Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Stodola / Dobrovolné divadlo Tovačovské

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 2000
Působení: 200x, 201x, 202x
Jiříkovice, Divadelní ochotnický spolek Stodola, občanské sdružení.
Divadelní spolek Stodola v obci Jiříkovice působí od roku 2000, hraje v orlovně, ale jeho aktivity se postupně přesouvají do Sivic a nejbližšího okolí. Vedoucí a režisér Martin Beneš.
Každoročně jedno premiérové představení pro dospělého diváka s několika reprízami v okolních vesnicích a jedno představení pro dětské publikum.

2001 první hrou Zmatek nad zmatek, reprízy Blažovice, Prace, Heršpice-Nížkovice, Brno-Medlánky, Hrabství u Opavy.
Např. 2002 pohádka O ševci Ondrovi a komtesce Jůlince,
Brouk v hlavě.
Zkouší 1-2x týdně, 18-19 členů - dospělí 7 mužů a 5 žen, děti 4 dívky a 4 chlapci.
Kromě toho pořádá divadelní ples.

Od 2005 pořadatelem (společně s obcí Jiříkovice) divadelního festivalu ochotnických spolků Žně na stodole, jehož záměrem je přitáhnout k divadelnímu a literálnímu umění širokou veřejnost a hlavně mládež.

2006 - Conney Ray: 1 a 1 = 3, r. Martin Beneš, premiéra 9.12.
2007 - 1 a 1 = 3 jeden a jedna jsou tři. Účast na KP Divadelní sešlost, Boleradice.
2007 - Irena Dousková: Hrdý Budžes, r. Martin Beneš, (Gabriela Benešová převzala individuální diplom za hlavní roli). Účast KP Hobblík-MUMRAJ!, Hodonín - doporučení na 2. méístě na Divadelní Děčín/Třebíč 2007. Účast Žně na Stodole.
2008 - Holger Eckert, překlad František Miška a Alena Kožíšková: Mrtvý přišel na návštěvu, r. Klára Havránková. Účast na KP Jarní sešlost, Boleradice.
2010 - Robert Thomas a Klára Havránková: Osm žen, r. K. Havránková a Gottvald. Účast na KP HOBBLÍK Hodonín - cena Gabriele Benešové za roli Augusty, cena za vyrovnanou souhru v náročném herckém žánru.
2010 - Do stodoly za pohádkou, r. Vít Svoboda. Účast na KP Jarní sešlost, Boleradice.
2010 - Amadis - Stodola, Murray Schisgal: A co láska?, r. Jan Gottwald. Účast na Divadelním festivalu Ludmily Cápkové, Kroměříž - Cena klubu Mladý divadelník Ondřej Buchta.
Pod divadlem Stodola existuje soubor Dobrovolné divadlo Tovačovské - v Tovačově není stálá divadelní scéna, soubor vystupuje na nočních prohlídkách tovačovského zámku.

2011 - premiéra 29. 1. Marc Camoletti: Na správné adrese, režie Klára Havránková.
2011 - Marc Camoletti: Na správné adrese, r. Klára Havránková, Účast Bechyňské Perlení. Účast na KP Hobblík-MUMRAJ!, Hodonín - diplom Tereze Haškové za roli Marie Luisy a Ondreji Buchtovi za roli Spartaka. Účast na divadelníBAF!, Brno.
2011 - Robert Thomas: 8 žen, r. Klára Havránková a Jan Gottwald. Účast na KP Jarní sešlost, Boleradice - čestné uznání Kláře Havránkové za roli Gábi.
2011 - Dobrovolné divadlo Tovačovské, Lubomír Kubátek: Ducháčkové, r. Zdeněk Vojtášek. Účast na KP, Kojetín.
2012 - Stodola, Jean Dell: Ať žije Bouchon!, r. Ondřej Buchta. Účast na Festivalu Na Lúce, Rožnov pod Radhoštěm.
2012 - Divadlo Stodola, Princové jsou na draka, r. Klára Havránková. Účast na Šmardovo sousedské divadlo, Hustopeče. Účast na O Václava z Václavova 2013. Účast na festivalu Na prknech, Veverská Bitýška 2014 - cena starosty.
2013 - Dobrovolné divadlo Tovačovské, Václav Beran: KOMEDIE O ZKROCENÍ, r. Zdeněk Vojtášek. Účast na KP Divadelní Kojetín.
2013 - Marc Camolleti: Dva na kanapi, r. Klárka Havránková. Účast na KP Jarní Sešlost, Boleradice - čestné uznání Haně Čermákové za roli Bubble a Kláře Havránkové za roli Jacqueline a cena Ondřeji Buchtovi za roli Bernarda.
2014 - Stodola, Tim Burton - O. Buchta: NEMRTVÁ NEVĚSTA, muzikál, r. Ondřej Buchta a Marek Šudoma (na motivy filmové předlohy). Účast na KP Dačické kejklování - nominace na CP Divadelní Piknik Volyně. Účast na CP Diva­delní Piknik Volyně - čestné uznání Janě Ševčik a Drahomíře Bučkové za kostýmy a Kláře Lengálové za herecký výkon v roli Emily a cena Marku Šudomovi za choreografii. Účast na FEMAD, Poděbrady. Účast na O Václava z Václavova. Účast na KP arní sešlost, Boleradice. Účast na Budějcké Thálii. Účast na Šokáček, Staré Město pod Sněžníkem 2015. Účast na Třešťské divadelní jaro 2020 se nekonala - vzhledem k současné situaci je přehlídka zrušena. Účast na KP Mrštíkovo divadelní jaro, Boleradice 2021 - cena Kláře Lengálové za herecký výkon v roli Emily, Marku Šudomovi za choreografii a čestné uznání Blance Buchtové za roli Červa.

2014 - M.Camoletti, překlad: J. Janeček: Dva na kanapi. Účast na Dostavníčko s divadlem, Přerov.
2015 - Marc Camolletti: DVA NA KANAPI. Účast na KP Dačické kejklování - čestné uznání Kláře Havránkové za herecký výkon v roli Jacqueline a Ondřeji Buchtovi v roli Bernarda.
2015 - Jean Dell / Gerald Sibleyras: Ať žije Bouchon!. Účast na Dostavníčko s divadlem, Přerov.
2015 - Stodola, filmový scénář Filipa Renče a Zdeňka Zelenky: Rebelové ze Stodoly, r. Marek Šudoma. Účast na O Václava z Václavova - Cena diváků, soška Václavíčka z Václavova a cena za inscenaci, cena poroty - pyramida Vác-Vác. Účast na KP Dačické kejklování 2016 - čestné uznání souboru za inscenaci a cena Nikola Rybová za roli Julči, Marek Šudoma a Martina Mášová za choreografii a soubor za herectví, doporučení na CP PIKNIK Volyně. Účast na Divadelním festivalu Ludmily Cápkové, Kroměříž 2016 - Hlavní cena a postup na FEMAD Poděbrady, cena divácké poroty, cena za nejlepší mužský herecký výkon v roli Emana Tibor Bíbel. Účast na Dostavníčko s divadlem, Přerov 2016. Účast na FEMAD, Poděbrady 2016. Účast na Budějcké Thálii 2016. Účast na festivalu Na prknech, Veverská Bitýška 2016 - cena diváků. Účast na KP Jarní sešlost, Boleradice 2017. Účast na Voskovcova Sázava 2018 - cena města Sázavy Marek Šudoma a Martina Mášová za choreografii a čestné uznání Ondřeji Buchtovi za roli otce. Účast na Divadelní festival, Napajedla 2018 - Hlavní cena poroty za svěží pohled na nedávnou historii s aktuálním poselstvím a spontánní projev celého kolektivu a Cena diváků.
2017 - Miro Gavran: Ženy v ringu aneb Vše o ženách, r. Ondřej Buchta. Účast na O Václava z Václavova. Účast na festivalu Na prknech, Veverská Bitýška 2018 - cena diváka a cena pořadatelů za herecký výkon Klára Havránková za představení. Účast na KP Třešťské divadelní jaro 2018 - nominace na CP Krakonošův divadelní podzim, Vysoké n. Jizerou 2018. Účast na Divadelním festivalu Ludmily Cápkové, Kroměříž 2018. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou 2018 - čestné uznání Ondřeji Buchtovi za režii a souboru za kolektivní herectví a cena Ondřeji Buchtovi za scénografii. Účast na přehlídce Budějcká Thálie 2018.
2017 - Přerov, Divadlo Dostavník a Jiříkovice, Divadlo Stodola, na motivy Danteho Pekla Zdeněk Hilbert: INFERNO aneb Konec legrace, r. Zdeněk Hilbert. Premiéra 23.3.2017. Účast na Voskovcova Sázava - cena zanejlepší hudbu Zdeněk Hilbert a Zvláštní cena poroty Zdeňku Hilbertovi za dramatizaci a režii a cena za nejlepší scénu Ondřej Buchta. Účast na Divadelním festivalu, Napajedla - Hlavní cena poroty za inscenaci, Cena za scénografii Ondřeji Buchtovi, Čestné uznání mladému talentu Lence Švejdové.
2018 - podle Julese Verna Šudoma & Raclavský: Cesta kolem světa za osmdesát dní. Účast na KP Dačické kejklování - cena Miroslava Papoušková, Eva Buchtová, Ivona Šťastná, Maňina Melkesová za kostýmy, Marek Šudoma, Eva Buchtová a kolektiv souboru za choreografii a taneční složku a Marek Šudoma za roli Passepartouta. Účast na festivalu Na prknech, Veverská Bitýška.
2018 - Tomáš Svoboda: SRNKY, r. Zdeněk Vojtášek. Účast na KP Kojetín - čestné uznání Vendule Spálovské za herecký výkon v roli Petry Zikmund.
2018 - na motivy Danteho Pekla Zdeněk Hilbert: INFERNO aneb Konec legrace, r. Zdeněk Hilbert. Účast na KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou - cena Zdeňku Hilbertovi za role Ego a Alter Ego a za scénář, hudbu a režii, Marku Šudomovi za choreografii, Ondřeji Buchtovi za scénu a spojeným souborům Dostavník Přerov a Stodola Jiříkovice za inscenaci a za mimořádné kreativní herecké výkony - nominace na CP Krakonošův divadelní podzim 2018 a doporučení na NP Popelka, Rakovník 2018.
2020 - Agatha Christie: Past na myši, r. Klára Havránková. Účast na KP Kojetín - čestné uznání Honzovi Raclavskému za roli seržanta Trottera, Evě Židlíkové za roli slečny Casewellové a Ondřeji Buchtovi za roli Paraviciho. Účast na KP Třešťské divadelní jaro 2024 - čestné uznání Ondřeji Buchtovi za scénu, Kláře Havránkové za režii, cena Juraji Háderovi za herecký výkon v roli Gilese Ralstona, Nikol Rybové za herecký výkon v roli Mollie Ralstonové, Dagmar Bradáčové za herecký výkon v roli Paní Boylové.
2020 - Oldřich Daněk: Jedno jaro v Paříži aneb Krvavá Henrietta, r. Jan Říha. Účast na Ochotnické divadelní jaro Hodonín. Účast na Třešťské divadelní jaro 2022 - čestné uznání Marku Šudomovi za choreografii a Lucii Zelníčkové, Evě Buchtové, Blance Buchtové a Ondřeji Buchtovi za výpravu inscenace a cena Nikole Rybové za roli Jeanetty, Juraji Háderovi za roli Petra, Janu Říhovi za režii a souboru za inscenaci - doporučení na NP Krakonošův divadelní podzim a na NP Divadelní Piknik Volyně 2022. Účast na CP Divadelní Piknik, Volyně 2022 - čestné uznání Nikole Rybové za herecký výkon v roli Janetty, Ondřeji Buchtovi za herecký výkon v roli Roberta Caillarda. Účast na Ochotnické divadelní jaro Hodonín 2022. Účast na CP Jiráskův Hronov 2023.
2022 - James Goldman: Lev v zimě, r. Marek Šudoma. Účast na KP Dačické kejklování - čestné uznání Jan Říha za roli Jindřicha a Dagmar Fajtová a Ondřej Buchta za výpravu k inscenaci a cena Ivona Šťastná za roli Eleonory. Účast na FEMAD, Poděbrady - cena za nejlepší mužský herecký výkon Filipu Fajtovi. Účast na Svatováclavská divadelní pouť - zahájení festivalu Václavovský kulturní podzim. Účast na KP Třešťské divadelní jaro 2023 - nominace na Krakonošův divadelní podzim. Účast na CP Krakonošův divadelní podzim, Vysoké nad Jizerou 2023 - čestné uznání Martinu Hanákovi za roli Jindřicha II., cena Filipu Fajtovi za roli Filipa II, Kláře Havránkové za nejlepší ženský herecký výkon v roli Eleonory Akvitánské, Ondřeji Buchtovi za scénu.
2022 - Oldřich Daněk: Krvavá Henrieta aneb jedno jaro v Paříži, r. Jan Říha. Účast na Sokolovská čurda. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou - čestné uznání Kláře Lengálové za roli Henrietty a Janě Hostičkové za roli Jeanetty, cena Janu Říhovi a Ondřeji Buchtovi za scénu inscenace, Marku Šudomovi za choreografii, Honzovi Raclavskému za roli Charlese a souboru za hereckou souhru a za inscenaci, cena za nejlepší mužský herecký výkon Ondřeji Buchtovi za roli Jean-Paula, cena diváka souboru za představení - nominace do programu Jiráskova Hronova 2023. Účast na Klášterecké divadelní žně. Účast na CP Jiráskův Hronov 2023. Účast na přehlídce Budějcká Thálie 2023 - uvedeno v kostele Českobratrské církve evangelické, České Budějovice.
2022 - podle povídky Charlese Dickense: Duchové Vánoc, r. Juraj Háder. Uvedeno v DS bratří Mrštíků v Boleradicích.
Bibliografie:
Boleradice, Divadelní sešlost – program (internet)

BRŮČEK, Josef: Divadelní Hobblík 2010. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 51 - 53.

Hustopeče, Šmardovo sousedské divadlo 2012, informace souboru Stodola a inscenaci Princové jsou na draka - viz www odkazy.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Jarní boleradická sešlost. Amatérská scéna 2010, č. 4, s. 47 - 48.

ZÁVODSKÝ, Vít: Pod hradem Veveří Thálii se daří. AS 2006, č. 4, s. 34-35.

ZÁVODSKÝ, Vít: Předjarní Hodonín opět patřil Thálii. AS 2006, č. 2, s. 34-36.

www.stránky souboru

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

Jiříkovice, Divadlo Stodola, Marc Camoletti: Na správné adrese, 2011.
Jiříkovice, Divadlo Stodola, Ženy v ringu aneb vše o ženách, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2018
Jiříkovice, Divadlo Stodola, Ženy v ringu aneb vše o ženách, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2018
Jiříkovice, Stodola, 1 1=3, 2006
Jiříkovice, Stodola, Do stodoly za pohádkou, Boleradická sešlost 2010
Jiříkovice, Stodola, Hrdý Budžes
Jiříkovice, Stodola, Hrdý Budžes, 2006
Jiříkovice, Stodola, Lev v zimě, Femad 2022
Jiříkovice, Stodola, Lev v zimě, Femad 2022
Jiříkovice, Stodola, Marc Camoletti: Na správné adrese, 2011.
Jiříkovice, Stodola, Mrtvý přišel na návštěvu, Boleradická sešlost, 2008
Jiříkovice, Stodola, Na správné adrese, 2011
Jiříkovice, Stodola, Nemrtvá nevěsta, CP Divadelní Piknik Volyně 2014
Jiříkovice, Stodola, Nemrtvá nevěsta, MDJ 2021
Jiříkovice, Stodola, Nemrtvá nevěsta, Mrštíkovo divadelní jaro, 2021
Jiříkovice, Stodola, Osm žen, 2010
Jiříkovice, Stodola, Osm žen, 2010
Jiříkovice, Stodola, Osm žen, Boleradická sešlost 2011
Jiříkovice, Stodola, Princové jsou na draka, KP Pohádkový mlejnek, Žďár nad Sázavou, 2013
Jiříkovice, Stodola, Princové jsou na draka, KP Pohádkový mlejnek, Žďár nad Sázavou, 2013
Jiříkovice, Stodola, Princové jsou na draka, KP Pohádkový mlejnek, Žďár nad Sázavou, 2013
Jiřkovice, Divadlo Stodola, Jedno jaro v Paříži aneb Krvavá Henrieta, Sokolovská čurda  2022
Jiřkovice, Divadlo Stodola, Jedno jaro v Paříži aneb Krvavá Henrieta, Sokolovská čurda  2022
Přerov, Dostavník   Jiříkovice, Stodola, Inferno, KP HDM Němčice nad Hanou 2018
Přerov, Dostavník   Jiříkovice, Stodola, Inferno, KP HDM Němčice nad Hanou 2018
Přerov, Dostavník   Jiříkovice, Stodola, Inferno, KP HDM Němčice nad Hanou 2018
Přerov, Dostavník / Jiříkovice, Stodola, Inferno, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Přerov, Dostavník / Jiříkovice, Stodola, Inferno, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Přerov, Dostavník / Jiříkovice, Stodola, Inferno, Sokolovská čurda 2018
Přerov, Dostavník / Jiříkovice, Stodola, Inferno, Sokolovská čurda 2018
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Divadelní Piknik Volyně 2022
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Divadelní Piknik Volyně 2022
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Divadelní Piknik Volyně 2022
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Jiráskův Hronov 2023
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Jiráskův Hronov 2023
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Krakonošův divadelní podzim Vysoké n. Jiz., 2022
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Krakonošův divadelní podzim Vysoké n. Jiz., 2022
Slavkov u Brna, Slavkovské divadelní dny 2012 - plakát


Mapa působení souboru - Stodola / Dobrovolné divadlo Tovačovské

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Jiříkovice, Stodola, 1 1=3, 2006
Jiříkovice, Stodola, Hrdý Budžes, 2006
Jiříkovice, Stodola, Hrdý Budžes
Jiříkovice, Stodola, Mrtvý přišel na návštěvu, Boleradická sešlost, 2008
Jiříkovice, Stodola, Osm žen, 2010
Jiříkovice, Stodola, Osm žen, 2010
Jiříkovice, Stodola, Osm žen, Boleradická sešlost 2011
Jiříkovice, Stodola, Do stodoly za pohádkou, Boleradická sešlost 2010
Jiříkovice, Stodola, Marc Camoletti: Na správné adrese, 2011.
Jiříkovice, Divadlo Stodola, Marc Camoletti: Na správné adrese, 2011.
Jiříkovice, Stodola, Na správné adrese, 2011
Jiříkovice, Stodola, Princové jsou na draka, KP Pohádkový mlejnek, Žďár nad Sázavou, 2013
Jiříkovice, Stodola, Princové jsou na draka, KP Pohádkový mlejnek, Žďár nad Sázavou, 2013
Jiříkovice, Stodola, Princové jsou na draka, KP Pohádkový mlejnek, Žďár nad Sázavou, 2013
Jiříkovice, Stodola, Nemrtvá nevěsta, CP Divadelní Piknik Volyně 2014
Přerov, Dostavník   Jiříkovice, Stodola, Inferno, KP HDM Němčice nad Hanou 2018
Přerov, Dostavník   Jiříkovice, Stodola, Inferno, KP HDM Němčice nad Hanou 2018
Přerov, Dostavník   Jiříkovice, Stodola, Inferno, KP HDM Němčice nad Hanou 2018
Přerov, Dostavník / Jiříkovice, Stodola, Inferno, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Přerov, Dostavník / Jiříkovice, Stodola, Inferno, CP Divadelní Piknik Volyně 2018
Přerov, Dostavník / Jiříkovice, Stodola, Inferno, Sokolovská čurda 2018
Přerov, Dostavník / Jiříkovice, Stodola, Inferno, Sokolovská čurda 2018
Jiříkovice, Divadlo Stodola, Ženy v ringu aneb vše o ženách, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2018
Jiříkovice, Divadlo Stodola, Ženy v ringu aneb vše o ženách, CP KDP Vysoké nad Jizerou 2018
Jiříkovice, Stodola, Nemrtvá nevěsta, Mrštíkovo divadelní jaro, 2021
Jiříkovice, Stodola, Nemrtvá nevěsta, MDJ 2021
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Divadelní Piknik Volyně 2022
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Divadelní Piknik Volyně 2022
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Divadelní Piknik Volyně 2022
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Krakonošův divadelní podzim Vysoké n. Jiz., 2022
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Jiráskův Hronov 2023
Sivice, Stodola, Jedno jaro v Paříži, CP Jiráskův Hronov 2023
Jiřkovice, Divadlo Stodola, Jedno jaro v Paříži aneb Krvavá Henrieta, Sokolovská čurda  2022
Jiřkovice, Divadlo Stodola, Jedno jaro v Paříži aneb Krvavá Henrieta, Sokolovská čurda  2022
Jiříkovice, Stodola, Lev v zimě, Femad 2022
Jiříkovice, Stodola, Lev v zimě, Femad 2022


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.