Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Divadlo AHA! / Hudební divadlo mladých, klub SSM / soubor Městského kultur. střediska / občanské sdružení

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1976
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 1999
Působení: 197x, 198x, 199x
1976 – po příchodu hudebníka a komponisty Bohumila Kolacího do Lysé nad Labem zde z jeho popudu vzniklo Hudební divadlo mladých v rámci Klubu mladých SSM.
V repertoáru mělo především komediální hudební pořady s písničkami.

1977 – Pavel Šíma/Bohumil Kolací: Filip a Kateřina. Režie Rudolf Vedral (Divadlo E. F. Buriana) j. h. Účast na Okresní přehlídce v Sadské 1978. Účast na Festivalu mládeže Praha-Horní Počernice 1978.

1978 – Pavel Šíma/Zdeněk Vild/Bohumil Kolací: Lyské balady a pověsti.

1979 – Pavel Šíma/Zdeněk Vild/Bohumil Kolací: Bezmasý víkend Sherlocka Holmese. Režie Rudolf Vedral j. h. Účast na Okresní přehlídce v Sadské – 2. místo v kategorii městských divadelních souborů.

1980 – Zdeněk Vild/Pavel Šíma/Bohumil Kolací: Černý a Bílý. Účast na přehlídce Divadelní červen Lysá nad Labem.

1981 – Bohuslav Nádvorník/Bohumil Kolací: Falešní proroci. Režie Rudolf Vedral j. h. Účast na okresní přehlídce v Sadské – Diplom za nejlepší inscenaci v kategorii autorských a netradičních DS.
"Ale tentokrát soubor neuspěl ani před sebou, ani před publikem. Snad proto, že profesionál neměl tolik času pro amatérský soubor, možná proto, že se až příliš zhlédli v Osvobozeném divadle. A také se ukázalo, že ani herci dosud dostatečně nezvládli řemeslo. Nakonec představení skončilo u premiéry, bez repríz. Inscenace se přesto objevila na přehlídce Šrámkův Písek. Porota řekla své, což znamená, že soubor nepochválila, ba naopak. Žádný soubor pochopitelně není rozradostněn negativním posudkem. Bylo zapotřebí se zamyslet nad dosavadní dramaturgií a divadelní prací vůbec." (Jiří Laštovka: Profesionální Divadlo AHA!, diplomová práce, viz Související texty).

1982 – Miroslav Pokorný/Bohumil Kolací: Komedie pro pár kapek (Machiavelliho Mandragora, upravená na hru se zpěvy Miroslavem Pokorným, který se spolu s Jaroslavem Bittnerem – oba byli dosud předními herci souboru – ujali režie.) Okresní přehlídka v Sadské. – Diplom za nejlepší inscenaci v kategorii autorských a netradičních DS. Účast na krajské přehlídce Středočeské divadelní hry (SDH) Nymburk 1983 – čestné uznání divadlu za přístup k realizaci muzikálu a Bohumilu Kolacímu za hudební složku.
"V inscenacích se od té doby začínají projevovat znaky Divadla AHA!" (J. Laštovka: Profesionální Divadlo AHA!)

1983 – Miroslav Pokorný/Bohumil Kolací: Člověk Jan doktor Faust. Režie Miroslav Pokorný. Účast na Okresní přehlídce v Sadské – diplom za nejlepší inscenaci okresní přehlídky. Účast na Krajské přehlídce Wintrův Rakovník (WR) 1984.
Tímto představením začala v souboru cílevědomější divadelní práce, někteří členové, kteří inklinovali jen k nenáročnému muzikálovému repertoáru, ze souboru odešli. Na práci souboru se dále nepodílel ani Bohumil Kolací. Přechodem na náročnější repertoár se musel soubor vypořádat také s počátečním úbytkem publika.
"Dramaturgem, režisérem, někdy autorem, příležitostně hercem, především však vůdčí osobností souboru se stává Miroslav Pokorný, byť se v roli oficiálního vedoucího souboru vystřídal s ing. Jaroslavem Bittnerem, Františkem Jirouskem či Jiřím Markem." (M. Strotzer: DIVADLO AHA! Lysá nad Labem).

1984 – Miroslav Pokorný/Petr Moravec: Tragédyje masopustu čili Poslechněte, lidé. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra 30. 6. 1984. Účast na Krajské přehlídce divadelní klasiky v Žebráku. Účast na přehlídce Divadelní červen Lysá nad Labem. Účast na krajské přehlídce Středočeské divadelní hry v Nymburce 1985 – – Cena za nejlepší inscenaci (soubor zde ještě zaznamenán jako Hudební divadlo Klubu mladých ZO SSM). Účast na pražské přehlídce POPAD 1985 jako hostující soubor. Účast na FEMAD Poděbrady 1985 (již pod názvem Divadlo AHA!). Účast na Jiráskově Hronově 1985. Tato přelomová inscenace souboru měla přes 50 repríz a obdržela řadu ocenění (jejich výčet viz Související texty – Laštovka, Jiří: Profesionální divadlo AHA!).

1985 – Od února soubor změnil nejen svého zřizovatele, jímž se stalo Městské kulturní středisko v Lysé nad Labem, ale i svůj název na Divadlo AHA! (Amatérské, Hudební, Autorské!).
"To si kladlo za cíl přinášet hry divadelně propracovanější a s větším uměleckým posláním... Cílem Divadla AHA! byla snaha o divadelní syntézu (sjednocení herectví, slova, pohybu, hudby, zpěvu a výtvarné složky) a o maximální využití všeho, co se vyskytuje na jevišti." (Jiří Laštovka, Profesionální Divadlo AHA!)

1985 – Miroslav Pokorný podle Antona Pavloviče Čechova: Svůj k svému (kompozice několika Čechovových povídek a aktovek). Režie Miroslav Pokorný. Premiéra v září 1985. Účast na KP Wintrův Rakovník 1986. Účast na pražské přehlídce POPAD 1986 jako hostující soubor. Účast na Národní přehlídce ruských a sovětských divadelních her ve Svitavách 1986 – udělen titul Držitel Poháru A. P. Čechova. Účast na pražské přehlídce Rampa 1987.

1986 – Miroslav Pokorný na motivy Shakespearovy hry Sen noci svatojánské: Sen. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra 14. 11. 1986. Účast na OP Sadská 1987. Účast na Jiráskově Hronově 1987 – studijní představení, Účast na OP v Karolince 1988 – host přehlídky. Účast na přehlídce Rampa, Praha 1988. Účast na Krajské soutěžní přehlídce vesnických a zemědělských divadelních souborů Středočeského kraje Libice nad Cidlinou 1988 – host přehlídky.

1987 – Miroslav Pokorný: Šaškárna aneb Taková hra. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra 13. 11. 1987. Účast na přehlídce Rampa Praha. Účast na OP Sadská. Účast na KP Wintrův Rakovník 1988 – vítězná inscenace. Účast na Šrámkově Písku 1988. Účast na Jiráskově Hronově 1988 a FEMAD Poděbrady 1988.

1988 – Soubor měl 18 členů.

1989 – Divadlo AHA! se zúčastnilo Mezinárodního dne divadla v SSSR v Moskvě. Proběhla zde derniéra představení Šaškárna aneb Taková hra.

1989 – Tadeusz Różewicz: Stará žena vysedává. Úprava a režie Miroslav Pokorný. Premiéra 25. 2. 1989. Divadlo AHA! uvedlo hru jako československou premiéru. Účast na KP Wintrův Rakovník – doporučení na 1. místě na Jiráskův Hronov, doporučení na NP Šrámkův Písek. Účast na Jiráskově Hronově – nesoutěžní představení. Účast na FEMAD Poděbrady. Účast na přehlídce Rampa Praha.
"Touto hrou začíná období absurdní a avantgardní" (J. Laštovka). AHA! = Amatérské, Hudební, Avantgardní (Absurdní)!

1990 – Stanisław Ignacy Witkiewicz – Witkacy: Vodní slípka. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra 3. 5. 1990. Účast na přehlídce Inspirace Ústí nad Orlicí – host přehlídky. Účast na Jiráskově Hronově.

1991 – Vystoupilo Divadlo AHA! v zahraničí – Spolková republika Německo (SRN) – Theatertage Göppingen.

1992 – Opět SRN – Theatermanöver, Freies Theater Lipsko.

1994 – George Tabori: Goldbergovské variace. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra 20. 11. 1994. Účast na Pražské přehlídce celovečerních her 1995. Účast na Jiráskově Hronově 1995.

1996 – Boris Vian: Pravdivé příběhy – Adam, Eva a třetí sex, Blues pro černého kocoura, Budovatelé říše. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra 4. 5. 1996. Účast na Divadelní Třebíči 1997. Účast na Jiráskově Hronově 1997. Účast na přehlídce O štít města Prachatic 1997.

1997 – Měl soubor cca 30 členů. Od vzniku (1976) jím prošlo 120 lidí.

1997 – Slawomir Mrožek: Tygr a Tancovačka. Režie: Miroslav Pokorný. Premiéra 31. 5. 1997.

1997 – Harold Pinter: Narozeniny. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra 25. 10. 1997. Účast na CP Divadelní Třebíč 1998. Účast na Jiráskově Hronově 1998. Účast na Libochovickém divadelním létu 1998.
"Tato inscenace s podtitulem Nelítostná komedie o posledních věcech člověka je vrcholem amatérského období Divadla AHA!. Byla oceněna tou největší možnou cenou na Jiráskově Hronově, a to Zlatým Aloisem za nejlepší inscenaci roku." (Jiří Laštovka)
Derniéra Narozenin se konala 20. 2. 2000 ve vyprodaném sále divadla Na zábradlí.

1998 – V září založili členové souboru neziskovou organizaci Občanské sdružení Divadlo AHA! a v říjnu se zúčastnili výběrového řízení na provozování budovy kina a letního kina v zámeckém parku.
"Divadlo AHA! nemělo a nemá v Lysé dobré podmínky pro svoji práci (chybí divadelní sál, technická vybavenost a často i podpora těch, kteří by měli pomoci). Soubor byl nucen pronajmout si jediný sál ve městě (kino) – zajišťuje v něm veškerou kulturní činnost pro veřejnost (kino, divadlo, koncerty), a za to ještě platí městu nájemné a všechny náklady na provoz (cca 300 tis. Kč ročně). Paradoxně jsou pro soubor tyto obtíže velmi motivující." (Dle sdělení uměleckého vedoucího souboru Miroslava Pokorného.)

1998 – Sławomir Mrożek: Tango. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra 31. 10. 1998. Účast na KP Wintrův Rakovník 1999 – nominace na CP Divadelní Třebíč. Účast na CP Divadelní Třebíč 1999 – doporučení na Jiráskův Hronov. Účast na CP Šrámkův Písek 1999 a Jiráskově Hronově 1999.

1998 – Jean Genet: Služky. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra 28. 11. 1998. Účast na KP Wintrův Rakovník 1999 – doporučení na CP Divadelní Třebíč. Účast na CP Divadelní Třebíč 1999. Účast na Jiráskově Hronově 1999.

1999 – V Lysé nad Labem obnovena tradice Divadelního června jako festivalu netradičního amatérského divadla, filmu, hudby a výtvarného umění (oblastní přehlídka). Pořadatelem se stalo Divadlo AHA! Festival probíhal v zámeckém parku a v kině – působišti a zkušebně Divadla AHA!

1999 – Začala postupná profesionalizace Divadla AHA! Miroslav Pokorný pracoval jako šéf umělecké agentury Gong v Praze 9-Vysočanech a vedl kurzy herectví (pro zájemce nad 16 let) pod názvem Život je divadlo a naopak, jejichž absolventská představení se hrála v Gongu. V KD Gong hrálo vedle profesionálních divadel také Divadlo AHA!. M. Pokornému se podařilo získat grant na projekt Gong dětem. Vznikla i umělecká agentura se stejným názvem.

1999 – Miroslav Pokorný podle Josefa Lady: Kdo je nejhloupější. Režie Miroslav Pokorný. Premiéra listopad 1999. Účast na KP činoherního divadla pro děti v Mělníku 2000 – nominace na CP Popelka Rakovník. Účast na CP Popelka Rakovník 2000.

1999 – Daniela Fischerová: Náhlé neštěstí. Režie Miroslav Pokorný. Poslední amatérská inscenace souboru – premiéra 26. 11. 1999. Účast na KP Wintrův Rakovník 2000 – nominace na CP Divadelní Třebíč. Účast na CP Divadelní Třebíč – nominace na Jiráskův Hronov. Účast na Jiráskově Hronově 2000.

1999 – Uspořádalo o. s. Divadlo AHA! celkem 282 kulturních akcí v Lysé nad Labem – 219 filmových představení, 50 pořadů pro děti, připravili 13 divadelních představení a hudebních koncertů atd.

V průběhu činnosti provázely soubor úspěchy v celostátním měřítku, účast na přehlídkách včetně Jiráskova Hronova, reprezentace v zahraničí.
V dramaturgii převažovaly klasické hry absurdního divadla, autorské divadlo, české premiéry nekonvenčních dramat světového repertoáru.

Zahraniční reprezentace divadla AHA!:
1989 – SSSR, Moskva, Mezinárodní den divadla; 1991 SRN, Göppingen, Theatertage; 1992 SRN, Lipsko, Theatermanöver, Freies Th.

1999 – skončila amatérská etapa Divadla AHA! – většina souboru se profesionalizovala a začala hrát v Divadle Gong v Praze.

Slovo o souboru v Programové brožuře Divadelní Třebíče 2000:
"Od prvních tápavých a často i bezradných krůčků na divadelních prknech a přes problematické exhibice v muzikálových rytmech jsme se pomalu a nejistě dopracovávali vlastního divadelního názoru. Nejen díky své tvůrčí zarputilosti, ale především díky skvostným “nabídkám” takových mistrů dramatu, jako jsou Shakespeare, Čechov, Tabori, Pinter, Vian, Fischerová, Mrożek, Różewicz, Witkiewicz, Genet… jsme se stále hlouběji propadali do bezedné a magicky krásné divadelní studny, abychom se do sytosti nahltali té vody tisíce chutí, mnoha skupenství a barev a gejzíru vůní. Pijeme, sajeme, srkáme a lokáme jako narkomani a pořád nemáme dost. Žízníme."

---------------

Po r. 1999 se Divadlo AHA! nadále zúčastňovalo přehlídek amatérského divadla jako host, nebo s některými inscenacemi, které nastudovalo ještě v etapě amatérské.

2000 – Pořadatel 2. ročníku festivalu Divadelní červen Lysá nad Labem.
2000 – Slawomir Mrožek: Tancovačka. Účast na Stochovské Thalii.
2000 – Daniela Fischerová: Náhlé neštěstí. Účast na Divadelní Třebíči, Jiráskově Hronově a Mezinárodním festivalu české a slovenské dramatické tvorby.
2000 – Miroslav Pokorný: Kdo je nejhloupější. Účast na XLIII. Libochovickém divadelním létu. Účast na CP Popelka.

2002 – Účast na Divadelním červnu, Lysá nad Labem. Pořadatel 6. ročníku.

2003 – Josef Čapek: O pejskovi a kočičce. Účast na Stochovské Thálii.
2003 – Boris Vian: Budovatelé říše. Účast na Tyjátjátra Kralupy nad Vltavou.

2004 – Daniela Fischerová: Náhlé neštěstí. Účast na přehlídce Za vodou Kralupy nad Vltavou.

2007 – Vladislav Vančura, Miroslav Pokorný: Kubula a Kuba Kubikula. Účast na Babím létu Libice nad Cidlinou.
Bibliografie:
XXX. jubilejní okresní festival amatérských divadelních souborů Karolinka 1988, Vsetín, OKS 1988.

58. JIRÁSKŮV HRONOV. Hodnocení poroty. Amatérská scéna 1988, č. 10, s. 5, 1 foto.

BAŠTA, Antonín: Štít města Prachatice. Amatérská scéna 1997, č. 2, s. 15.

BEČKA, Marek: 69. hostina amatérských divadelníků. Divadelní noviny 21. 9. 1999.

BERGMAN, Aleš: Taboriho biblické variace. Zpravodaj 65. JH 1995, č. 8, s. 3.

BROŽ, Josef: Stínohry Jiráskova Hronova. Svobodné slovo 28. 8. 1987.

BUREŠ, Josef: Co všechno přinesl nejprestižnější divadelní festival. 65. ročník Jiráskova Hronova. Týdeník Nymbursko 14. 8. 1995.

CESTY českého amatérského divadla. Vývojové tendence. Praha, IPOS-ARTAMA 1998, s. 317 a 369, 2 fota.

CÍSAŘ, Jan a HORVÁTH, Karol: Daniela Fischerová: Náhlé neštěstí. Zpravodaj 70. JH 2000, č. 8, s. 5, 1 foto.

CÍSAŘ, Jan: 9. Divadelní Třebíč. Pokus o trochu jiný pohled. Amatérská scéna 2000, č. 3, s. 17.

CÍSAŘ, Jan: Čas prvního bilancování a proměn. Amatérská scéna 1988, č. 5, s. 10, 1 foto.

CÍSAŘ, Jan: Hronovské svítání. Tvorba 9. 9. 1987.

CÍSAŘ, Jan: Modely, představy, návaznosti. Amatérská scéna 1980, č. 2, s. 17.

CÍSAŘ, Jan: Pád a naděje člověčenství. Zpravodaj 67. JH 1997, č. 6, s. 2, 1 foto.

CÍSAŘ, Jan: Povedený či nepovedený? Amatérská scéna 1988, č. 10, s. 5, 1 foto.

CÍSAŘ, Jan: Profilování Třebíče. Amatérská scéna 1999, č. 3, s. 3.

CÍSAŘ, Jan: Prolínání proudů. 55. Jiráskův Hronov. Kulturní rozvoj 1985, č. 17.

CÍSAŘ, Jan: Síla rozehrané situace. Zpravodaj 68. JH 1998, č. 7, s. 4, 1 foto.

CÍSAŘ, Jan: Šedesátý – a co dál...? O obrazožravosti. Amatérská scéna 1990, č. 11, s. 16.

CÍSAŘ, Jan: Šedesátý - a co dál…? Amatérská scéna, roč. 27 (Ochotnické divadlo 36), č. 11, 1990, s. 16–17. K 60. ročníku Jiráskova Hronova. Pokračování. K nesrozumitelnosti, přílišné abstraktnosti a zašifrovanosti představení na letošním ročníku festivalu. Podrobněji k představením Vodní slípa souboru AHA z Lysé nad Labem a Domu mé matky Bílého divadla Bohumín.

CÍSAŘ, Jan: Šedesátýdevátý aneb O zakoušení radosti. Amatérská scéna 1999, č. 5, s. 10.

CÍSAŘ, Jan: Třebíč konvencionální. Amatérská scéna 1998, č. 3, s. 5, 1 foto.

CÍSAŘ, Jan: Třebíčské radosti a starosti. Amatérská scéna 1997, č. 3, s. 17, 1 foto.

CÍSAŘ, Jan: Třebíčské starosti a radosti. Amatérská scéna 1997, č. 3, s. 19.

DIVADLA svítící do tmy II. Nesoustavné nahlédnutí do historie malých/autorských naprofesionálních scén 80. let 20. století. (Strotzer, Milan: DIVADLO AHA! Lysá nad Labem) Praha, NIPOS 2007, s. 203–209.

EXNAROVÁ, Alena: Průvodce po představeních Divadelní Třebíče 2000. Amatérská scéna 2000, č. 3, s. 20, 2 fota.

EXNAROVÁ, Alena: Smysluplný maratón. Amatérská scéna 1989, č. 10, s. 2.

FELZMANN, Rudolf: Co bylo k vidění v hlavním programu 69. Jiráskova Hronova. Amatérská scéna 1999, č. 5, s. 6, 2 fota.

FELZMANN, Rudolf: Dva víkendy v Rakovníku. Amatérská scéna 1990, č. 7, s. 5.

HORVÁTH, Karol: Jean Genêt: Služky. OS Divadlo AHA! Lysá n. L. Recenze. Zpravodaj 69. JH 1999, č. 7, s. 2, 1 foto.

HRDINOVÁ, Radmila: Goldbergovské zápolení. Ježeček Kamzíček, první samostatný časopis JH. 1995, č. 6.

KLÍMA, Miloslav: Goldbergovské variace tentokrát z Lysé nad Labem. Zpravodaj 65. JH 1995, č. 8, s. 2, 1 foto.

KODEŠ, Jaroslav: Historie Wintrova Rakovníka - statistické přehledy (včetně rozdělených ročníků – SDH Nymburk). Rkp. leden 2007.

KRET, Anton: Vodní slípka. Zpravodaj 60. JH 1990, č. 3, s. 3.

LAŠTOVKA, Jiří: Profesionální divadlo AHA! Diplomová práce. Praha, DAMU 2004.

LAŠTOVKA, Jiří: Divadlo AHA! je něco, co beru hodně osobně. Rozhovor s Miroslavem Pokorným, režisérem divadla AHA! Amatérská scéna 2007, č. 1, s. 5.

LÁZŇOVSKÁ, Lenka: Jsem pozitivní člověk, říká o sobě šéf Divadla AHA! Miroslav Pokorný. Amatérská scéna 1999, č. 4, s. 23, 1 foto.

LYSÁ NAD LABEM 1980 (M.S.), Divadelní červen. AS 1980, č. 9, s. 21.

LYSÁ NAD LABEM, Divadelní červen. AS 1999, č. 4, Zprávičky (MF Dnes, 7.6.1999).

MEZINÁRODNÍ festival české a slovenské dramatické tvorby – 2001, internet.

MÍSTOPIS českého amatérského divadla. I. díl A–M. Praha, IPOS–ARTAMA 2001, s. 470, 2 fota.

MLADÝMA očima. Zpravodaj 59. JH 1989, č. 4, s. 4.

MRÁZOVÁ, Daria: Svitavy 1986. Živá inspirace. Amatérská scéna 1987, č. 1, s. 3.

PHA: AHA! pořádá festival. Mladá fronta Dnes, Praha Dnes, roč. 12, č. 131, 6. 6. 2001, s. 4. Divadlo AHA! pořádá v Lysé nad Labem festival Divadelní červen 2001. Festivalu se zúčastní i studenti katedry nonverbálního divadla.

POKORNÝ, Jiří: Z festivalového deníčku aneb Jak doutnal spor o Hronov budoucnosti. Amatérská scéna 1990, č. 11, s. 4.

POLÁŠEK, Jiří: Hronovské imprese, exprese a inspirace... Amatérská scéna 1995, č. 5, s. 13.

PROGRAMOVÁ brožura FEMAD Poděbrady 1985, s. 7, 1 foto.

PROGRAMOVÁ brožura Národní přehlídky ruských a sovětských divadelních her ve Svitavách 1986.

PROGRAMOVÁ brožura Popelky Rakovník 2000, s. 22, 1 foto.

PROGRAMOVÉ brožury FEMAD Libice n. C. 1987, 1988, 1989, fota.

PROGRAMOVÉ brožury Jiráskova Hronova 1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1995, 1997, 1999, 2000, fota.

PŘEDSTAVUJEME DS AHA! Lysá n. Labem. Zpravodaj 55. JH 1985, č. 2, s. 1, 1 foto.

PŘEDSTAVUJEME vám soubory. Divadlo AHA! – Lysá nad Labem. Zpravodaj ŠP 1988, č. 1.

RICHTER, Luděk: Hovory na FEMAD. Amatérská scéna 1988, č. 11, s. 4.

RUMIJA FESTRČE: Přehlídka cílevědomosti, tvořivosti a apelativnosti. Amatérská scéna 1985, č. 6, s. 2.

SCHEJBAL, Milan: Jean Genêt: Služky. OS Divadlo AHA! Lysá n. L. Recenze. Zpravodaj 69. JH 1999, č. 6, s. 2, 1 foto.

SCHEJBAL, Milan: Popelčiny nové šaty. Amatérská scéna 2000, č. 6, s. 10, 1 foto.

SLAVÍK, Miroslav: Divadlo AHA! Lysá nad Labem. Kdo je nejhloupější. Kukátko, zpravodaj XIX. národní přehlídky amatérského divadla pro děti Popelka Rakovník, 2000, č. 4, s. 2.

STROTZER, Milan: Dnes to byl sukces! aneb Narozeniny v Divadle AHA! v Lysé n. L. Amatérská scéna 1997, č. 6, s. 15, 1 foto.

STROTZER, Milan: Schopnost soudobé reflexe. Amatérská scéna 1987, č. 7, s. 6.

STROTZER, Milan: Stará kobieta wysiaduje (po 21 letech i na českém jevišti). Amatérská scéna 1989, č. 7, s. 20, 1 foto.

STROTZER, Milan: Středočeská přehlídka vyspělých divadelních souborů. Amatérská scéna 1988, č. 6, s. 4-5.

STROTZEROVÁ, Miluše: 10 přehlídek amatérských divadelních souborů okresu Nymburk. Střediskové kulturní zařízení Sadská. 1984, nestr. kART.

STROTZEROVÁ, Miluše: Zase o krok dál. (OP o. Nymburk 1983) AS 1984, č. 3, s. 3.

ŠVEJDA, Martin J.: Narozeniny Divadla AHA!: meta amatérského divadla. Divadelní noviny 1999, č. 6.

TICHÝ, Zdeněk A.: Krize amatérského divadla už je minulostí. MF DNES 12. 8. 1995.

TICHÝ, Zdeněk A.: Zlatý Alois putuje k Divadlu AHA! MF DNES 10. 8. 1998.

TOMÁŠKOVÁ, Veronika a NAVRÁTILOVÁ, Jana: Recenze. Šaskárna. Zpravodaj ŠP 1988.

TRAGEDYJE masopustu čili Poslechněte lidé! Recenze. Zpravodaj 55. JH 1985, č. 3, s. 1.

V DIVADLE cítíte, jak herec smrdí. (Podepsáno zat.) Zpravodaj 70. JH 2000, č. 8, s. 1.

VEDRAL, Jan: Nové pověsti písecké. Amatérská scéna 1988, č. 8, s. 4, 1 foto.

ZAJÍC, Vladimír: Daniela Fischerová: Náhlé neštěstí. Divadlo AHA! Lysá nad Labem. Amatérská scéna 2000, č. 2, s. 6, foto.

ZAJÍC, Vladimír: Horký osmašedesátý Jiráskův Hronov. Amatérská scéna 1998, č. 5, s. 5.

ZAJÍC, Vladimír: Průvodce potními divadelními sály 65. jubilejního Jiráskova Hronova. Amatérská scéna 1995, č. 5, s. 4.

ZAJÍC, Vladimír: Sławomir Mrożek: Tango. Amatérská scéna 1999, č. 2, s. 5, 1 foto.

ZAJÍC, Vladimír: Temný blues světa, však srdce plá. Zpravodaj 67. JH 1997, č. 6, s. 2.

MF Dnes, 29. 01. 1999; 07. 06. 1999.

Týdeník Nymbursko, 09.06. 1999.

ZBORNÍK, František: Divadelní Třebíč 1999 aneb Poznámky světloplachého. Amatérská scéna 1999, č. 3, s. 6, 2 fota.

ZMRZLÝ, Karel: Scénografie Divadelní Třebíče 1999. Amatérská scéna 1999, č. 3, s. 9.
Archivy:
kART: Evidenční karta ÚKVČ, 1988. (Celkem 2 evid. karty v kART.)

Videozáznam představení Goldbergovské variace na JH 1995 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Pravdivé příběhy na DT 1997 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Narozeniny na DT 1998 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Služky na DT 1999 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Tango na DT 1999 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.

Videozáznam představení Náhlé neštěstí na DT 2000 pořídil Stanislav Šmíd, Štětí.
Poznámka:
Ukončení činnosti r. 1999 znamená ukončení amatérské etapy Divadla AHA!
Obor činnosti:
činohra
hudební divadlo
muzikál
alternativní
Jiné2
Typ souboru:
spolek, občanská sdružení
soubor kulturního zařízení
skupina mládeže, studentů

Související Ročníky přehlídek

Související Organizace

Související www odkazy

Související Videa

Související Obrázky

58. Jiráskův Hronov - Rok tvůrčího útlumu, článek, Rovnost 17. 8. 1988.
Hlavsa, Míla, AHA Lysá n. L., 2019
Hlavsa, Míla, AHA Lysá n. L., 2020
Hlavsa, Míla, AHA Lysá n. L., asi 80. léta 20. stol.
Hronov, Jiráskův Hronov, plakát, 1987
Lysá nad Labem, AHA!,  Pravdivé příběhy, 1997
Lysá nad Labem, AHA!, logo
Lysá nad Labem, AHA!, Náhlé neštěstí, 2000
Lysá nad Labem, AHA!, Náhlé neštěstí, 2000
Lysá nad Labem, AHA!, Náhlé neštěstí, 2000
Lysá nad Labem, AHA!, Náhlé neštěstí, 2000
Lysá nad Labem, AHA!, Narozeniny, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Narozeniny, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Narozeniny, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Narozeniny, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Pravdivé příběhy
Lysá nad Labem, AHA!, Pravdivé příběhy, 1997
Lysá nad Labem, AHA!, Pravdivé příběhy, 1997
Lysá nad Labem, AHA!, Sen, 1986
Lysá nad Labem, AHA!, Sen, JH 1987
Lysá nad Labem, AHA!, Sen, JH 1987
Lysá nad Labem, AHA!, Sen, JH 1987
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Stará žena vysedává, JH 1989
Lysá nad Labem, AHA!, Taková hra, 1988
Lysá nad Labem, AHA!, Tango, 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Tango, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Tango, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Tango, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Tango, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte lidé, JH 1985
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte lidé, JH 1985
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte lidé, JH 1985
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte, lidé! JH 1985
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte, lidé!, 1985
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte, lidé!, JH 1985
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte, lidé!, JH 1985
Lysá nad Labem, Divadlo AHA! poprvé na Jiráskově Hronově, 1985
Lysá nad Labem, Divadlo AHA!, Vodní slípka, CP Jiráskův Hronov 1990
Lysá nad Labem, Divadlo AHA!, Vodní slípka, CP Jiráskův Hronov 1990
Lysá nad Labem, Divadlo AHA!, Vodní slípka, CP Jiráskův Hronov 1990
Lysá nad Labem, Divadlo AHA, Tragédyje masopustu, Okr. konference ZUČ v Libici n. C. 1987
Lysá nad Labem, Divadlo AHA, vítání souboru na NP Jiráskův Hronov 1987
Lysá nad Labem, Divadlo AHA, Vodní slípka, JH 1990
Lysá nad Labem, Hudební divadlo mladých, Komedie pro pár kapek, 1982
Lysá nad Labem, Hudební divadlo mladých, Komedie pro pár kapek, 1982
Lysá nad Labem, Hudební divadlo mladých, Komedie pro pár kapek, 1982
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC...,  Divadlo AHA, výstavní panel, 2017
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC...,  Falešní proroci, 1981, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC...,  Filip a Kateřina, 1977, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC...,  Hudební divadlo mladých SSM - Divadlo AHA, výstavní panel, 2017
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC...,  Hudební divadlo mladých SSM, výstavní panel, 2017
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC...,  Hudební divadlo mladých SSM, výstavní panel, 2017
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Bezmasý víkend Sherlocka Holmese, 1979,  výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Černý a Bílý, 1980, výstavní panel 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Člověk Jan, doktor Faust, 1983, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Divadelní červen 1983, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Divadelní červen, přehlídka hudebního divadla, výstavní panel, 1988
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Klub mladých,1972, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Komedie pro pár kapek, 1982, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC...Divadelní červen 1987, výstavní panel, 2018
Rampa – přehlídka, Praha-Braník, plakát, únor 1987
Rampa, duben 1987 - plakát
Rampa, leden 1987- plakát
Rampa, listopad 1987 - plakát


Mapa působení souboru - Divadlo AHA! / Hudební divadlo mladých, klub SSM / soubor Městského kultur. střediska / občanské sdružení

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Lysá nad Labem, AHA!, logo
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC...,  Filip a Kateřina, 1977, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Bezmasý víkend Sherlocka Holmese, 1979,  výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Černý a Bílý, 1980, výstavní panel 2018
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC...,  Falešní proroci, 1981, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, Hudební divadlo mladých, Komedie pro pár kapek, 1982
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Komedie pro pár kapek, 1982, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, Hudební divadlo mladých, Komedie pro pár kapek, 1982
Lysá nad Labem, Hudební divadlo mladých, Komedie pro pár kapek, 1982
Lysá nad Labem, výstava DIVADLO JE PODIVUHODNÁ VĚC..., Člověk Jan, doktor Faust, 1983, výstavní panel, 2018
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte, lidé!, 1985
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte lidé, JH 1985
Lysá nad Labem, AHA!, Tragédyje masopustu čili Poslechněte, lidé!, JH 1985
Lysá nad Labem, Divadlo AHA! poprvé na Jiráskově Hronově, 1985
Lysá nad Labem, Divadlo AHA, Tragédyje masopustu, Okr. konference ZUČ v Libici n. C. 1987
Lysá nad Labem, AHA!, Sen, JH 1987
Lysá nad Labem, AHA!, Sen, JH 1987
Lysá nad Labem, AHA!, Sen, JH 1987
Lysá nad Labem, AHA!, Sen, 1986
Lysá nad Labem, AHA!, Taková hra, 1988
Lysá nad Labem, AHA!, Stará žena vysedává, JH 1989
Lysá nad Labem, Divadlo AHA!, Vodní slípka, CP Jiráskův Hronov 1990
Lysá nad Labem, AHA!,  Pravdivé příběhy, 1997
Lysá nad Labem, AHA!, Pravdivé příběhy
Lysá nad Labem, AHA!, Pravdivé příběhy, 1997
Lysá nad Labem, AHA!, Pravdivé příběhy, 1997
Lysá nad Labem, AHA!, Narozeniny, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Narozeniny, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Narozeniny, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Narozeniny, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, 1998
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Služky, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Tango, 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Tango, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Tango, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Tango, JH 1999
Lysá nad Labem, AHA!, Náhlé neštěstí, 2000
Lysá nad Labem, AHA!, Náhlé neštěstí, 2000
Lysá nad Labem, AHA!, Náhlé neštěstí, 2000
Lysá nad Labem, AHA!, Náhlé neštěstí, 2000


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.