Databáze českého amatérského divadla

Soubory: Dělnický ochotnický spolek (první v Plzni)

Stav: neexistuje
Založení / první zpráva: 1898
Ukončení činnosti / poslední zpráva: 1920
Působení: 189x, 190x, 192x
Od 1898 zde působil 1. Dělnický ochotnický spolek v Plzni (blíže neurčen).

1902 – Tereza (autor nezjištěn), Karel Horký: Srážka vlaků.
1903 – Valentin Petrovič Katajev: Defraudanti.

1920 registrován.
Bibliografie:
Divadelní listy 1902–3, č. 5, s. 92, č. 8, s. 144.
Archivy:
Praha, Národní archiv:
Fond ČM 1884-1900, i. č. 1704, sg 30/233/482, Dělnický OS, zal. 1898.
Fond ZU spolky 1916-1920, i. č. 374/1522/1920, Dělnický OS.

Plzeň, Archiv města Plzně:
Název fondu (sbírky): Dělnický ochotnický spolek Plzeň.
Časový rozsah: 1898–1913.
Metráž: 0,10 bm (vše je zpracováno a inventarizováno).
Tematický popis: členská kniha 1898–1907, pokladní kniha.
Archivní pomůcky:
Sbírka rukopisů 1–4, 1890–2002. Inventář, 1890, s. 2055, ev. č. 638.

Související Pojmy

Mapa působení souboru - Dělnický ochotnický spolek (první v Plzni)

Mapy jsou v testovacím provozu. Data nemusí být přesná a úplná.
Máte nějaké další informace k tomuto tématu?
Pokud se s námi chcete o ně podělit, zašlete nám je prosím prostřednictvím následujícího formuláře. Formulář slouží pro zasílání faktografických informací pracovníkům databáze. Prosíme, neposílejte vzkazy určené souborům či jednotlivým osobám, nebudou jim doručeny. Neposkytujeme jiné než zveřejněné kontaktní informace. Pokud chcete kontaktovat jednotlivé soubory či organizace, využijte prosím jejich webové stránky.
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Informace:
Obrana proti spamu: do této kolonky napiště slovo 'divadlo':