Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Kroužek divadelních ochotníků / Osvětová beseda / Spolek div. ochotníků

Stav: aktivní
Založení / první zpráva: 1909
Působení: 190x, 191x, 192x, 193x, 194x, 195x, 196x, 197x, 198x, 199x, 200x, 201x, 202x
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků.
Myšlenku ochotnického divadla podpořili zejména občané, kteří se vraceli z práce v cizině.
1909 došlo k ustavení kroužku divadelních ochotníků a přičemž hybnou silou rozvoje činnosti byla místní mládež.

Téhož roku první představení - F. F. Šamberk: Palackého třída číslo 27 - inscenoval učitel Josef Prášil spolu s Fr. Bergerem U Staňků na zapůjčeném jevišti z nedalekého Kostelce u Štípy, po úspěchu hry vybudování nového jeviště (půjčka od hostnského Staňka).

Zformován první výbor spolku, předsedou František Berger, který společně s učitelem Josefem Prášilem také hry režíroval.

1909 - Tvrdé palice (též ve Veselé), Trestanci na Špilbergu, Jen moudře a Jiné krev; koncem roku 27 členů.

1910 - Ona něco ví a Zmatek nad zmatek
1912 - Hospodář a výměnkář
1913 - Mlynář a jeho dítě
1914 - Černé oči
1916 - Kříž u potoka
1917 - Na statku a v chaloupce
1918 - Přišla do rozumu
1919 - Pan farář a jeho kostelník (hráno i ve Veselé), Otče náš, Lešetínský kovář, v září Ondráš, pán Lysé hory. r. František Berger (hráno v přírodě). Kroužek divadelních ochotníků podílel se finančně i osobně na stavbě památníku svobody v obci.

1920 - Pytlák Martin, Na rodné hroudě, Radúz a Mahulena, r. F. Berger (hráno v přírodě), Hrobníkův syn a Dražba na nevěstu. Začali hrát v Zicháčkově hostinci.
1921 - Furiant, Z manželského ráje, Hříšnice, Úděl sirotka a Románek v horách.
1922 - Mistr Bedrník a jeho chsa, V den soudu, Dražba na nevěstu, Závěť a To byla noc.
1923 - Chudý písniřkář, Teta mistra Šticha, Sedlák křivopřísežník a Vodní družstvo.
1924 - Tvrdohlavci, Rpzvedený pán, Černé jezero a Zvoník u Matrky boží, obě r. J. Bednařík.
1925 - Pasekáři, Jedenácté přikízíní, Co způsobil zákon na ochranu nájemníků, Návrat českého legionáře, Návrat k přírodě, August von Kotzebue: Žebračka a její syn.
1926 - Vojnarka, r. A. Bednařík, Magdaléna, Staříček Holuša, Jidáš, r. A. Bednařík, a Existenční minimum.
1927 - Otec, Rozmajryn, Jánošík, r. L. Machalíček (hráno v přírodě), Oběť, Lumpácivagabundus a Pes a kočka.
1928 - F. S. Tůma: Cigánka a její děti, Mlsní kocouři, Zvoník u Matky Boží. r. J. Bedbařík (hráno v přírodě a též ve Fryštáku), Psohlavci, Fa Piškot - Čaplin a syn, Honba muža a Mlsní kocouře (hráno ve Štípě).
1929 - Hrany, Palackého třída 27 (k 20. výročí spolku), Rozmarjyn (hráno v přírodě), Karel Havlíček a Lucifer. Ochotníci si postavili vlastní spolkový dům s divadelním sálem. (Jeviště dodal Pepa Máca, Újezd u Brna.) Repertoár byl určen jen dospělým. Soubor měl i pěvecký sbor, takže hrál i operety.
1929 KrDO uspořádal divadelní kurz teorie i praxe pod vedením režiséra Národního divadla v Brně Aleše Podhorského a za spolupráce redaktora divadelních listů Adolfa Dubovského. Kurzu se kromě 50 místních ochotníků zúčastnilo také 20 ze spolků v okolí (Vizovice, Štípa, Kostelec aj.).
1929 vybudován přičiněním ochotníků Spolkový dům, sloužící ochotníkům po celé století.

1930 - Manželské starosti, r. Jar. Bednařík, Za roboty, r. J. Bednařík, Za cizí hříchy, r. J. Bednařík, Tulácká krev, r. J. Malachta, Kostnické plameny, Kráska ze Šumavy, r. J. Malachta, Tulák Mirko, r. J. Bednařík, Prodaný ženich a Pustina.
1931 - Librová nevětsa, Potksalo ji štěstí, Kouzlo mládí, r. J. Bednařía aJ. Malachta, Průboj, Ondráš, pán Lysé hory (hráno v přírodě), Na manželské frontě, r. J. Bednařík, a Lucerna.
1932 - Děvčátko z hájovny, Hyeny, Zvony, Z českých mlýnů, Herakles versus puma a Noc na Karlštejně.
1933 - Její pastorkyňa, r. R. Navrátilová, Tatíček jde na manévry, r. J. Zapletal a F. Grégr, Na manželské frontě stávka, r. F. Grégr, Ferda šéfem, r. J. Zapletal a F. Grégr, a Strakonický dudák, r. J. Bednařík a J. Navrátil.
1934 - Já se ženit nebudu, r. J. Bednařík, Naše tchyně odzbrojuje, r. A. Šmajdler, Zemský ráj to na pohhled, r. J. Bednařík a J. Navrátil, Psohlavci (hráno v přírodě, r. J. Bedanařík a A. Šmajdler, Plavci na Volze, r. J. Bednařík, a HUsopaska, r. J. Bednařík a J. Navrátil.
1935 - Láska nad pomstu silnější, r. J. Bednařík, Madlenka z kovárny, r. A. Baran a J. Navrátil, Naši baráčníci (v přírodě), r. J. Bednařík a J. Navrátil, Trampoty hajného Klobáska, r. J. Bednařík, a Srdíčko z lásky, r. A Šmajdler a J. Navrátil.
1936 - Aý vstaneme z mrtvých, r. V. Sokol, Růže ze sibiře, r. L. Machalíček a j. Navrátil, Kořistníci, r. J. Bednařík, V manželské kleci, r. J. Bednařík, a Staří záletníci, r. A. Šmajdler.
1937 - Tulák, r. J. Zapletal a J. Navrátil, Bílá nemoc, r. J. Krejčí, Jízdní hlídka, r. J. Zapletal, Kde mám svého tátu, r. J. Zapletal, a Slečinka z bílého zámečku, r. K. Lakomý a J. Navrátil.
1938 - Kalné proudy, r. A. Březík a J.Navrátil, Písnička srdce a V tom našem kostelíčku, r. A. Březík a J. Navrátil. Kroužek přispěl 500 Kč do sbírky na obranu státu.
1939 - Český sedlák nezradí, r. K. Lakomý, Na tý louce zelený, r. J. Zapletal, F. Krušina a J. Navrátil, Lidé na kře, r. A. Šmajdler a F. Krušina, a Svátek věřitelů, r. A. Březík.

1940 - Na naší salaši, r. F. Krušina, J. Zapletal, A. Šmajdler a J. Navrátil, Velbloud uchem jehly, r. J. Zapletal, Pokušitel, r. F. Krušina, a Dražba na nevěstu, r. A. Šmajdler a J. Navrátil.
1941 - Perly panny Serafínky, r. L. Machalíček a J. Navrátil, Poslední muž, r. O. Berger, a Staré hříchy, r. L. Machalíček.
1942 - Bartova pomsta, r. L. Machalíček, Dvě srdce na prodej, r. J. Krejčí a J. Navrátil, Pasekáři, r. L. Machalíček, Palackého třída číslo 27, r. J. Krejčí, a Žena, kterou jsem zdědil, r. L. Machalíček a J. Krejčí.
1943 - Nauč se synečku hospodařit, r. R. Navrátilová a J. Navrátil, Liduška z pastoušky, r. L. Machalíček a J. Navrátil, Čert a švec, r. R. Navrátilová a J. Navrátil, Pudřenky, r. J. Krejčí, a Majdalenka, r. L. Machalíček a J. Navrátil. Do 1943 180 her, 80 účinkujících.
1944 - Směry života, r. F. Krušina a A. Š,ajdler, Princezna v cirkusu, r. J. Krejčí, F. Mareček a J. Navrátil. Budova kroužku byla zabrána na skladiště nábytku.
1945 - Na valdštejnské šachtě, r. J. Zapletal, a Podhorský grunt, r. L. Machalíček.
1946 -.Naši furianti, r. L. Machalíček, Okénko. r. R. Navrátilová; Olga Scheinpflugová: Guayana, r. L. Machalíček, a Z českých mlýnů, r. A. Šmajdler a J. Navrátil.
1947 - Oblaka, r. L. Machalíček, Ženská vojna, r. L. Machalíček a J. Šebík, Chlapci z Rybářské uličky, r. V. Polášek, Lidé v bouři, r. J. Zapletal, a Tulák, r. L, Machalíček a J. Navrátil.
1948 - Jan Kroha, r. V. Polášek, Královský polibek, r. L. Machalíček, Poslední zvonění, r. R. Navrátilová, a Revizor, r. V. Polášek.
1949 - Stanice Gordian, r. V. Polášek, Výchova mladé dámy a Třetí zvonění,.obě r. F. Mareček.

1950 - Přátelství, r. F. Mareček, Divá Bára, r. V. Polášek, Otec, r. F. Mareček a V. polášek, a Divotvorný klobouk, r. V. Polášek.
1951 - Ženitba, r. F. Mareček, Kozí mléko, r. V. Polášek, a Hvězdy nad hradem, r. F. Mareček.
1951 zrušení spolkového zákona, spolek likvidován, ustrnutí činnosti.
1952 - Zvíkovský rarášek, r. F. Mareček. Majetek lroužku převeden do OB, Kroužek divadelních ochotníků jako spolek ukončil činnost.
1953 - Hvozdná, DS Osvětové besedy, Strakonický dudák, r. V. Polášek a J. Navrátil.
1954 - Čert na zemi, r. F. Mareček.
1955 - Matka, r. V. Polášek. Mezi OB a bývalým DS uzavřena dohoda, kterou kroužek za obnovení činnosti získal podíl na správě majetku OB.
1956 Bohatý chudák, r. V. Polášek, Lecerna, r. F. Mareček a Paní Marjánka, matka pluku, r. V. Polášek a J. Navrátil
1957 - Lhář, r. F. Mareček a J. Polepil, Hadrián z Římsů, r. V. Polášek, a Pan Johanes, r. F. Mareček.
1959 - Za výjimečné účasti veřejnosti proběhly oslavy 50. výročí založení DS. Přijely zahrát soubory z Lukova a Fryštáku a místní kroužek se prezentoval operetou R. Piskáčka Perly panny Serafinky, r. V. Polášek a J. Navrátil. (2. místo na okresní divadelní přehlídce.). Kroužek měl 184 členů, 4 režiséry a v roce až 100 aktivit.

1960 - Úsměvy a kordy, Chirurg Platon Krečet a Scapinova šibalství, vše r. F. Mareček.
1961 - Honza čaroděj, r. J. Vykopal.
1962 - Jakub Oberva, r. F. Mareček, a Stellfardův objev, r. J. Vykopal.
1963 - Lumpácivagabundus, r. J. Vykopal.
1967 - František Frýda: Penzion Belvedere, r. J. Vykopal.
1968-1971- Stagnace souboru, bez činnosti.
Ve Hvozdné se konaly od konce 60. let a v 70. letech okresní divadelní přehlídky, i některé přehlídky krajské.

1972 - Naši furianti, režie V. Polášek. Hráno též na přehlídkách ve Spytihněvi, v Brumově, v Luhačovicích a Plumlově.
1973 - Kutnohorští havíři, r. V. Polášek. (Účast na přehlídce ve Spytihněvi, na KP vesnických souborů Jihomoravského kraje v Ratajích a ve Vysoké nad Jizerou.
1974 - Košilka, r. V. Vašek. (Hráno 2x doma a v roce 1975 v Luhačovicích a v Oponicích na Slovensku.)
1975 - Křižovatka svědomí, r. Z. Vašek.
1976 - Lakomec, r. Z. Vašek a F. Mareček. (Hráno 4x, z toho jednou na KP divadel, která se konala ve Hvozdné. Kroužek skončil na 2. místě.)
1977 - Loupeřník, r. Z. Vašek a F. Mareček ml. (hráno 2x), Ztřeštěná neděle, r. Z. Vašek a F. Mareček ml.
1977 - Účast na Krajském festivalu, Němčice nad Hanou.
1978 - Věčně tvůj, r. Z. Vašek (hráno též v Krnčích). V obci se konala divadelní přehlídka.
1979 - Tvrdohlavá žena, r. Z. Vašek a F. Mareček. (Hráno též na KP v obci, kde J. Polepilová získala cenu za herecký výkon, v Luhačovicích a na přehlídce ve Vysoké nad Jizerou, kde získal František Javor cenu za herecký výkon. Oslavy 70 let trvání souboru.

1980 - Teta z Bruselu, r. J. Juřina. (Hráno 2x doma a jednou v Luhačovicích.
1981 - Slaměný klobouk, r. J. Juřina.
1982-1985 - Stagnace. Od je 1985 režisérem souboru Dušan Sitek a souběžně se souborem dospělých působí i soubor dětský.
1986 - A. Jirásek, J. Dietl: Filosofská historie, r. Dušan Sitek. Účast na Krajském festivalu, Němčice nad Hanou. (Hráno 2x doma, v Němčicích nad Hanou, ve Zlíně, Luhačovicích a Mysločovicích.
1987 - C. Goldoni: Poprask na laguně, r. D. Sitek. Účast na Krajském festivalu, Němčice nad Hanou. (Hráno též v Machové, v Trnavě, ve slovenské Krnči a na KP Hanácký divadelní máj v Němčicích nad Hanou.)
1988 - Örkény: Rodina Tothu, r. D. Sitek (hráno 2x), a Vlk. koza a kůzlátka, r. D. Sitek (hráno 4x doma, ve Všemině a ve Vizovicích. Činoherní soubor Klubového zařízení MNV Hvozdná, vedoucí František Mareček, 15 členů.
1989 - František Hrubín: Kráska a zvíře, r. D. Sitek (hráno též v Brumově, na přehlídce v Luhačovicích a na Hanáckém máji v Němčicích nad Hanou 1990).

1990 - František Hrubín: Kráska a zvíře, r. Dušan Sitek. Účast na Hanáckém div. máji, Němčice nad Hanou.
1992 - Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho, r. D. Sitek (3x Hvozdná, Provodov, Vizovcice a Hanácký máj v Němčicích nad Hanou.

1993-1995 - nečinnost..

Spolek divadelních ochotníků
1996 - C. Goldoni: Sluha dvou pánů, r. J. Nejdlý (4x Hvozdná, Radějov).
1997 - O rohaté princezně, r. D. Sitek a I. Juříková (doma i venku, celkem 10x).
1998 - Broučci (hráno v roce 1999 ve Zlíně a na Hanáckém divadelním máji) a Hvozdenský betlém, r. D. Sitek a I. Juříková.

Na 1.2.1998 svolána Valná hromada pro důstojné oslavy 90.výročí založení souboru.

1999 - Kroužek divadelních ochotníků, Dušan Sítek volně podle Jana Karafiáta: Broučci. Účast na Hanáckém div. máji, Němčice nad Hanou.
1999 - Kroužek divadelních ochotníků, lidové vánoční a pašijové hry: Hvozdenský betlém. Účast na Hanáckém div. máji, Němčice nad Hanou.
1999 - Lucerna, r. J. Nejedlý a B. Vykopal. K 70 výročí divadla. Maryša, r. D. Sitek, účast na přehlídce Napajedlích 2000 Alena Vykopalová a Jan Balajka ceny za herecké výkony), na Hanáckém divadelním máji v Němčicích nad Hanou 2000, ve Vysoké nad Jizerou 2000 (cena za scénografii) a na Jiráskově Hronově 2001.

2000 - V W: Nedbe na zemi, r. D. Sitek, účast ma festivalu v Napajedlích 2001 (Pavel Gabrhelík a Jaromír Javora ceny za herecké výkony) a na Hanáckém divadelním máji v Němčicích nad Hanou 2001 (Pavel Gabrhelík a Jaroslav Javora ceny za herecké výkony), bří Grimmové: Sněhurka a sedm trpasláků, r. D. Sitek
2001 - Bylo započato s rekonstrukcí divadelní budovy.
2002 - Ludmila Kraváková a Dušan Sitek: Velká kočičí pohádka, r. D. Sitek, J. Vrchlický: Noc na Karlštějně, r. D. Sitek. Kroužek sehrál 25 představení a nastudoval 3 premiéry. Je každoročně omlazován a jeho práce s malými herci sklízí velké úspěchy.
2003 - Leonard Gershe: Motýli, r. D. Sitek účast na přehlídce v Němčicích nad Hanou (cena za scénografii, Alena a Jan Balajkovi ceny za herecké výkony), účast ve Vysoké nad Jizerou (Alena a Jan Balajkovi ceny za herecké výkony), účast na přehlídce Sousedské divadlo v Hustopečích u Brna.
2003 - Rudolf Těsnohlídek a Dušan Sitek: Příhody lišky Bystroušky, r. D. Sitek, a Jan Jakub Ryba: Česká mše vánoční, r. D. Sitek.
2004 - Gabriela Preissová: Gazdina roba, r. D. Sitek, účast na Hanáckém divadelním máji v Němčicích nad Hanou, účast na Jiráskově Hronově. 2005 - Ivo Fischer: My se vlka nebojíme, r. D. Sitek. Kroužek je pořadatelem dalších akcí, mezi něž především KP DDS a souborů hrajících pro děti, nazvaná Hvozdenský měšec plný pohádek. V létě soubor hraje v amfiteátru pro 500 diváků (Noc na Karlštejně 33x a vidělo ji víc než 17000 diváků, také Nebe na zemi, Maryša, Příhody lišky Bystroušky a Gazdina roba).
2005 - Gabriela Preisová: Gazdina roba, r. Dušan Sitek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín, cena za inscenaci, cena za herecké výkony Aleně Balajkové za roli Evy krajčířky, Pavlu Gabrhelíkovi za roli Samka Jagoše a čestné uznání Terezii Hlaváčové za postavu Eviny - doporučení na NP FEMAD Poděbrady / Divadelní Třebíč.
2005 - Jevgenij Švarc: Sněhová královna, r. D. Sitek, Milan Uhde Miloš Štědroň: Balada pro banditu, r. D. Sitek,
2006 - Jan Grabowski: Vlk, koza a kůzlátka, r. D. Sitek. Účast na KP.
2007 - František Pavlíček: Malá mořská víla, r. D. Sitek. Účast Hvozdenský měšec, na KP.
2008 - Václav Čtvrtek a Dušan Sitek: Rumcajs, r. D. Sitek. Účast Hvozdenský měšec. Per Olov Ehquist: V hodině rysa, r. D. Sitek.
2009 - Emil Lotenau a Jevdenij Doga: Cikáni jdou do nebe, r. Dušan Sitek, a Ferdinand František Šamberk: Palackého třída 27, r. D. Sitek.
2009 - KrDO, Per Olov Enquist: V hodině rysa, r. Dušan Sitek. Účast na KP Valašské křoví, Slavičín - cena za herecký výkon Kristině Sitkové v roli Dívky. Účast na KP Hanácký divadelní máj - doporučení na 1. místě na NP Krakonošův divadelní podzim ve Vysokém nad Jizerou.
2010 - Ray Cooney & John Chapman: Vydrž, miláčku! Účast na KP Valašské křoví, Slavičín. Účast na KP Hanácký divadelní máj, Němčice nad Hanou; pro děti Ondřej Sekora: Ferda Mravenec, Nikolaj Robertovič Erdman: Mrazík, premiéra 2011 Tereza Řeháčková: O spanilé Barunce - hráno na Hvozdenském měšci;

2011 - Miroslav Plešák: Jak rozesmát princeznu. Režie Dušan Sitek. Účast na KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou. Čestná uznání Michalu Juříkovi za scénu a za herecký výkon Michalu Juříkovi v roli Krále.
2011 - Ray Coney, John Chapman: Vydrž, miláčku. Účast na Divadelním festivalu, Napajedla.
2011 - Vratislav Blažek, Ladislav Rychman: Starci na chmelu. Režie Jan Nejedlý, choreografie Eva Nejedlá, scéna Josef Murček, kostýmy a výprava Stanislava Bergerová, Jiří Juřík, Zuzana Holíková a Drahomíra Vajíková, hudební produkce Richard Dvořák. Premiéra 2. 9. 2011.
2012 - Jiří Suchý, Jiří Šlitr, Marek Herman, Jaromír Javora: Recital S Š. Režie Marek Herman. Premiéra 30. 12. 2011.
2012 - KDO, Michaela Doleželová, Roman Vencl: Když se zhasne. Účast na KP Hanácký divadelní máj, Němčice nad Hanou - ceny Janu Nejedlému za postavu Artura a souboru za výpravu a kostýmy, čestné uznání Jakubu Henzelýmu za postavu Trevora.
2012 - Jan Šotkovský, Michal Zetel a Buranteatr: Misantrop, r. Matěj Randár, výprava Lucie Halgašová. Premiéra 12. 10. 2012. Účast na Divadelním festivalu Ludmily Cápkové, Kroměříž 2013 - cena Klubu mladých diváků herci a dramaturgovi Martinu Randárovi. Účast na BACHA! Festivalu Divadla, Rožnov pod Radhoštěm.
2012 - autorská hra T. Řeháčkové: O SPANILÉ BARUNCE, r. Tereza Řeháčková. Účast na Dny valašského divadla, Hovězí - cena dětského diváka, cena za roli víly Meluzinky, cena za postavu ledového krále Kubovi Dostálovi a cena za scénické provedení v režii Terezy Řeháčkové.
2013 - Miloš Kratochvíl, Tereza Řeháčková: Taneček přes dvě pekla. Režie Tereza Řeháčková, scéna Tereza Řeháčková a Josef Murček, kostýmy Stanislava Bergerová a Tereza Řeháčková, hudba Vítězslav Hádl a Richard Dvořák. Premiéra 4. 5. 2013.
2013 - Pierr Culliford: Šmoulí pohádka. Scénář a režie Alena Herman, scéna a kostýmy Jozef Murček, Alena Herman, Edita Langrová a Vendula Vykopalová. Premiéra 8. 5. 2013.
2013 - Moliére, Jan Šotkovský, Michal Zetel a Buranteatr: Misantrop, r. Matěj Randár. Účast na KP Divadelní Vsetín - čestné uznání souboru za inscenaci, Zuzaně Mrvové za herecký výkon v roli Celimeny, Michalu Juříkovi za herecký výkon v roli Akasta, Janu Polachovi za herecký výkon v roli Klitandra a cena Davidu Langerovi za herecký výkon v roli Alcesta a Matěji Randárovi za režii - doporučení na postup na Národní přehlídku Divadelní Piknik Volyně.
2013 - Jaromír Javora, Marek Herman: Galashow. Scénář a režie Jaromír Javora a Marek Herman. Premiéra 28. 12. 2013.
2014 - M. Kratochvíl: TANEČEK PŘES DVĚ PEKLA, r. T. Řeháčková . Účast na Dny valašského divadla, Hovězí, cena dětského diváka, cena Radku Holeňákovi za roli Bezezuba.
2014 - Molière: Misantrop. Účast na KP Hanácký divadelní máj, Němčice nad Hanou - doporučení na 2. místě do širšího výběru pro program NP KDP.
2015 - K.D.O., Alena Herman: KÓD NULA, r. Alena Herman. Účast na KP Kojetín - diplom Aleně Herman za scenáristicko-režijní koncept a Michalu Juříkovi, Pavle Dostálové a Marku Hermanovi za vizuální stránku inscenace a čestné uznání souboru za inscenaci - doporučení na CP Divadelní Piknik Volyně. Účast na Divadelním festivalu Ludmily Cápkové, Kroměříž 2015 - Hlavní cena 8.ročníku DFLC, cena divácké poroty, postup na FEMAD Poděbrady. Účast na CP FEMAD, Poděbrady. Účast na KP Hanácký divadelní máj, Němčice nad Hanou 2017 - cena Aleně Herman za text hry, Michalu Juříkovi za scénografii a Davidu Langerovi za roli Sama, cena diváka za inscenaci, čestné uznání Aleně Herman za roli Elen a souboru za inscenaci - doporučení na 1. místě na NP Krakonošův divadelní podzim 2017.
2015 - Miloš Kratochvíl: Taneček přes dvě pekla, r. Tereza Řeháčková. Účast na KP Hanácký divadelní máj, Němčice nad Hanou - čestné uznání Davidu Langerovi za roli Káji Fouska, Adéle Závadové za roli Mefisky a Radku Holeňákovi za roli Bezezuba a cena Tereze Řeháčkové, Stanislavě Bergerové a Josefu Murčekovi za scénickou a kostýmní výpravu a Michalu Juříkovi za roli Pekeláče a cena Klubu dětského diváka. Dům u dvou vražd, r. Jan Janča.
2016 - Eva Košlerová, Jaroslav Vidlář, Tereza Řeháčková: Včelí medvídci, režie Tereza Řeháčková. Účast na KP Hanácký divadelní máj, Němčice nad Hanou - cena Tereze Večeřové a Josefu Murčekovi za scénografii.
2016 - C. Goldoni: Poprask na laguně. Účast na Holešovská přehlídka amatérských souborů.
2017 Alena Herman: Kód nula, r. Alena Herman.
2018 Michaela Doležalová: Když se zhasne, r. JV JV.
2020 - Alena Herman: Červená karkulka, r. Alena Herman. Účast na Ochotnický divadelní podzim, Hodonín - cena Lenka Murčeková za roli babičky, čestné uznání Aleně Herman za režii, Tereze Večeřové a Editě Langerové za kostýmy, Gabriele Juříkové za roli Lišky a souboru za práci s mladými herci.
2020 - Sergej Dakov: Odpusť, Natašo, r. Alena Herman. Účast na Ochotnický divadelní podzim, Hodonín - cena Marek Herman & Martin Cuřín za audiovizuální složku hry, čestné uznání Aleně Herman za režii, Davidu Langerovi za roli Sergeje Dakova - přímá nominace na KDP, Vysoké nad Jizerou. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou odvolána - přehlídka je ZRUŠENA. Účast na KDP, Vysoké nad Jizerou 2021 - čestné uznání Davidu Langerovi za roli Sergeje a cena Aleně Herman za scénář a Martinu Cuřínovi a Marku Hermanovi za světla a zvuk.
2023 - Alena Herman na motivy Aleny Herman: MILÁČKU, UŽ MĚ NES*R A NAPIŠ KOMEDII. Účast na Divadelním festivalu, Napajedla.
2023 - Kroužek divadelních ochotníků, Kocour v Botách: O princezně Helence a sluhovi co se nedal, r. Anna Zelíková. Účast na CP Jiráskův Hronov - doprovodný program.
Bibliografie:
BEDNÁŘOVÁ, Hana: Materiály k soupisu spolků Gottwaldovského kraje (1886-1952)

BEZOUŠKOVÁ, Simona: Hrát ve fracích není naše parketa. Rozhovor s Dušanem Sitkem. AS 2005, č. 3, s. 66.

CÍSAŘ, Jan: Krakonošův divadelní podzim jako přehlídka komediální zábavy. AS 2004, č. 6, s. 13-17.

CÍSAŘ, Jan: Popis jedné přehlídky. XXXIV. národní přehlídka venkovských divadelních souborů ve Vysokém nad Jizerou, 2003. AS 2003, č. 6, s. 3–6.

DOLEŽAL, Adam: Valašské Křoví 2010. Amatérská scéna 2010, č. 2, s. 62 - 64.

EXNAROVÁ, Alena: Průvodce po představeních FEMADu Poděbrady a Divadelní Třebíče 2005. AS 2005, č. 3, s. 8-17. (viz texty)

HRDINOVÁ, Jarmila: Byli lidé byli, ale se minuli... Recenze na Gazdinu robu. Zpravodaj JH 2005, č. 6, s. 5

HVOZDNÁ 2004 - IV. ročník krajské přehlídky dětských ochotnických souborů a souborů hrajících pro děti Hvozdenský měšec plný pohádek. OBECNÍ NOVINY - PŘÍLOHA DIVADLO HVOZDNÁ 2004.

KOKTA, Zdeněk: Jubilejní Vysoké nad Jizerou. AS 1980, č. 1, s. 3.

LAURIN, František: Byli lidé byli... Recenze na Gazdinu Robu. Zpravodaj JH 2005, č. 6, s. 4.

MĚŠCI, MĚŠCI, CO SE V TOBĚ LETOS UKRÝVÁ? - program 2003 (Internet)

MUSILOVÁ, Martina: Hanácký divadelní máj – Němčice nad Hanou 2003. Amatérská scéna 2003, č. 3, s. 35.

POLÁŠEK, Vít: 90 let svorně a stále vpřed. Hvozdná, 1999

ŘEZNÍČKOVÁ, Zuzana: Režijní a dramaturgická činnost Dušana Sitka v Kroužku divadelních ochotníků v Hvozdné. Bakalářská dipl. práce. Olomouc, FF UP, Katedra div., film. a mediálních studií, 2012.

SITEK, Dušan: 95 let svorně a stále vpřed. Hvozdná, 2004

SITEK, Dušan: 100 let svorně a stále vpřed. Hvozdná, 2009

SITEK, Dušan: Hodnocení 1. ročníku KP Hvozdenský měšec plný pohádek - 2001. (Internet)

SOPROVÁ, Jana: 3x PRO. Rozhovor s Dušanem Sitkem. Zpravodaj JH 2005, č. 6, s. 5.

ŠOTKOVSKÝ, Jan: Valašské křoví Slavičín 2005. Amatérská scéna 2005, č. 2.

ŠOTKOVSKÝ, Jan: Valašské křoví se má k světu i v roce 2009. Amatérská scéna 2009, č. 2, s. 66 - 67.

VRCHOVSKÝ, Ladislav: Letošní Hanácký divadelní máj přinesl divákům pobavení i možnost zamyšlení. Amatérská scéna 2009, č. 3, s. 34 - 36.

VRCHOVSKÝ, Ladislav: Hanácký divadelní máj byl plný rozporů. Amatérská scéna 2010, č. 4, s. 48 - 49.

ZÁVODSKÝ, Vít: Bilance jihomoravských ochotníků. Amatérská scéna 1990, č. 8, s. 6–7.

ZÁVODSKÝ, Vít: Dvakrát o síle lásky. AS 1990, č. 11, s. 24

ZÁVODSKÝ, Vít: Ve Zlíně se klube zbrusu nová přehlídka. AS 2005, č. 6m, s. 24-27. Foto

ZPRÁVA O II. ROČNÍKU “HVOZDENSKÉHO MĚŠCE PLNÉHO POHÁDEK - HVOZDNÁ 2002”. HVOZDNÁ obecní noviny - občasník, vydává Obecní úřad Hvozdná, 2002, srpen č. 20.

Amatérská scéna 1974, č. 2, s. 2, foto Kutnohorští havíři.
Zlínské noviny 13. 1. 2003.
Archivy:
Hradec Králové, Státní okresní archiv, Hradec Králové, Krajské kulturní středisko, Impuls, Vysoké nad Jizerou, Krakonošův divadelní podzim, 1979, Ka 41, i. č. 122

Praha, NIPOS, kART:
Evidenční karta ÚKVČ, 1988.

Zlín, Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně:
Archiv rukopisů, 10/87, Ochotnické spolky regionu - obce.

Zlín, Státní okresní archiv:
Fond OKS č. 3, č. 29, č. 29, č. 30, č. 44, č. 70; Kronika obce Hvozdné od roku 1945; Pamětní kniha obce Hvozdné, 1925

Související Texty

Související Ročníky přehlídek

Související www odkazy

Související Obrázky

Hradec Králové, Krajské kulturní středisko, Impuls, Vysoké nad Jizerou, NP Krakonošův divadelní podzim, 1979
Hvozdná, KDO, Misantrop, KP HDM Němčice nad Hanou 2014
Hvozdná, KDO, Taneček přes dvě pekla, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2015
Hvozdná, KDO, Taneček přes dvě pekla, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2015
Hvozdná, KrDO OB, Tvrdohlavá žena, 1979
Hvozdná, KrDO, Dům u dvou vražd - plakát, 2015
Hvozdná, KrDO, Gazdina roba, 2004
Hvozdná, KrDO, Gazdina roba, 2005
Hvozdná, KrDO, Když se zhasne - plakát, 2018
Hvozdná, KrDO, Kód nula - plakát, 2017
Hvozdná, KrDO, Noc na Karlštejně, 2003
Hvozdná, KrDO: Postavy z Jánošíka, 1927
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků,  Maryša, 2001
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků,  Maryša, 2001
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Balada pro banditu, 2005
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Červená karkulka, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Červená karkulka, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Divadlo bude!, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Ferda Mravenec, 2010
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Galashow, 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Galashow, 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Gazdina roba, 2005
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Gazdina roba, 2005
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Jak rozesmát princeznu, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Jak rozesmát princeznu, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Když se zhasne, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2012
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Kód nula, FEMAD Poděbrady 2015
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Kód nula, FEMAD Poděbrady 2015
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Kód nula, KP HDM Němčice nad Hanou 2017
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Kód nula, KP HDM Němčice nad Hanou 2017
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Maryša, 2000
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Misantrop, 2012
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Motýli, 2003
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Motýli, 2003
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Motýli, 2003
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KDP 2021
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KDP 2021
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KDP 2021
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, razítko souboru
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Recitál S Š, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Šmoulí pohádka, 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Šmoulí pohádka, 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Starci na chmelu, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Starci na chmelu, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Starci na chmelu, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Taneček přes dvě pekla - plakát 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Taneček přes dvě pekla, 2013
Hvozdná, OB, Kutnohorští havíři
Hvozdná, SDO, Balada pro banditu, 2005
Hvozdná, SDO, Balada pro banditu, 2005
Hvozdná, SDO, Broučci, 1998
Hvozdná, SDO, Hvozdenský betlém, 1998
Hvozdná, SDO, Hvozdenský betlém, 1998
Hvozdná, SDO, Lucerna, 1999
Hvozdná, SDO, Lucerna, 1999
Hvozdná, SDO, Malá mořská víla, 2007
Hvozdná, SDO, Malá mořská víla, 2007
Hvozdná, SDO, Nebe na zemi
Hvozdná, SDO, Nebe na zemi, 2000
Hvozdná, SDO, Noc na Karlštejně
Hvozdná, SDO, Noc na Karlštejně
Hvozdná, SDO, Rumcajs, 2008
Hvozdná, SDO, Rumcajs, 2008
Hvozdná, SDO, Sedmimílové boty
Hvozdná, SDO, Sedmimílové boty, 2009
Hvozdná, SDO, Sněhurka a sedm trpaslíků
Hvozdná, SDO, Sněhurka a sedm trpaslíků
Hvozdná, SDO, Vlk, koza a kůzlátka, 2006
Hvozdná, SDO, Vlk, koza a kůzlátka, 2006
Jihlava, Klicpera, korespondence spolku, věstník Opona vzhůru, 1940
Rožnov pod Radhoštěm, BACHA! Festival Divadla 2013 - plakát a logo festivalu
Rožnov pod Radhoštěm, BACHA! Festival Divadla 2013, Misantrop - plakát
Sitek, Dušan, 2005
Vysoké nad Jizerou, KDP 2021, Rozborový seminář


Související Alba

Mapa působení souboru - Kroužek divadelních ochotníků / Osvětová beseda / Spolek div. ochotníků

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':
Jihlava, Klicpera, korespondence spolku, věstník Opona vzhůru, 1940
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, razítko souboru
Hvozdná, OB, Kutnohorští havíři
Hvozdná, KrDO: Postavy z Jánošíka, 1927
Sitek, Dušan, 2005
Hvozdná, KrDO OB, Tvrdohlavá žena, 1979
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Maryša, 2000
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků,  Maryša, 2001
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků,  Maryša, 2001
Hvozdná, SDO, Nebe na zemi, 2000
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Motýli, 2003
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Motýli, 2003
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Motýli, 2003
Hvozdná, KrDO, Noc na Karlštejně, 2003
Hvozdná, KrDO, Gazdina roba, 2004
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Gazdina roba, 2005
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Gazdina roba, 2005
Hvozdná, KrDO, Gazdina roba, 2005
Hvozdná, SDO, Balada pro banditu, 2005
Hvozdná, SDO, Balada pro banditu, 2005
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Balada pro banditu, 2005
Hvozdná, SDO, Vlk, koza a kůzlátka, 2006
Hvozdná, SDO, Malá mořská víla, 2007
Hvozdná, SDO, Rumcajs, 2008
Hvozdná, SDO, Sedmimílové boty, 2009
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Ferda Mravenec, 2010
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Jak rozesmát princeznu, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Jak rozesmát princeznu, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Divadlo bude!, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Starci na chmelu, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Starci na chmelu, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Starci na chmelu, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Recitál S Š, 2011
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Když se zhasne, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2012
Rožnov pod Radhoštěm, BACHA! Festival Divadla 2013, Misantrop - plakát
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Misantrop, 2012
Hvozdná, KDO, Misantrop, KP HDM Němčice nad Hanou 2014
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Taneček přes dvě pekla - plakát 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Taneček přes dvě pekla, 2013
Hvozdná, KDO, Taneček přes dvě pekla, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2015
Hvozdná, KDO, Taneček přes dvě pekla, KP Hanácký divadelní máj Němčice nad Hanou 2015
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Šmoulí pohádka, 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Šmoulí pohádka, 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Galashow, 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Galashow, 2013
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Kód nula, FEMAD Poděbrady 2015
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Kód nula, FEMAD Poděbrady 2015
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Kód nula, KP HDM Němčice nad Hanou 2017
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Kód nula, KP HDM Němčice nad Hanou 2017
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Červená karkulka, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Červená karkulka, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KP HDM, 2020.
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KDP 2021
Hvozdná, Kroužek divadelních ochotníků, Odpusť, Natašo, KDP 2021


(c) NIPOS, Databáze českého amatérského divadla.
Kontakt | GDPR - Ochrana osobních údajů | Prohlášení o přístupnosti
Používáním tohoto webu souhlasíte s použitím cookies, které jsou nezbytné pro jeho provoz, analýzu návštěvnosti a pro součásti webu využívajících tyto služby (např. společnostmi Google a Facebook). Cookies můžete zakázat nebo vymazat v nastavení svého prohlížeče.