladatelkou festivalu VOKULE- Vožické kulturní léto.

Ceny:
(Třeštské divadelní jaro)
2014 -Za text a režii hry Moje sestra Maryša
2015- Za zpěv, ruchy a zvukovou složku představení Ham-let
2016- Za text hry Ať žijí husité
2017- Za text hry Krysí dům
Bibliografie:
Kateřina Pokorná - divadelní hry:
2011- Stvoření světa
2012- Moje sestra Maryša
2013- Ham-let
2013- Kdo za to může? (kabaret)
2014- Ať žijí husité
2014- Jak se nezbláznit (kabaret)
2014- Jdi do Prčic
2015- I kat má rád
2015- Krysí dům
2016- Dobré ráno, rodino!

Divadelní hry pro děti:
1996- O pejskovi a kočičce (dramatizace)
1998- Povídejme si děti ( dramatizace)
2012- Loutky na scénu! (loutková)
2013- Jak se dělá divadlo
2013- Kde se berou děti
2017- Princezna na hrášku (loutková)

Související Obrázky

Kateřina Pokorná
Kateřina Pokorná
Kateřina Pokorná
Kateřina Pokorná


Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Kateřina Pokorná
Kateřina Pokorná