Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Gymnázium a Základní škola Františka Křižíka, různé soubory (IDI klub, Smršť, Sekunda A)

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 198x
Působení: 198x, 199x, 200x, 201x, 202x
Od konce 80. let 20. stol. hrály různé studentské a dětské divadelní soubory v Gymnáziu a Základní škole Františka Křižíka.

Koncem 80. let vedoucí Renata Vordová, později učitelka soukromého gymnázia FK a ved. dětských a středoškolských souborů.

1993 - holky z kvarty, Slunce a stromy, scénář a režie Míla Macourků a kol. Účast na Divadelní festival soukromých škol, Ústí nad Labem.

1993 - kluci a holky z tercie, Jde to?, r. Míla Macourků. Účast na Divadelní festival soukromých škol, Ústí nad Labem.

1993 - Svět v závorkách, r. Míla Macourků. Účast na Divadelní festival soukromých škol, Ústí nad Labem.

1993 - Svět v závorkách, r. Míla Macourků. Účast na Divadelní festival soukromých škol, Ústí nad Labem.

1994 - Divadlo poesie. Účast na Divadelní festival soukromých škol, Ústí nad Labem.

1994 - Motýli. Účast na Divadelní festival soukromých škol, Ústí nad Labem.

1994 - Něco z Kámásutryaneb jak na to. Účast na Divadelní festival soukromých škol, Ústí nad Labem.

1994 - Opilcovo dítě. Účast na Divadelní festival soukromých škol, Ústí nad Labem.

Koncem 90. let zde působil studentský soubor Oblouk:
1997 – Vít Zapletal: Nad rájem nelétaly tryskáče, ved. Renata Vordová. Účast na ObP v Ostrově a na Wolkrově Prostějově.
1998 – Jan Jeník z Bratřic: Písně lidové namnoze pohoršlivé. Účast na přehl. Divadlo v trávě.
1999 – Řád Rudé zástavy, režie Renata Vordová.

Od 2008 soubor Sedum divů světa – 14 členů, studenti od primy po kvartu, vedoucí učitel František Kaska.

Od 2011 soubor Zatímbezejména, studenti tercie až kvinty, vedoucí František Kaska.

Soubor Slušňáci a drsňáci, studenti primy a sekundy, vedoucí František Kaska.

Soubor Křížaly, prvňáčci a druháci Základní školy, vedoucí Ivana Loukotová.

IDI klub (improvizace, divadlo, interpretace) na GFK (Gymnázium Františka Křižíka) tvoří studenti kvarty a tercií. Vedoucí František Kaska.

Další soubory:
Smršť,
Sekunda A,
soubory jednotlivých ročníků...
------------------------------------

Z činnosti souborů:

2008 – podle povídky Evy Ibbotsonové: Omyl, ved. František Kaska. Účast na NP Dětská scéna, Trutnov. Představení bylo výrazným počinem začínajícího souboru, jehož mnozí členové divadelní zkušenosti teprve získávají.

2009 – Hans Christian Andersen: Sněhová královna. Účast na KP Dětská scéna, Dobřany.

2010 – Ernst Jandl: Rozvrzaný mandl – sólové vystoupení Václava Matějovského. Úprava a režie František Kaska a Václav Matějovský (později prof. herec). Účast na NP Dětská scéna, Trutnov. Účast na KP Dětská scéna, Dobřany.

2010 – Philip Ardagh (Bláznivé příhody Edy Nerudy): Sedum pádů Edy Nerudy, dramatizace a režie vedoucí František Kaska, výprava soubor a Petra Hynčíková. Účast na KP Dětská scéna, Dobřany – doporučení k přímému postupu na celostátní přehlídku. Účast na NP Dětská scéna, Trutnov.

2011 – kolektiv souboru(?): Je mi čtrnáct, režie František Kaska. Účast na KP Tartas, Dobřany – čestné uznání souboru za svěží vkusnou a energií nabitou autorskou výpověď a Františku Kaskovi a souboru za dramaturgii a režii.

2011 – kolektiv souboru: Je mi patnáct, vedoucí Fran­ti­šek Kaska. Účast Nahlížení v Bechyni.

2012 soubor Zatímbezejména – podle předlohy Ivana Vyskočila: Malý Alenáš, vedoucí František Kaska. Účast na KP Dětská scéna, Dobřany – nominace na celostátní přehlídku. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2012 soubor Sedum divů světa – Viktor Dyk: Krysař. Účast na oblastní přehlídce středoškolských divadel, Plasy. Účast na KP Na hraně, Plasy.

2013 soubor Zatímbezejména – knihu Eoina Colfera zdramatizoval František Kaska: Detektivní agentura Půlměsíc I. a II. Režie František Kaska. Účast na KP Tartas, Dobřany.

2014 soubor sekundy A – Hanin kufřík (osud židovské rodiny v době holocaustu), vedoucí Jan Andrle. Účast na KP Tartas, Dobřany – zvláštní cena.

2014 soubor Zatímbezejména – Příběh strýce Montaguea – Zlacený rám (pilotní díl divadelního seriálu), vedoucí František Kaska. Účast na KP Tartas, Dobřany.

2014 soubor Zatímbezejména – David Walliams: Kluk v sukních, vedoucí František Kaska. Účast na KP Tartas, Dobřany – nominace do celostátního kola Dětské scény. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2014 soubor Sedum divů světa – Divadelní toulky Třetího věku, představení Punk Rock. Účast na KP Poeticky! Louny. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí. Účast na Na(ne)čisto, Liberec.

2015 soubor Slušňáci a drsňáci – podle knihy Jeana Louise Fourniera: Etiketa aneb Mysli, holce přece nemůžeš říkat vole, vedoucí František Kaska. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany.

2015 soubor Křížaly – Nebuť labuť, když jsi husa, vedoucí Ivana Říhová. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany.

2015 soubor Zatímbezejména – Karel Čapek (Jak vzniká divadelní hra), František Kaska, Aleš Sutnar: Jak se dělá divadlo, vedoucí František Kaska. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany – nominace na NP Dětská scéna, Svitavy. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2016 soubor prim GFK – Jen jestli si nevymejšlíš. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany – doporučení na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.

2017 soubor Smršť – František Kaska a soubor: Zlozvykárium aneb Pohádky pro zlobivé děti a jejich starostlivé rodiče. Účast na KP Tartas, Dobřany. Účast na KP Pimprlení, Plzeň. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2018 soubor IDI klub – Řvi potichu, brácho. Režie František Kaska. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany – doporučení na Dětskou scénu Svitavy. Účast na CP Dětská scéna, Svitavy.

2019 soubor IDI klub – podle Karla Jaromíra Erbena: HEXAFOR (šest forem) – Zlatý kolovrat, r. František Kaska, Tereza Stupková, Tereza Dubničková. Účast na KP Pimprlení, Plzeň – čestné uznání souboru za vytvoření lexikonu divadelních forem. Účast na KP Dětská scéna Tartas, Dobřany – čestné uznání souboru za znovuobjevování malých divadelních forem. Účast na KP Poezie na rynku, Klatovy. Účast na CP Wolkrův Prostějov 2020.

2022 - soubor IDI klub, Eberhard Hauptbahnhof a T. R. Field (Václav Jamek a Theodor Albert Rosenfeld): Nedokončený kalendář a jiné zádrhele, r. vedoucí František Kaska. Účast na KP Poezie na rynku, Planá - doporučení na CP Wolkrův Prostějov. Účast na KP Na hraně, Plzeň - doporučení na Mladou scénu, Ústí nad Orlicí. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.

2023 - soubor IDI – klub, adaptace poémy Mount Anne Ladislava Slezáka: Mount Anne ve 120. permutacích, r. František Kaska a soubor. Účast na KP Poezie na rynku, Planá - nominace na Cenu Jiřího Ortena, doporučení k postupu na CP Wolkrův Prostějov. Účast na Wolkrův Prostějov.

2023 - IDI-klub, GFK, František Kaska: Rodinné večeře, r. František Kaska. Účast na KP Na hraně, Plzeň - doporučení na Mladou scénu Ústí nad Orlicí. Účast na CP Mladá scéna, Ústí nad Orlicí.
Bibliografie:
BRHELOVÁ, Eva. Vyladěná a rozezpívaná Dětská scéna v Trutnově. Amatérská scéna 2010, č. 4, s. 27–29.
Program přehlídky DS 2010.

EXNAROVÁ, Alena: Svitavy, Dětská scéna 2012 – Co den dal – Malý Alenáš. Deník Dětské scény, č. 5, str. 108, 13. 6. 2012. (viz Texty)

GALETKOVÁ, Hana: Jaké štěstí býti na Dětské scéně 2008! Amatérská scéna 2008, č. 4, s. 17–21.

ICHOVÁ, Eva: Dětský divadelní Tartas Dobřany 3.–5. 4. 2009. Deník Dětské scény Trutnov 2009, č. 0, s. 7, 8 (Internet http://www.drama.cz/ds/archiv/ds_2009_cislo_0_web.pdf).

JIRSOVÁ, Zuzana: Dobřany – dětský divadelní Tartas, 15. – 17. DUBNA 2011 – Je mi čtrnáct. Deník dětské scény č. 0, 10. 6. 2011. (viz Texty)

POKORNÝ, Jiří: Dětský divadelní Tartas 2010 – Krajské kolo Dětské scény pro Plzeňský kraj. Deník Dětské scény 11.–17. 6. 2010.

RICHTER, Luděk: Svitavy, Dětská scéna 2012 – Recenze – Malý Alenáš. Deník Dětské scény, č. 5, str. 110–111, 13. 6. 2012. (viz Texty)

ROUBAL, Jan: Setrvalý stav – divadla poezie na WP 1997. Amatérská scéna 1997, č. 4, s. 4–6, 3 fot. Podrobné hodnocení jednotlivých vystoupení na Wolkrově Prostějově (17.–20. 6. 1997).

TOMAS, Karel: Divadelní hra Ostrovského (souboru) a ti další. Amatérská scéna 1997, č. 2, s. 15.


WEBOVÉ stránky Gymnázia Františka Křižíka a Základní školy – Naše úspěchy – https://www.krizik.eu/gymnazium/nase-uspechy/ – 23. 1. 2018.

Související Osobnosti

Související Ročníky přehlídek

Související Obrázky

Plzeň, Gymnázium F. Křižíka, IDI klub, Řvi potichu, brácho, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Plzeň, Gymnázium F. Křižíka, IDI klub, Řvi potichu, brácho, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Oblouk, Dobrá píseň, WP 1999
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Oblouk, Dobrá píseň, WP 1999
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Oblouk, Nad rájem nelétaly tryskáče, WP 1997
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Oblouk, Nad rájem nelétaly tryskáče, WP 1997
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Sedum divů světa, Krysař, 2012
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Jak se dělá divadlo, CP Dětská scéna Svitavy 2015
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Jak se dělá divadlo, CP Dětská scéna Svitavy 2015
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Malý Alenáš, 2012
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Malý Alenáš, 2012
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Malý Alenáš, CP Dětská scéna Svitavy 2012
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Malý Alenáš, CP Dětská scéna Svitavy 2012
Plzeň, Smršť, Gymnázium Fr. Křižíka, ZLOZVYKÁRIUM. CP Dětská scéna, Svitavy 2017
Plzeň, Smršť, Gymnázium Fr. Křižíka, ZLOZVYKÁRIUM. CP Dětská scéna, Svitavy 2017
Plzeň, Zatímbezejména, Gymnázium a ZŠ Fr. Křižíka, Kluk v sukních, CP Dětská scéna Svitavy 2014


Mapa působení souboru - Gymnázium a Základní škola Františka Křižíka, různé soubory (IDI klub, Smršť, Sekunda A)

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Sedum divů světa, Krysař, 2012
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Malý Alenáš, 2012
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Malý Alenáš, 2012
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Malý Alenáš, CP Dětská scéna Svitavy 2012
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Malý Alenáš, CP Dětská scéna Svitavy 2012
Plzeň, Zatímbezejména, Gymnázium a ZŠ Fr. Křižíka, Kluk v sukních, CP Dětská scéna Svitavy 2014
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Jak se dělá divadlo, CP Dětská scéna Svitavy 2015
Plzeň, Gymnázium Fr. Křižíka, Zatímbezejména, Jak se dělá divadlo, CP Dětská scéna Svitavy 2015
Plzeň, Smršť, Gymnázium Fr. Křižíka, ZLOZVYKÁRIUM. CP Dětská scéna, Svitavy 2017
Plzeň, Smršť, Gymnázium Fr. Křižíka, ZLOZVYKÁRIUM. CP Dětská scéna, Svitavy 2017
Plzeň, Gymnázium F. Křižíka, IDI klub, Řvi potichu, brácho, CP Dětská scéna Svitavy 2018
Plzeň, Gymnázium F. Křižíka, IDI klub, Řvi potichu, brácho, CP Dětská scéna Svitavy 2018


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.