Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Spolek divadelních ochotníků

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1897
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 190x
Působení: 189x, 190x ... 192x, 193x
Koncem 19. a počátkem 20. století a ve 30. letech působil v Lodenici Spolek divadelních ochotníků.

1897 Čupr na námluvách.
1898 Tatínkovy juchty.
1903 člen ÚMDOČ.
1903 Poslední Táborita.
1904 Fotografie, Slečna nakladatelka, V ochraně Napoleona I.
1906 - Lodenice - schůzi ochotnictva svolávalo tamní SDO společně s DrO Sokola. Vzhledem k četnému zastoupení ochotnictva v okolí (Nučice, Vráž, Chrustenice, M. Přílepy, Sv. Jan pod Skálou, Kozolupy, N. Újezd aj.) mohla by poskytnout materiál pro blízkou okrskovou volební schůzi.
1907 mj. Osudný manévr (Archleb).

1937 SDO v seznamu členských souborů ÚMDOČ.
Bibliografie:
ZPRÁVA o činnosti ÚMDOČ za rok 1937. Seznam spolků a odborů sdružených v ÚMDOČ, s. 73.

Thalie 1897-8, č. 5, s. 39.
Thalie 1898-9, č. 22, s. 174.
Divadelní listy 1902-3, č. 18, s. 326.
Divadlo 1903, č. 3, s. 62.
Divadlo 1904, č. 12.13, s. 290.
Divadlo, roč. 5, 1907, č. 9, s. 222.

Mapa působení souboru - Spolek divadelních ochotníků

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':