Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Občansko-hospodářská beseda

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 188x
Působení: 188x, 190x, 191x
1883 DO Občanské besedy uvedl Zlatodvorského sedláka (Birch-Pfeifferová).
1904 uv. Hlasy srdce, Salón paní starostové.
1907 DO Občansko-hospodářské besedy přijat za člena ÚMDOČ.
1909 - 7. 3. - Ch. Birch-Pfeifferová: Sedlák Zlatodvorský.
1911 - 19. 3. - Ot. Pospíšil: Smír, obraz ze života; 17. 9. - Ot. Pospíšil: Za cizí hříchy, 15. 10. Ferd. Oliva: Zápas o nevěstu, fraška o 3 jednáních.

1913 - F. X. Svoboda: Poupě, DO se s hrou zúčastnil soutěžního představení 3 aktovek ve Waldekově dvoraně v Plzni.
1918 - Ch. Birch-Pfeifferová: Sedlák Zlatodvorský.
Bibliografie:
Divadelní listy 1883, č. 11, s. 103.
Divadlo 1904, č. 12-13, s. 291.
Divadlo, roč. 5, č. 7, s. 179.
Divadlo roč. 7, 1908-09, č. 10, s. 264.
Divadlo roč. 9, 1910-1911, č. 11, s. 289.

Ochotnické divadlo 1911/1912, č. 1, s. 9; č. 2, s. 26.

Související Obrázky

Bolevec, Občansko-hospodářská beseda, Sedlák Zlatodvorský - plakát, 1918


Mapa působení souboru - Občansko-hospodářská beseda

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Bolevec, Občansko-hospodářská beseda, Sedlák Zlatodvorský - plakát, 1918